Home Apple Watch Kamu-okosórát dobott piacra egy svájci óragyár - nlc.hu

Kamu-okosórát dobott piacra egy svájci óragyár – nlc.hu

Ahogy azt várni lehetett, az Apple okosórája, az Apple Watch azonnal státuszszimbólummá vált, amikor 2015-ben piacra dobták, azóta pedig már több mint 33 millió darabot értékesítettek a jellegzetes kinézetű eszközből. Az első széria már nem is kapható, viszont még a Series 3 változat is bő 70 ezer forinttól indul, míg a jelenlegi Series 6 verzió induló ára 159 990 az Apple hivatalos weboldala szerint.

Ez nem kevés pénz, de a valódi luxusórák világában ez még a bazári bóvli kategóriát sem igazán üti meg. Valószínűleg ez járhatott a svájci H. Moser óragyár mérnökeinek a fejében, amikor 2015-ben az alábbi reklámmal fricskázták meg az Apple okosóráját.

„Köszönjük, hogy fantasztikus eldobható kütyüket gyártotok, de ami az igazi okosórát illeti, azt mi már több mint 100 éve gyártjuk, szóval innentől átvesszük az ügyet” – mondja a videóban az egyik szereplő. A videóban egyébként olyan feliratok láthatóak, hogy az Endeavour Perpetual Calendar nevű óra ugyan nem tud zenét lejátszani, de kiváló az ergonómiája és olyan egyszerűen használható, hogy még a nagymamák is elboldogulnak vele.

[embedded content]

Azt is megjegyzik, hogy ezen az órán nem lehet a két ujjunkkal zoomolni. Ami pedig az árat illeti, jó sok Apple Watch-ot el kellene adni, hogy valaki vehessen egy H.Moser darabot, a fenti videón látható időmérőért ugyanis annak idején 60 000 dollárt, azaz szűk 17,8 millió forintot kértek.

A cég azóta is előszeretettel trollkodik az Apple Watch kárára, nemrég ugyanis piacra dobták a Swiss Alp Watch Final Upgrade fantázianevű, egyébként teljesen mechanikus órát, amely külső megjelenésével az Apple okosórájára hajaz. Az óralapot a világ legfeketébb anyagával, a Vantablack-kel borították be, alá pedig egy forgó mechanika került, amely az Apple termékekről ismert „betöltés”-ikonját idézik.

[embedded content]

Az előző változathoz képest szinte ingyen van, ugyanis ezért „csak” 30 ezer dollárt, azaz nem egészen 8,9 millió forintot kell fizetni, hogy aztán messziről mindenki szűk 160 ezer forintos okoskütyünek nézze a technikai szempontból lenyűgöző megoldással összerakott karórát.

Még több óra az nlc-n:

Úgy néz ki, mint egy Apple-óra, de ötvenszer annyiba kerül

Első ránézésre senki nem mondja meg, hogy nem egy Apple Watch képernyőjét látja (Fotó: H.Moser)

Most Popular

Keresztbe tett az Apple a Facebooknak

Az Apple előírta, hogy az adatgyűjtést és a követést a felhasználóval közölni kell és egy felugró ablakban jóvá is kell velük hagyatni.Ha ez nem...

Kamu iPhone-bemutatóval loptak el 20 millió forintnyi bitcoint

A tolvajok az iPhone 13-ra húztak fel egy kampányt, azt is ígérve, hogy az adakozók még több pénzt kapnak vissza – nem így...

Ettől félt az Apple: az EU-ban kötelező lesz az USB-C a mobilokon | 24

Az Európai Bizottság sajtóközleményben jelentette be, hogy előterjesztik azt az új jogszabályt, ami megszabná a telefongyártók számára, hogy egységesen USB-C töltőporttal lássák el az...

Brüsszel ma dönt az iPhone-töltők sorsáról – Napi.hu

Az Európai Bizottság csütörtökön javaslatot terjeszt elő arra vonatkozóan, hogy az elektronikus eszközök gyártói egységes töltőket forgalmazzanak mobiltelefonokhoz, táblagépekhez, kamerákhoz és fejhallgatókhoz –...

Recent Comments