csütörtök, július 18, 2024
Home Apple hírek Bemutatkozott az iPhone 13

Bemutatkozott az iPhone 13

Az iPhone-ok Pro verziói eddig is leginkább kamerában voltak erősek, most sincs ez másként, az iPhone 13 Pro és Pro Max bemutatója is az új kamerák mutogatásával nyit. Dizájnban sok változás nincs, a tavalyi forma maradt. Az előlapon a szenzorsziget itt is, akárcsak a többi 13 esetén, 20 százalékkal kisebb méretű lett.

2021-09-14 20 00 25-Window.png

Fotó: Apple

Színekben sincs nagy kavarás, maradt a grafit (fekete), arany, ezüst (fehér) és kék. Az idei kék kissé világosabb a tavalyinál.

A belső elrendezést újratervezték, jobb hőelvezetést és üzemidőt biztosít így a telefon. Ebben is az A15 Bionic rendszerchip dolgozik. A Pro iPhone-okban van egy extra GPU mag, így 50 százalékkal erősebb a grafikus teljesítmény a korábbi iPhone-okhoz képest.

Super Retina XDR kijelző, 1000 nites maximális fehér fényerővel és Pro Motion kijelzőtechnológiával. Ez dinamikusan változtatja a kijelző frissítését 10 Hz és 120 Hz között. Az iPadekben 2017 óta használják, Androidon két éve alap, ideje volt bedobni az iPhone-ba is. Egyelőre nem beszéltek róla, hogy a pletykált LTPO lenne, sem arról, hogy jönne a mindig éber beállítási lehetőség.

  • Széles (f/1,5; 1,9 mikron)
  • Ultraszéles (f/1.8, autofókusz, makrófotózás képessége)
  • Telefotó (77 milliméteres gyújtótávolság, háromszoros optikai nagyítás)

Minden lencse támogatja a szoftveres éjszakai módot, az új iPhone pedig a Smart HDR negyedik verzióját használja a minél jobb és valósághűbb színekért. De ha ez nem tetszik, újdonság, hogy választható lesz négy különböző stílus még a kép elsütése előtt.

Újdonság, hogy az ultraszéles kamerával ezentúl makrót is lehet lőni, akár 2 centiméteres közelségből.

Az új kamerákkal az iPhone 13 Pro telefonok támogatják a Pro Res videó rögzítését. Felbontásban a maximum a 4K, képsebességben a 240 képkocka másodpercenként (HD-ben, nem 4K-ban!).

Jobb lett az üzemidő is a tavalyihoz képest. A Pro modell másfél, a Pro Max két és fél órával tovább bírja, mint az előző változatok.

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments