szerda, március 22, 2023
Home Macbook Íme, amit nem árulnak el az Apple legolcsóbb Mac gépeiről

Íme, amit nem árulnak el az Apple legolcsóbb Mac gépeiről

Az, hogy a cupertinói cégnek szokása kívülről “azonos” termékeket dobni piacra, belül pedig gyökeresen eltérő termékeket, az sem lep meg igazán. Van egy nagy lista az Apple-termékekről, amelyek ugyan úgy néznek ki, de árkülönbségük miatt gyanakodhatunk.

Az Apple ismét nem árulja el a titkokat a különböző tárolókkal rendelkező Mac-ek közötti hatalmas árugrás mögött, és nem csak a kapacitásról beszélünk. Így az egyszerű tény A 256 GB-os vagy az 512 GB-os verzió választása szintén nagy teljesítménybeli változást hozhat.

Ez már 2012-ben megtörtént a 13 GB-os MacBook Pro 128″ és az 512 GB-os között, valamiért, amit senki sem értett, távol a logikusnak tűnő okból, az alacsonyabb tárolási lehetőség lényegesen alacsonyabb olvasási és írási sebességgel rendelkezik, mint a kínált. az 512 GB-os verzió.

Ebben a sorrendben az új MacBook Air M2-vel hamar rájöttek, hogy ez a taktika az idő múlásával állandósult, a kevesebb tárhellyel rendelkező változatba szerelt SSD jelentősen gyengébb teljesítményt nyújtott, mint a korábbi verziók.

Ugyanez történt a Mac Mini M2-vel is, ahol plAzt találtuk, hogy a 256 GB-os verzió egyetlen chippel rendelkezik (két párhuzamos helyett), ezért akár 50%-kal alacsonyabb teljesítményt nyújtanak mely verziók nagyobb tárhellyel.

Hihetetlen, de igaz, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy a processzor és a GPU után talán a merevlemez járul hozzá leginkább a rendszer teljesítményéhez. így Az Apple rontja az M2 processzor munkáját azok számára, akik nem döntöttek úgy, hogy kifizetik a memória 230 GB-ra való bővítéséért járó 512 eurós többletköltséget, hiszen nemcsak a tárolást javítja, hanem a teljesítményt is. Valami, amit nem mondanak el vásárlás közben, sőt, az Apple alig említi sehol… tudtad?

Source

Most Popular

Az Apple sokat kritizált lépését veheti át a Samsung

Korábban sok kritika érte a cupertinói vállalatot, amiért kivette a töltőt a dobozból, ám úgy tűnik, hamarosan a Samsung is hasonló útra léphet. ...

KárpátHír • Hírek Kárpátaljáról, Ukrajnából Önnek!

A Kremlben elrendelték, hogy senki sem használhatja az Apple mobiljait az épületben. A Reuters információi szerint az oroszok a nyugati kémektől tartanak. Source

Különleges hadművelet indul az iPhone ellen

Az orosz kormányzat nem szeretne egyetlen Apple okostelefont sem látni a minisztériumi tisztségviselők kezében. A Kommerszant tegnapi beszámolója szerint orosz kormányzati körökben kötelezően el...

Recent Comments