vasárnap, február 5, 2023
Home Iphone Európába is megérkezett az iPhone 14 életmentő funkciója

Európába is megérkezett az iPhone 14 életmentő funkciója

Nem kellett sokat várni a műholdas segélykérés európai rajtjára.

A szeptemberben bemutatott iPhone 14-széria kevésbé meglepő újdonsága volt a műholdas segélykérések támogatása, hiszen a szivárogtatók már korábban elspoilerezték az érkezését a hírolvasó nagyközönségnek.

Az alap- és Pro modelleken egyaránt elérhető megoldás nemrég meg is mentette egy bajba jutott alaszkai férfi életét, mostantól pedig már néhány európai országban is igénybe vehetik azok, akik beruháznak az új generációs almás mobilok egyikére.

Az Apple a hivatalos blogján jelentette be, hogy a mai naptól Németországban, Franciaországban,  valamint az Egyesült Királyságban és Írországban is elérhető a szolgáltatás, így ha ezek valamelyikében kerülünk bajba, az iPhone 14 birtokában már térerő nélkül is segítségért folyamodhatunk.

A műholdas vészjelzés során kérdésekre válaszolva szöveges üzenetet küldünk az Apple központjának, amely minden fontos információt tartalmaz a körülményeinkre vonatkozóan. Az ügyeletet ellátó személyzet ezt követően továbbítja az információkat az illetékes helyi hatóságoknak, akik megkezdik a mentést.

Az érintett régiókban mozgó felhasználók a Beállítások  “Vészhelyzet – SOS” menüpontjában elindíthatják a funkció demó üzemmódját, amellyel a segélyhívás tényleges leadása nélkül gyakorolható a procedúra.

A Globalstar nevű cég műholdas infrastruktúrájára épülő szolgáltatás két éven át ingyenes lesz minden iPhone 14-vásárló számára, a későbbi árazásról viszont még nincs információ, ahogyan arról sem, hogy a többi európai országban mikor válhatnak támogatottá a szatellit-alapú segélyhívások.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Most Popular

Éhezik a HOLD!

Nem nagyon, de valamelyest. Óriási akciónk van ugyanis: ha most nyit nálunk Online Vagyonkezelés számlát, akkor az ön megtakarításának gyarapításán alig keresünk pénzt. A...

Még a zsebünkben is elfér?

Nem akar lemaradni az óriáscég. Az elmúlt évek során egyre több telefongyártó jelentkezett különleges kialakítású telefonokkal, tabletekkel. A Samsung a Galaxy Z Fold és...

Bivalyerős kamerával érkezik az új Samsung Galaxy S-sorozat

A Galaxy S23 Ultrában egy 200 megapixeles kamera van, ami akár 100x-os zoommal is értékelhető képeket készít, Európából nézve a legfontosabb változás mégsem ez:...

Mire jó egy okosotthon és hogyan alakítsuk ki a rendszert a lakásunkban?

Az okosotthon már közel sem az a futurisztikus koncepció, ami pár évtizede még csak a távoli jövő különlegességének ígérkezett, hanem bárki által elérhető, hétköznapi...

Recent Comments