csütörtök, június 20, 2024
Home Apple hírek Az olajkirályságban épülhet meg az Apple beszállítójának új gigantikus csipgyára

Az olajkirályságban épülhet meg az Apple beszállítójának új gigantikus csipgyára

Szaúd-Arábiával tárgyal egy multifunkciós gyár megépítéséről az Apple egyik fő beszállítójának számító Foxconn technológiai óriás. A szaúdi kormány már vizsgálja a terveket, a gigaberuházás pedig összesen 9 milliárd dollárból valósulhat meg.

Hatalmas beruházást tervez Szaúd-Arábiában az Apple egyik fő beszállítójának számító Foxconn Technology Group. A vállalat ugyanis 9 milliárd dollárból építene föl egy többfunkciós gyárat, melyben mikrochipek mellett elektromos autók komponenseit, valamint más elektronikai eszközöket is előállítanának – írja a The Wall Street Journal az ügyet ismerő forrásokra hivatkozva.

A szaúdi kormány most áttekinti a Foxconn ajánlatát, és összehasonlítja azt a vállalat által más országokban megvalósított projektekkel. A tajvani óriás, melynek hivatalos neve Hon Hai Precision Industry, Szaúd-Arábia mellett az Egyesült Arab Emírségekkel is tárgyalásokat folytat a projektről.

A Foxconn terve mögött az a stratégia áll, hogy a vállalat korábban elkezdte diverzifikálni a gyártási helyszíneit, amikor fokozódott a gazdasági feszültség az Egyesült Államok és Kína között.

Hatalmas gyárat építhet Szaúd-Arábiában a FoxconnForrás: Imaginechina via AFP/dycj – Imaginechina/Dycj

Noha a tárgyalások még folynak, Szaúd-Arábia megfelelő helyszín lehet a cég számára, mivel a királyság igyekszik több lábra helyezni a gazdaságát, csökkentve a kőolajtól való függőségét. Eközben a Foxconn jelentős támogatásokat szeretne kiharcolni magának, beleértve a finanszírozást és az energetikai támogatásokat is.

A tajvani vállalat a gyártási helyszínek mellett a tevékenységét is elkezdte diverzifikálni az elmúlt időszakban. Ennek eredményeképp elmozdultak például az elektromos autók iparága felé, és megállapodást kötöttek olyan nagyvállalatokkal, mint a Chrysler vagy a Los Angeles-i Fisker elektromos autó startup.

A cég tavaly jelentette be, hogy elektromos autó projekteket tervez építeni a Közel-Keleten, elsősorban az autókhoz gyártott szoftveres és felhőalapú infrastruktúrára fókuszálva.

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments