péntek, június 21, 2024
Home Macbook Íme, amit nem árulnak el az Apple legolcsóbb Mac gépeiről

Íme, amit nem árulnak el az Apple legolcsóbb Mac gépeiről

Az, hogy a cupertinói cégnek szokása kívülről „azonos” termékeket dobni piacra, belül pedig gyökeresen eltérő termékeket, az sem lep meg igazán. Van egy nagy lista az Apple-termékekről, amelyek ugyan úgy néznek ki, de árkülönbségük miatt gyanakodhatunk.

Az Apple ismét nem árulja el a titkokat a különböző tárolókkal rendelkező Mac-ek közötti hatalmas árugrás mögött, és nem csak a kapacitásról beszélünk. Így az egyszerű tény A 256 GB-os vagy az 512 GB-os verzió választása szintén nagy teljesítménybeli változást hozhat.

Ez már 2012-ben megtörtént a 13 GB-os MacBook Pro 128″ és az 512 GB-os között, valamiért, amit senki sem értett, távol a logikusnak tűnő okból, az alacsonyabb tárolási lehetőség lényegesen alacsonyabb olvasási és írási sebességgel rendelkezik, mint a kínált. az 512 GB-os verzió.

Ebben a sorrendben az új MacBook Air M2-vel hamar rájöttek, hogy ez a taktika az idő múlásával állandósult, a kevesebb tárhellyel rendelkező változatba szerelt SSD jelentősen gyengébb teljesítményt nyújtott, mint a korábbi verziók.

Ugyanez történt a Mac Mini M2-vel is, ahol plAzt találtuk, hogy a 256 GB-os verzió egyetlen chippel rendelkezik (két párhuzamos helyett), ezért akár 50%-kal alacsonyabb teljesítményt nyújtanak mely verziók nagyobb tárhellyel.

Hihetetlen, de igaz, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy a processzor és a GPU után talán a merevlemez járul hozzá leginkább a rendszer teljesítményéhez. így Az Apple rontja az M2 processzor munkáját azok számára, akik nem döntöttek úgy, hogy kifizetik a memória 230 GB-ra való bővítéséért járó 512 eurós többletköltséget, hiszen nemcsak a tárolást javítja, hanem a teljesítményt is. Valami, amit nem mondanak el vásárlás közben, sőt, az Apple alig említi sehol… tudtad?

Source

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments