szerda, november 29, 2023
HomeApple hírekFunkciót veszítenek a Sonos egyes hangszórói

Funkciót veszítenek a Sonos egyes hangszórói

Nem lehet majd androidos eszközökről helyi zenefájlokat streamelni rájuk.

Váratlan és meghökkentő bejelentést tett a Sonos, 2023. május 23-tól kezdve nem lehet majd az androidos mobilok vagy táblagépek háttértárain lévő zeneállományokat átjátszani számos régebbi termékére, eltűnik a mobilappjából a vezeték nélküli hangszórókon keresztüli lejátszásuk lehetősége.

A Roam modellek már támogatják a Bluetooth adatátviteltForrás: Sonos

A gyártó újabb Era 100, Era 300, Move, továbbá Roam termékei esetében továbbra is lesz mód a készülékeken lévő zenék streamelésére, ezek ugyanis már támogatják a szabványos Bluetooth adatátvitelt, így ha adott esetben rosszabb hangminőségben is, de elérhető marad a lehetőség.

A funkcióvesztés által érintett régebbi termékekkel rendelkezőknek azt ajánlja a vállalat, hogy másolják át a saját zeneállományaikat egy helyi hálózaton lévő adattárolóra vagy Plex-szerverre, esetleg töltsék fel azokat az Apple Music, a YouTube Music, vagy a Deezer zenestreamelőkbe, így továbbra is képesek lesznek a Sonos mobilappon keresztül lejátszani azokat.

A Sonos nem árulta el a funkció elvételének okát, azonban a vállalat már évek óta perben áll a Google-lel, a technológiájának ellopásával vádolja azt, potenciálisan ehhez lehet köze a váratlan fejleménynek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Source

Most Popular

Recent Comments