kedd, május 28, 2024
Home Apple hírek Így működnek az Amazon és az Apple hatalmas vezeték nélküli hálózatai

Így működnek az Amazon és az Apple hatalmas vezeték nélküli hálózatai

Az Apple iPhone-alapú Find My hálózat és az Amazon Sidewalk hálózata önálló platformok, amelyek képesek egymilliárd csatlakoztatott eszköz támogatására.

Mit tehet egy globálisan technológiai óriás, amely több millió vagy akár milliárd eszközt akar összekapcsolni, de szeretné telekommunikációs vagy műholdas szolgáltatók segítségét igénybe venni? Használja az ügyfelek által már megvásárolt eszközöket, amelyeket otthonaikba, üzleti vállalkozásaikhoz és nyilvános terekre vittek be.

Az Apple és az Amazon átalakítja a tulajdonunkban lévő eszközöket kis mobiltornyok vagy hordozható Wi-Fi hotspotok megfelelőjévé, amelyek más modulokat és érzékelőket köthetnek az internethez. Már százmilliókat kapcsoltak be, de még mindig sokan csatlakozhatnak. Az iPhone és az Echo hangszórók ahelyett, hogy vezeték nélküli hubként szolgálnának kizárólag a saját okosóráihoz, lámpáihoz és érzékelőihez, más emberek kütyüivel is kapcsolatba léphetnek, akár tudjuk, akár nem.

Az Amazon bejelentette, hogy kibővíti Sidewalk hálózatát. A Sidewalkot úgy tervezték, hogy az intelligens eszközök nagyon kis adatfájlokat küldhessenek biztonságosan az elérhető vezeték nélküli kapcsolatokról, kiegészítve a Wi-Fi hálózatokat és csökkentve a vezeték nélküli kommunikáció megszakadásait.

Ez a bejelentés az AirTag bemutatójának sarkában jár. Az Apple érme méretű nyomkövetői szinte bárhol segíthetnek felkutatni az elveszett tárgyakat, mert a vállalat Find My hálózatát használják. Minden AirTag alacsony fogyasztású vezeték nélküli jelet küld, amelyet az iPhone, iPad és Mac számítógépek fogadhatnak egy adott területen.

Igen, a vadidegenek a sávszélességünk darabjait használják, mivel eszközeink kis rádiócsevegéseket küldenek és hallgatnak, amelyek nem vonatkoznak ránk. És most már a rendszer számtalan, mások tulajdonában lévő eszköz rádió- és internetkapcsolatát is kihasználhatja.

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments