szerda, július 6, 2022
Home Macbook Így mutathatnak majd az új MacBook Airek

Így mutathatnak majd az új MacBook Airek

Az eddigi pletykák alapján, koncepcióképeken tárul fel az M2-es MacBook Air-família.

A múlt hónapban derült ki, hogy az Apple június 6. és 10. között tartja a nyári szezon legnagyobb almás eseményét, a WWDC fejlesztői konferenciát, ahol a várakozások szerint nem csak az iOS, az iPadOS és a macOS újdonságai kerülnek majd szóba, de új termék vagy termékek leleplezésére is számítanak az elemzők.

Az egyik ilyen a MacBook Air frissítése lehet, az Apple belépő szintű laptopjának jelenleg kapható változata ugyanis még 2020 novemberében debütált, így időszerűnek tűnik egy aktualizált verzió megjelenése. Az eddigi pletykák alapján készült rendereken tárul fel előttünk a gép.

A képek Darvik Pateltől származnak, aki az iMac mintájára több színben képzelte el a MacBook Air friss változatát, melyben nagy valószínűséggel az Apple következő generációs, házon belül fejlesztett SoC-ja, az M2 dolgozik majd. A művész a jól ismert ezüst mellett hat további, játékos árnyalatot adott a laptopnak, melyek bizonyára nagy sikert aratnának a vásárlók körében, de mi azért kicsit hiányoljuk a sötétebb (Apple-zsargonban asztroszürke) opciót.

Nem árt persze megismételni, hogy csak koncepciókról van szó, tehát semmi sem garantálja, hogy tényleg ilyen gépeket kapunk majd. Ami azt illeti, egy néhány héttel korábbi szivárgás még arra utalt, hogy az új MacBook Air nagyjából ugyanazt a formanyelvet követheti, mint azt elődje, amely ezüst, asztroszürke és arany árnyalatokban kapható. A színes MacBook Airek pletykáját egyébként a Dylandkt nevű szivárogtató indította el tavaly októberben, ám azóta törölte az erről szóló tweetjét. 

A specifikációt érintő szivárgások alapján az új gépben egy valamivel nagyobb, 13,6 hüvelykes, FaceID arcazonosítás nélküli Retina kijelzőre számíthatunk, de akár egy ennél is méretesebb, 14,2 hüvelykes változat megjelenése sem kizárt. Továbbá valószínűsíthető, hogy az Apple a Air-szériára is elhozza a MacBook Próra már visszatért MagSafe-csatlakozót, amit Patel renderei is tükröznek. Ezek mellett biztosan nem fog hiányozni az USB-C csatlakozó, és maradhat a 3,5 mm-es jack aljzat is is.

Az M2-es chipet illetően senki sem számít komoly teljesítménybeli ugrásra az alap M1-hez képest, mivel eleve egy belépő szintű laptopról beszélünk, plusz az igásló szerepét már betöltötték a korábban debütált M1 Pro, Max és Ultra SoC-k. Hogy mindebből mi valósul meg, az a WWDC-n napokon belül kiderülhet , már ha a tényleg leleplezik az új MacBook Airt a konferencián.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Most Popular

Realme Watch 2 Pro – műholdvevő fapaddal

Külső, kijelző, üzemidőMagyarországon nyitotta meg első európai üzletét a Realme, és mi is megjelentünk a budapesti Lurdy Ház földszintjén, hogy részt vegyünk a nyitóeseményen,...

Döntött az EU: egységesítik a töltőket, 2024-től minden készülékbe USB-C-t kell tenni, az iPhone-okba is

Az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsának tárgyalói megállapodtak, hogy 2024-től a kis- és közepes méretű hordozható elektronikus eszközök legtöbbje csak az...

A Pro modellekhez hasonló dizájnt és M2-es lapkát kapott az új MacBook Air

Az Apple a tegnapi, fejlesztőknek szóló konferenciájának nyitóeseményén lerántotta a leplet az M1 utódjának szánt M2-es rendszerchipről, amely teljesítmény szempontjából alig (a CPU 18,...

Így lehet arcátlanul lemásolni egy iPhone-t

Visszatért a Letv, az új mobilja egy iPhone-klón, USB-C porttal és jackcsatlakozóval.  A Letv visszatért a mobilpiaca, méghozzá az Y1 Pro nevű okostelefonjával. A bemutatót...

Recent Comments