vasárnap, május 26, 2024
Home Apple hírek Bob Iger vezérigazgató állítólag el akarja adni a Disney-t az Apple-nek

Bob Iger vezérigazgató állítólag el akarja adni a Disney-t az Apple-nek

A múltban már láttunk olyan spekulációkat, hogy akár a Disney, akár az Apple érdeklődik egy ilyen üzlet iránt. Azután különösen megindult sokak fantáziája, hogy Iger elmondta, Steve Jobs közeli barátja volt. Egy Disney–Apple fúzió talán már napirenden lett volna, ha Jobs nem hal meg idő előtt, 2011-ben. Mivel Iger visszatért a Disney-hez, bennfentesek máris azt rebesgetik, hogy az ő feladata lehet a vállalat eladása. Az Apple neve pedig ismét felbukkan. Egy bennfentes a The Wrapnek beszélt arról, hogy Iger eladja a céget. „Ez a csúcsüzlet a végső üzletkötő számára” – állította a meg nem nevezett személy a Computerworld szerint.

Bebetonozott örökség?

Az üzlet révén Iger lenne a Disney utolsó vezérigazgatója, egyben bebetonozná örökségét a vállalatnál. Iger maga sem idegenkedik a nagy fúziós és felvásárlási ügyletektől. Vezetése alatt a Disney megvette a Pixart (2006), a Marvelt (2009), a Lucasfilmet (2012) és a 21st Century Foxot (2019). A Disney eladása az Apple-nek vagy bármely hasonló óriásvállalatnak, amelynek elég tőkéje van az üzlethez, a végső lépés lenne Iger részéről. De mindez egyelőre csupán spekuláció. Iger még csak most tért vissza a Disney-hez, így bármilyen beszélgetés a vállalat eladásáról vagy egy technológiai óriással való egyesüléséről, nagyon korai. Különösen a jelenlegi gazdasági helyzetben.

(A legfrissebb hírek itt)

Ráadásul a szabályozási környezet szinte lehetetlenné tehet egy Disney–Apple üzletet. A szabályozó hatóságok egyre inkább aggódnak az olyan vállalatok hatalma miatt, mint az Apple, a Google és a Meta (Facebook). Az utóbbi időben számos trösztellenes vizsgálatnak lehettünk tanúi, és még több következhet.

Ami az Apple-t illeti, a vállalat könnyen lehet, hogy bármilyen nagyszabású felvásárlás első számú esélyese. Még ha a Disney nem is eladó, az Apple-nek megvan a készpénze ahhoz, hogy jelentős beruházásokat hajtson végre. A Disney Plus streamingszolgáltatás önmagában jelentősen megerősítené az Apple szolgáltatási részlegét. Ha ehhez még hozzáadjuk a Pixar, a Marvel és a Lucasfilm tartalmai feletti ellenőrzést, az üzlet nem elképzelhetetlen.

Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 7,7 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

Rajongsz a sportokért? Mi is!

Exkluzív hírekkel, naprakész eredményekkel és izgalmas szurkolói tartalmakkal várunk, hogy mindig képben legyél kedvenceidről!
www.sportal.hu – Együtt a lelátón!

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments