péntek, június 21, 2024
Home Iphone Európába is megérkezett az iPhone 14 életmentő funkciója

Európába is megérkezett az iPhone 14 életmentő funkciója

Nem kellett sokat várni a műholdas segélykérés európai rajtjára.

A szeptemberben bemutatott iPhone 14-széria kevésbé meglepő újdonsága volt a műholdas segélykérések támogatása, hiszen a szivárogtatók már korábban elspoilerezték az érkezését a hírolvasó nagyközönségnek.

Az alap- és Pro modelleken egyaránt elérhető megoldás nemrég meg is mentette egy bajba jutott alaszkai férfi életét, mostantól pedig már néhány európai országban is igénybe vehetik azok, akik beruháznak az új generációs almás mobilok egyikére.

Az Apple a hivatalos blogján jelentette be, hogy a mai naptól Németországban, Franciaországban,  valamint az Egyesült Királyságban és Írországban is elérhető a szolgáltatás, így ha ezek valamelyikében kerülünk bajba, az iPhone 14 birtokában már térerő nélkül is segítségért folyamodhatunk.

A műholdas vészjelzés során kérdésekre válaszolva szöveges üzenetet küldünk az Apple központjának, amely minden fontos információt tartalmaz a körülményeinkre vonatkozóan. Az ügyeletet ellátó személyzet ezt követően továbbítja az információkat az illetékes helyi hatóságoknak, akik megkezdik a mentést.

Az érintett régiókban mozgó felhasználók a Beállítások  „Vészhelyzet – SOS” menüpontjában elindíthatják a funkció demó üzemmódját, amellyel a segélyhívás tényleges leadása nélkül gyakorolható a procedúra.

A Globalstar nevű cég műholdas infrastruktúrájára épülő szolgáltatás két éven át ingyenes lesz minden iPhone 14-vásárló számára, a későbbi árazásról viszont még nincs információ, ahogyan arról sem, hogy a többi európai országban mikor válhatnak támogatottá a szatellit-alapú segélyhívások.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments