szerda, november 29, 2023
HomeApple hírekBefolyásolhatja-e az Apple az orosz-ukrán konfliktust?

Befolyásolhatja-e az Apple az orosz-ukrán konfliktust?

Az ukrán miniszterelnök-helyettes arra kérte Tim Cookot, állítsák le Oroszországban készülékek árusítását és blokkolják a felhasználók hozzáférését az App Store-hoz.

Napok óta dúl a háború Oroszország és Ukrajna között, a konfliktus kirobbanása óta pedig nemzetközi szinten is egyre többen próbálják különböző szankciókkal jobb belátásra bírni az orosz vezetést. Boris Johnson mellett Joe Biden is nagyon komoly lépésekre szánta el magát, de az EU is összeírt már egy szankciós listát.

Azonban nemcsak országoktól, hanem nagyvállalatoktól is segítséget kért az ukrán vezetés.

Az ukrán miniszterelnök-helyettes, Mykhailo Fedorov Twitteren tette közzé azt a levelet, amit Tim Cooknak is elküldött, és amiben arra kéri az Apple első emberét, állítsák le az oroszországi operációjukat, fejezzék be a készülékeik árusítását, és blokkolják az App Store-hoz való hozzáférést.

Fedorov úgy véli, egy ilyen szintű korlátozás az orosz fiatalságot is motiválná, hogy aktívan fellépjenek a szégyenteljes katonai agresszióval szemben. Tim Cook még csütörtökön nyilatkozott a közösségi felületen, ahol részvétét fejezte ki, és biztosított mindenkit, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy támogassák a helyi dolgozóikat és partnereiket, illetve támogatnak minden humanitárius kezdeményezéseket.

Fedorov felhívását egyelőre nem kommentálta.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Most Popular

Recent Comments