vasárnap, december 10, 2023
HomeApple hírekEzekre az okostelefon fejlesztésekre várhatunk a következő években

Ezekre az okostelefon fejlesztésekre várhatunk a következő években

A fejlesztés üteme láthatóan lassul, a gyártók mintha kezdenének kifogyni az ötletekből. Ez azonban nem feltétlenül jelenti, hogy eseménytelen évek elé nézünk.

Érezhetően lelassult az okostelefonok fejlődése az utóbbi években; a gyártók amellett, hogy az évente frissített újabb és újabb modelleknél kötelezően lecserélik a rendszerchipet, és esetleg több RAM-ot, nagyobb tárhelyet építenek be, eléggé visszafogott fejlesztéseket eszközölnek csupán. Kis túlzással az egyetlen fejlesztés a kamerákat érinti, főleg most, hogy már a töltőkkel is elmentek a falig a gyártók. Az aktuális helyzetet jól mutatja, hogy a piac két legnagyobb szereplője, az Apple és a Samsung (most éppen egyébként ebben a sorrendben) nagyon sokszor a dizájnhoz sem nyúlnak hozzá. Az Apple-nél régóta bevett gyakorlat, hogy a külső csak kétévente változik, a Samsungnál pedig az S23 szériáról lehet elmondani azt, hogy külsőre szinte semmit nem változtak a készülékek az egy évvel korábbi modellekhez képest.

Sokat elárul a helyzetről az is, hogy az elemzők várakozása szerint az egyik legnagyobb dolog az új iPhone-ok esetében az lehet hogy az almás gyártó is átáll USB-C portra, míg a középkategóriás Google Pixel 7A telefonoknál a vezeték nélküli töltés megjelenése és a 60 Hz-nél gyorsabb képfrissítésre képes kijelző lehet az, ami lázba hozhatja a felhasználókat. Ha tudja.

Tény, hogy a gyártók helyzete sem egyszerű; egyrészt az árakat nem emelhetik a végtelenségig, másrészt pedig egy sor olyan terület van, ahol a fejlesztésekkel elérték az észszerű határokat. Nagyobb kijelző például egyszerűen az emberek kézmérete miatt nem várható, és a jelek szerint a jelenleg is alkalmazott 90 százalék körüli kijelző/előlap aránynál sem érdemes többet várni. Nyilván a rendszerchipek sebessége folyamatosan nő majd, itt 20-30 százaléknál nagyobb ugrásokra nem érdemes számítani, hiszen a gyártók valószínűleg akkor sem lépnének meg egy durvább emelést, ha lenne rá lehetőségük.

Gyere, és legyél te is PC World Plus tag!

Olvasd tovább minden cikkünket és élvezd a tagoknak járó extra kedvezményeket egész hónapban akár egy pizzaszelet áráért!

Kipróbálom Már előfizető vagyok, bejelentkezem

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Source

Most Popular

Recent Comments