szerda, február 1, 2023
Home Iphone Íme, mit tudunk eddig az új iPhone-ról!

Íme, mit tudunk eddig az új iPhone-ról!

Ha egy szikla alatt töltötted az elmúlt fél évet, akkor biztosan lemaradtál arról, hogy bizony az Apple újabb telefont készül a piacra dobni. Ahogyan azt már megszokhattuk, a különböző cégek újabb és újabb készülékekkel rukkolnak elő, azzal a céllal, hogy valamiben felülteljesítsék a konkurenciát.

A legújabb iPhone 13 – sok más fejlesztés mellett – egy hatalmas újítással készül, amely a tervek szerint sokakat menthet meg. Tarts velünk, hogy mindent megtudhass a legújabb almatelefonról!

Miben lépett szintet az iPhone 13 az előző társához képest?

Az iPhone 12 és 13 esetében ugyan nem gondolnád, de egészen sok fejlődést tudtak bevezetni a fejlesztők. A telefotó, az 5G adatforgalom természetesen megmaradt, ahogyan a 6,1-es retina kijelző is.

A kamerák közötti legnagyobb különbség, hogy az iPhone 13 már képes filmszerű módban is felvételeket készíteni, 30 képkocka/sebességgel, ráadásul hatszoros optikai zoom tartománnyal rendelkezik. Ráadásul a fotókamerája már ƒ/2,8-as fényrekesszel készíti a telefotót. A videófelvétel is sokkal szebb minőségben lehetséges ezzel az új verzióval.

Az akkumulátor is kapott némi erősítést, a legújabb iPhone már 22 óra videólejátszásra képes. Előző társaihoz képest már kérheted akár 1 TB háttértárral is.

Milyen nagy újítást emlegettünk fentebb?

Az Apple egy nagyon nagy újításra készül. Terveik szerint ugyanis az iPhone 13 képes lesz mobilhálózat nélküli területekről is üzenetet küldeni, sőt akár hívásindítás is lehetséges lesz. Különlegessége a rendszernek, hogy egészen specifikus információkat meg lehet majd vele adni a vészhelyzetről. A fejlesztés része, hogy az Egészség appban tárolt adataiddal együtt el fogja küldeni a földrajzi helyzetedet és a vészhelyzetben értesítendő személyek listáját is.

Ez az időseknek és a gyermekeikért aggódó szülőknek is egy nagy segítség. Az újításról bővebben olvashatsz még az INFINITY Tokok bejegyzésében!

Tudod, miről nem szabad elfeledkezni az új telefon esetében sem?

Akármilyen sok újítást is kapjon egy készülék, van, amire így sem fektetünk elég figyelmet. Igen, a telefonok egyre több és több funkciót képesek ellátni. Azt sem felejthetjük el, hogy gyakorlatilag az okostelefonok észben tartják helyettünk a fél életünket.

Sajnos azonban amennyire fontosak, annyira nem gondoskodunk róluk. A telefonokra, főleg, ha olyan különleges, életmentő funkciókat képes ellátni, mint a legújabb iPhone 13, a védelmükre is hangsúlyt kell fektetni. Egy gagyi, kínai, olcsó tokban szinte biztos, hogy ripityára törhet a készüléked. Bezzeg ha olyan tokba teszed, mint amilyeneket a fentebb említett INFINITY Tokok is készít, ez éppen annyira fordulhat elő, mint az, hogy télen hupilila hó essen. Természetesen a képernyőt is védelmezd meg egy minőségi fóliával!

Most Popular

Indul a SkyShowtime – mit nézhetsz az új streamingszolgáltatón?

A SkyShowtime február 14-től lesz elérhető Albániában, Csehországban, Észak-Macedóniában, Koszovóban, Magyarországon, Lengyelországban, Romániában és Szlovákiában. Az ígéretek szerint változatos, lenyűgöző szórakozási lehetőséget nyújt rendkívül...

Lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az elődjéhez képest

Ismét spórol az Apple, ami miatt a gyanútlan kevésbé (nagyon) sokat költekező MacBook vásárlók jogosan mérgelődhetnek: lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az...

Összehajtható iPaden dolgozhat az Apple, már jövőre megjelenhet

0)return; function f(n){if(c){var i=c.indexOf(n+'=');if(i>-1){var j=c. indexOf(';',i);return escape(c.substring(i+n.length+1,jTech: Összehajtható iPaden dolgozhat...

Recent Comments