Home Apple Watch Kamu-okosórát dobott piacra egy svájci óragyár - nlc.hu

Kamu-okosórát dobott piacra egy svájci óragyár – nlc.hu

Ahogy azt várni lehetett, az Apple okosórája, az Apple Watch azonnal státuszszimbólummá vált, amikor 2015-ben piacra dobták, azóta pedig már több mint 33 millió darabot értékesítettek a jellegzetes kinézetű eszközből. Az első széria már nem is kapható, viszont még a Series 3 változat is bő 70 ezer forinttól indul, míg a jelenlegi Series 6 verzió induló ára 159 990 az Apple hivatalos weboldala szerint.

Ez nem kevés pénz, de a valódi luxusórák világában ez még a bazári bóvli kategóriát sem igazán üti meg. Valószínűleg ez járhatott a svájci H. Moser óragyár mérnökeinek a fejében, amikor 2015-ben az alábbi reklámmal fricskázták meg az Apple okosóráját.

„Köszönjük, hogy fantasztikus eldobható kütyüket gyártotok, de ami az igazi okosórát illeti, azt mi már több mint 100 éve gyártjuk, szóval innentől átvesszük az ügyet” – mondja a videóban az egyik szereplő. A videóban egyébként olyan feliratok láthatóak, hogy az Endeavour Perpetual Calendar nevű óra ugyan nem tud zenét lejátszani, de kiváló az ergonómiája és olyan egyszerűen használható, hogy még a nagymamák is elboldogulnak vele.

[embedded content]

Azt is megjegyzik, hogy ezen az órán nem lehet a két ujjunkkal zoomolni. Ami pedig az árat illeti, jó sok Apple Watch-ot el kellene adni, hogy valaki vehessen egy H.Moser darabot, a fenti videón látható időmérőért ugyanis annak idején 60 000 dollárt, azaz szűk 17,8 millió forintot kértek.

A cég azóta is előszeretettel trollkodik az Apple Watch kárára, nemrég ugyanis piacra dobták a Swiss Alp Watch Final Upgrade fantázianevű, egyébként teljesen mechanikus órát, amely külső megjelenésével az Apple okosórájára hajaz. Az óralapot a világ legfeketébb anyagával, a Vantablack-kel borították be, alá pedig egy forgó mechanika került, amely az Apple termékekről ismert „betöltés”-ikonját idézik.

[embedded content]

Az előző változathoz képest szinte ingyen van, ugyanis ezért „csak” 30 ezer dollárt, azaz nem egészen 8,9 millió forintot kell fizetni, hogy aztán messziről mindenki szűk 160 ezer forintos okoskütyünek nézze a technikai szempontból lenyűgöző megoldással összerakott karórát.

Még több óra az nlc-n:

Úgy néz ki, mint egy Apple-óra, de ötvenszer annyiba kerül

Első ránézésre senki nem mondja meg, hogy nem egy Apple Watch képernyőjét látja (Fotó: H.Moser)

Most Popular

Samsung Galaxy felület kipróbálása iPhone-on, egyszerűen | Techwok

Ha valaki folyamatosan olvas minket, bizonyára belefutott már néhány olyan cikkbe, amelyben régi játékok, és különféle operációs rendszerek (például DOS, Windows 98, BeOS stb.) böngészőben történő kipróbálásáról...

Hangra induló mini hangrögzítő és Voice Memo applikáció az Apple-től

Ebben a cikkben bemutatunk egy méltán kedvelt hangrögzítő vagy mini diktafon eszközt, és az Apple szintén népszerű Voice Memo alkalmazását. Bár...

Így nézett ki az első Apple 1 számítógép, ami idén 45 éves

Az Apple I vagy Apple 1 személyi számítógépet 1976-ban kezdték el árusítani, 666,66 dollárért lehetett megvásárolni. Bár nagyon kezdetleges volt, egy montitort és egy billentyűzetet...

Az iPhone-felhasználók 90 százaléka frissített eddig iOS 14-re

Az Apple hivatalos számokat nem közölt, de a Mixpanel szerint nagyjából a felhasználók 90 százaléka frissített már. Frissítések terén sosem állt rosszul az Apple és...

Recent Comments