vasárnap, december 10, 2023
HomeApple hírekHa iPhone-od van, imádni fogod a Windows 11 új funkcióját

Ha iPhone-od van, imádni fogod a Windows 11 új funkcióját

A Microsoft végre elhozta azt, amit hosszú évek óta hiányoltak az iPhone-tulajdonosok.

A macOS és a sokat emlegetett Apple-ökoszisztéma egyik legjobb kényelmi funkciója, hogy amennyiben iPhone-unk van, közvetlenül a számítógépről is kezelhetjük a telefonunkat, fogadva például a hívásokat, vagy válaszolva az iMessage-üzenetekre, így munka közben nem kell egyszerre több eszközre figyelnünk.

A Microsoft és a Windows válasza erre a Your Phone app 2018-as bevezetése volt, ami hasonló képességeket ígér, ám eddig többnyire csak a Samsung Galaxy-készülékekkel, illetve a Honor Magic4 Próval és a Surface Duo2-vel volt kompatibilis. Az alkalmazást időközben átkeresztelték Phone Linkre, most pedig végre az iPhone-támogatás is megérkezett a repertoárjába.

A redmondiak ezt a hivatalos blogjukon jelentették be, ahol azt írják, hogy a következő hetek során minden Windows 11-felhasználónál aktiválódni fog a funkció, a világ 85 piacán, összesen 39 különböző nyelven. Az összekapcsoláshoz csak be kell írni a Phone Link kifejezést a tálca keresősávjába, a megnyíló ablakban pedig részletes utasításokat kapunk a folytatásról.

Az iPhone és a Windows 11 kézfogása után közvetlenül a számítógépen fogadhatjuk a hívásokat, válaszolhatunk az üzenetekre és böngészhetjük a kontaktjainkat, a Fotók alkalmazáson belül pedig az iCloudban tárolt fényképeinket is. A Microsoft ugyanakkor figyelmeztet, hogy vannak korlátozások: az üzenetküldés nem támogatja a képeket, a videókat és a csoportos chatelést, valamint az iPadünket sem tudjuk csatlakoztatni az operációs rendszerhez.

A Phone Link használatához legalább iOS 14-et futtató iPhone-ra és Bluetooth-kapcsolatra van szükség.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Source

Most Popular

Recent Comments