szombat, május 25, 2024
Home Macbook Így mutathatnak majd az új MacBook Airek

Így mutathatnak majd az új MacBook Airek

Az eddigi pletykák alapján, koncepcióképeken tárul fel az M2-es MacBook Air-família.

A múlt hónapban derült ki, hogy az Apple június 6. és 10. között tartja a nyári szezon legnagyobb almás eseményét, a WWDC fejlesztői konferenciát, ahol a várakozások szerint nem csak az iOS, az iPadOS és a macOS újdonságai kerülnek majd szóba, de új termék vagy termékek leleplezésére is számítanak az elemzők.

Az egyik ilyen a MacBook Air frissítése lehet, az Apple belépő szintű laptopjának jelenleg kapható változata ugyanis még 2020 novemberében debütált, így időszerűnek tűnik egy aktualizált verzió megjelenése. Az eddigi pletykák alapján készült rendereken tárul fel előttünk a gép.

A képek Darvik Pateltől származnak, aki az iMac mintájára több színben képzelte el a MacBook Air friss változatát, melyben nagy valószínűséggel az Apple következő generációs, házon belül fejlesztett SoC-ja, az M2 dolgozik majd. A művész a jól ismert ezüst mellett hat további, játékos árnyalatot adott a laptopnak, melyek bizonyára nagy sikert aratnának a vásárlók körében, de mi azért kicsit hiányoljuk a sötétebb (Apple-zsargonban asztroszürke) opciót.

Nem árt persze megismételni, hogy csak koncepciókról van szó, tehát semmi sem garantálja, hogy tényleg ilyen gépeket kapunk majd. Ami azt illeti, egy néhány héttel korábbi szivárgás még arra utalt, hogy az új MacBook Air nagyjából ugyanazt a formanyelvet követheti, mint azt elődje, amely ezüst, asztroszürke és arany árnyalatokban kapható. A színes MacBook Airek pletykáját egyébként a Dylandkt nevű szivárogtató indította el tavaly októberben, ám azóta törölte az erről szóló tweetjét. 

A specifikációt érintő szivárgások alapján az új gépben egy valamivel nagyobb, 13,6 hüvelykes, FaceID arcazonosítás nélküli Retina kijelzőre számíthatunk, de akár egy ennél is méretesebb, 14,2 hüvelykes változat megjelenése sem kizárt. Továbbá valószínűsíthető, hogy az Apple a Air-szériára is elhozza a MacBook Próra már visszatért MagSafe-csatlakozót, amit Patel renderei is tükröznek. Ezek mellett biztosan nem fog hiányozni az USB-C csatlakozó, és maradhat a 3,5 mm-es jack aljzat is is.

Az M2-es chipet illetően senki sem számít komoly teljesítménybeli ugrásra az alap M1-hez képest, mivel eleve egy belépő szintű laptopról beszélünk, plusz az igásló szerepét már betöltötték a korábban debütált M1 Pro, Max és Ultra SoC-k. Hogy mindebből mi valósul meg, az a WWDC-n napokon belül kiderülhet , már ha a tényleg leleplezik az új MacBook Airt a konferencián.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments