szerda, december 6, 2023
HomeApple hírekAz Apple sokat kritizált lépését veheti át a Samsung

Az Apple sokat kritizált lépését veheti át a Samsung

Korábban sok kritika érte a cupertinói vállalatot, amiért kivette a töltőt a dobozból, ám úgy tűnik, hamarosan a Samsung is hasonló útra léphet.

Az elmúlt években az okostelefon-gyártók körében egyfajta trenddé vált a töltő és a fülhallgató eltávolítása a dobozból, melyet először az Apple lépett meg. Bár a legtöbb androidos okostelefon-gyártó kezdetben gúnyolódott az Apple döntésén, hamarosan ők is követni kezdték a cupertinói vállalat példáját.

Soron kívül Nem kerülnek börtönbe a 12 éves osztálytársukat meggyilkoló német diáklányok

Hasonlóan elterjedt gyakorlattá vált az okostelefonhoz mellékelt töltőadapter eltávolítása, a legtöbb csúcskategóriás androidos okostelefonhoz ma már sem fejhallgató, sem adapter nem jár, ez a trend pedig hamarosan a Samsung megfizethető árú Galaxy-készülékeire is átterjedhet.

A legfrissebb hírek szerint ugyanis a Galaxy A14, a Samsung hamarosan megjelenő olcsó okostelefonjának doboza sem fog töltőadaptert tartalmazni. A gyakran megbízható információkkal rendelkező Ahmed Quaider szerint a Galaxy A14 valószínűleg csak egy USB Type-C kábellel érkezik majd a felhasználókhoz, ha pedig mindez bebizonyosodik, akkor a Galaxy A14 lesz a Samsung legolcsóbb okostelefonja, amelynek dobozában már nem lesz töltő.

Sok vállalat a hulladék mértékének csökkentésével és dobozaik környezetbarátabbá tételével indokolta a töltők dobozból történő kihagyását, ám vélhetően az sem mellékes tényező, hogy a lépés a szállítási költségekben is megmutatkozik, hiszen egy töltő nélküli doboz vékonyabb, így több fér belőlük a szállításhoz használt konténerekbe.

A Galaxy A14 töltő nélkül is sokak kedvence lehet majd, hiszen a 6,6 colos Full HD+ felbontású PLS LCD-kijelző és a három hátlapi kamera remek kiindulási alap, és akkor az 5000 mAh kapacitású akkumulátorról, a 15W-os gyorstöltésről és az Exynos 850 processzorról még nem is beszéltünk.

Source

Most Popular

Recent Comments