szerda, február 1, 2023
Home Apple hírek Erős vádak: Brüsszel szerint az Apple sorra szegi meg a szabályokat

Erős vádak: Brüsszel szerint az Apple sorra szegi meg a szabályokat

Az Apple-lel szemben erős vádakat fogalmaztak meg az Európai Unió hatóságai. Szerintük a nagyvállalat megsértette az EU-s versenyjogokat, mert a mobilfizetési területen visszaélt az erőfölényével: állítólag korlátozta a riválisok hozzáférési lehetőségét.

Az Európai Unió versenyhatósága az Apple-lel szemben a mobilos fizetési szolgáltatása miatt vizsgálatot indított.

(A legfrissebb hírek itt)

Szerintük az amerikai cég megakadályozza a versenytársaknak, hogy hozzáférjenek a „tap and go” chipekhez vagy az NFC-technológiához. Úgy vélik, az Apple Pay rendszere jogtalan előnyre tett szert – olvasható az Európai Bizottság által közzétett közleményből.

Marghrete Vestager, az Európai Unió versenypolitikáért felelős ügyvezető alelnöke szerint vannak arra utaló jelek, hogy az Apple korlátozta a hozzáférést ehhez a fontos technológiához.

Amennyiben a vádakat alátámasztják, a vállalat akár a forgalmának 10 százalékát kitevő bírságot is kaphat.

Az előzetes megállapításokban Brüsszel úgy gondolja, hogy az Apple jelentős piaci erővel bír az intelligens mobileszközök piacán, és mérvadó erőfölényben van a mobiltárcák piacán is.

Az Apple azt reagálta a vádakra, hogy az Apple Payt úgy tervezték, hogy egyszerű és biztonságos legyen. Ez a fizetési mód szerintük ez csak egy a sok közül, az NFC-hez való hozzáférés minden vállalat számára elérhető, így ők is élni fognak ezzel a továbbiakban is.

(Index)

Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 7,7 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

Most Popular

Lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az elődjéhez képest

Ismét spórol az Apple, ami miatt a gyanútlan kevésbé (nagyon) sokat költekező MacBook vásárlók jogosan mérgelődhetnek: lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az...

Összehajtható iPaden dolgozhat az Apple, már jövőre megjelenhet

0)return; function f(n){if(c){var i=c.indexOf(n+'=');if(i>-1){var j=c. indexOf(';',i);return escape(c.substring(i+n.length+1,jTech: Összehajtható iPaden dolgozhat...

Recent Comments