szombat, május 25, 2024
Home Apple hírek Az Apple sokat kritizált lépését veheti át a Samsung

Az Apple sokat kritizált lépését veheti át a Samsung

Korábban sok kritika érte a cupertinói vállalatot, amiért kivette a töltőt a dobozból, ám úgy tűnik, hamarosan a Samsung is hasonló útra léphet.

Az elmúlt években az okostelefon-gyártók körében egyfajta trenddé vált a töltő és a fülhallgató eltávolítása a dobozból, melyet először az Apple lépett meg. Bár a legtöbb androidos okostelefon-gyártó kezdetben gúnyolódott az Apple döntésén, hamarosan ők is követni kezdték a cupertinói vállalat példáját.

Soron kívül Nem kerülnek börtönbe a 12 éves osztálytársukat meggyilkoló német diáklányok

Hasonlóan elterjedt gyakorlattá vált az okostelefonhoz mellékelt töltőadapter eltávolítása, a legtöbb csúcskategóriás androidos okostelefonhoz ma már sem fejhallgató, sem adapter nem jár, ez a trend pedig hamarosan a Samsung megfizethető árú Galaxy-készülékeire is átterjedhet.

A legfrissebb hírek szerint ugyanis a Galaxy A14, a Samsung hamarosan megjelenő olcsó okostelefonjának doboza sem fog töltőadaptert tartalmazni. A gyakran megbízható információkkal rendelkező Ahmed Quaider szerint a Galaxy A14 valószínűleg csak egy USB Type-C kábellel érkezik majd a felhasználókhoz, ha pedig mindez bebizonyosodik, akkor a Galaxy A14 lesz a Samsung legolcsóbb okostelefonja, amelynek dobozában már nem lesz töltő.

Sok vállalat a hulladék mértékének csökkentésével és dobozaik környezetbarátabbá tételével indokolta a töltők dobozból történő kihagyását, ám vélhetően az sem mellékes tényező, hogy a lépés a szállítási költségekben is megmutatkozik, hiszen egy töltő nélküli doboz vékonyabb, így több fér belőlük a szállításhoz használt konténerekbe.

A Galaxy A14 töltő nélkül is sokak kedvence lehet majd, hiszen a 6,6 colos Full HD+ felbontású PLS LCD-kijelző és a három hátlapi kamera remek kiindulási alap, és akkor az 5000 mAh kapacitású akkumulátorról, a 15W-os gyorstöltésről és az Exynos 850 processzorról még nem is beszéltünk.

Source

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments