vasárnap, december 10, 2023
HomeIphoneAz összes iPhone-t lefoglalta a hatóság a boltokban

Az összes iPhone-t lefoglalta a hatóság a boltokban

A hatóság megelégelte, hogy az Apple-t a büntetés sem tántorítja el.

Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy a Brazíliában nem nézik jó szemmel, hogy az Apple nem mellékel töltőt az iPhone telefonok mellé. Már több bírságot is kiróttak emiatt a cégre, de ez sem tántorította el a gyártót. Nos, most bekeményítettek. A brazil igazságügyi minisztérium még szeptemberben rendelte el az iPhone értékesítés felfüggesztését az országban, miután megállapította, hogy az Apple árt a fogyasztóknak azzal, hogy nem ad töltőt a készülékekhez. Az Apple még az egymillió dolláros bírság után sem tett eleget a követelménynek, így most a  fogyasztóvédelmi felügyelet

lefoglalta az összes iPhone-ot a brazil boltokban.

Amint arról a Tecnoblog is beszámolt, a hatóság több száz iPhone-t foglalt le Brazília fővárosában, különböző üzletekben. A hatóság célja, hogy rákényszerítse az Apple-t a helyi törvények betartására, amelyek előírják, hogy az okostelefonokat a dobozban lévő töltővel együtt kell árusítani.

A hír szerint az iPhone-okat a hivatalos üzletekben és az Apple hivatalos viszonteladóinál is lefoglalták. Ezzel együtt betiltottak minden olyan iPhone-t, ami mellett nincs ott a töltő. A lefoglalás után az Apple úgy gondolja, hogy a hatóság visszaél a hatalmával és arra kérte a kormányt, hogy a jogvita végleges döntéséig engedélyezze az okostelefonok értékesítését az országban. Azt mondják: az akció ellenére továbbra is árulni fogják az iPhone-okat Brazíliában.

Az Apple bízik abban, hogy megnyeri a jogi vitát, és hogy a vásárlók tisztában vannak a készülékek töltésének és különböző lehetőségeivel. Az Apple egyébként korábban környezettudatosság miatt döntött úgy, hogy nem ad töltőt a készülékek mellé. Sokan azonban úgy vélik, ennek célja csupán annyi, hogy ebből is még több pénzt csináljanak.

Ezt láttad már?

Elon Musk betörne a mobiltelefonok piacára is? – Nem elképzelhetetlen!

Elindult új webshopunk, nézz szét te is!

blank

Most Popular

Recent Comments