hétfő, február 6, 2023
Home Macbook Így mutathatnak majd az új MacBook Airek

Így mutathatnak majd az új MacBook Airek

Az eddigi pletykák alapján, koncepcióképeken tárul fel az M2-es MacBook Air-família.

A múlt hónapban derült ki, hogy az Apple június 6. és 10. között tartja a nyári szezon legnagyobb almás eseményét, a WWDC fejlesztői konferenciát, ahol a várakozások szerint nem csak az iOS, az iPadOS és a macOS újdonságai kerülnek majd szóba, de új termék vagy termékek leleplezésére is számítanak az elemzők.

Az egyik ilyen a MacBook Air frissítése lehet, az Apple belépő szintű laptopjának jelenleg kapható változata ugyanis még 2020 novemberében debütált, így időszerűnek tűnik egy aktualizált verzió megjelenése. Az eddigi pletykák alapján készült rendereken tárul fel előttünk a gép.

A képek Darvik Pateltől származnak, aki az iMac mintájára több színben képzelte el a MacBook Air friss változatát, melyben nagy valószínűséggel az Apple következő generációs, házon belül fejlesztett SoC-ja, az M2 dolgozik majd. A művész a jól ismert ezüst mellett hat további, játékos árnyalatot adott a laptopnak, melyek bizonyára nagy sikert aratnának a vásárlók körében, de mi azért kicsit hiányoljuk a sötétebb (Apple-zsargonban asztroszürke) opciót.

Nem árt persze megismételni, hogy csak koncepciókról van szó, tehát semmi sem garantálja, hogy tényleg ilyen gépeket kapunk majd. Ami azt illeti, egy néhány héttel korábbi szivárgás még arra utalt, hogy az új MacBook Air nagyjából ugyanazt a formanyelvet követheti, mint azt elődje, amely ezüst, asztroszürke és arany árnyalatokban kapható. A színes MacBook Airek pletykáját egyébként a Dylandkt nevű szivárogtató indította el tavaly októberben, ám azóta törölte az erről szóló tweetjét. 

A specifikációt érintő szivárgások alapján az új gépben egy valamivel nagyobb, 13,6 hüvelykes, FaceID arcazonosítás nélküli Retina kijelzőre számíthatunk, de akár egy ennél is méretesebb, 14,2 hüvelykes változat megjelenése sem kizárt. Továbbá valószínűsíthető, hogy az Apple a Air-szériára is elhozza a MacBook Próra már visszatért MagSafe-csatlakozót, amit Patel renderei is tükröznek. Ezek mellett biztosan nem fog hiányozni az USB-C csatlakozó, és maradhat a 3,5 mm-es jack aljzat is is.

Az M2-es chipet illetően senki sem számít komoly teljesítménybeli ugrásra az alap M1-hez képest, mivel eleve egy belépő szintű laptopról beszélünk, plusz az igásló szerepét már betöltötték a korábban debütált M1 Pro, Max és Ultra SoC-k. Hogy mindebből mi valósul meg, az a WWDC-n napokon belül kiderülhet , már ha a tényleg leleplezik az új MacBook Airt a konferencián.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Most Popular

Kétségbeesetten keresi a gazdáját 150 milliárd dollár

A bulinak vége, a kijózanodás is megvolt, a másnaposságon is túl vagyunk. Na és most hogyan tovább? – ezzel a mérsékelten költői képpel festették...

Éhezik a HOLD!

Nem nagyon, de valamelyest. Óriási akciónk van ugyanis: ha most nyit nálunk Online Vagyonkezelés számlát, akkor az ön megtakarításának gyarapításán alig keresünk pénzt. A...

Még a zsebünkben is elfér?

Nem akar lemaradni az óriáscég. Az elmúlt évek során egyre több telefongyártó jelentkezett különleges kialakítású telefonokkal, tabletekkel. A Samsung a Galaxy Z Fold és...

Bivalyerős kamerával érkezik az új Samsung Galaxy S-sorozat

A Galaxy S23 Ultrában egy 200 megapixeles kamera van, ami akár 100x-os zoommal is értékelhető képeket készít, Európából nézve a legfontosabb változás mégsem ez:...

Recent Comments