csütörtök, június 20, 2024
Home Apple hírek Erős vádak: Brüsszel szerint az Apple sorra szegi meg a szabályokat

Erős vádak: Brüsszel szerint az Apple sorra szegi meg a szabályokat

Az Apple-lel szemben erős vádakat fogalmaztak meg az Európai Unió hatóságai. Szerintük a nagyvállalat megsértette az EU-s versenyjogokat, mert a mobilfizetési területen visszaélt az erőfölényével: állítólag korlátozta a riválisok hozzáférési lehetőségét.

Az Európai Unió versenyhatósága az Apple-lel szemben a mobilos fizetési szolgáltatása miatt vizsgálatot indított.

(A legfrissebb hírek itt)

Szerintük az amerikai cég megakadályozza a versenytársaknak, hogy hozzáférjenek a „tap and go” chipekhez vagy az NFC-technológiához. Úgy vélik, az Apple Pay rendszere jogtalan előnyre tett szert – olvasható az Európai Bizottság által közzétett közleményből.

Marghrete Vestager, az Európai Unió versenypolitikáért felelős ügyvezető alelnöke szerint vannak arra utaló jelek, hogy az Apple korlátozta a hozzáférést ehhez a fontos technológiához.

Amennyiben a vádakat alátámasztják, a vállalat akár a forgalmának 10 százalékát kitevő bírságot is kaphat.

Az előzetes megállapításokban Brüsszel úgy gondolja, hogy az Apple jelentős piaci erővel bír az intelligens mobileszközök piacán, és mérvadó erőfölényben van a mobiltárcák piacán is.

Az Apple azt reagálta a vádakra, hogy az Apple Payt úgy tervezték, hogy egyszerű és biztonságos legyen. Ez a fizetési mód szerintük ez csak egy a sok közül, az NFC-hez való hozzáférés minden vállalat számára elérhető, így ők is élni fognak ezzel a továbbiakban is.

(Index)

Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 7,7 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments