szerda, június 19, 2024
Home Apple Watch Kamu-okosórát dobott piacra egy svájci óragyár - nlc.hu

Kamu-okosórát dobott piacra egy svájci óragyár – nlc.hu

Ahogy azt várni lehetett, az Apple okosórája, az Apple Watch azonnal státuszszimbólummá vált, amikor 2015-ben piacra dobták, azóta pedig már több mint 33 millió darabot értékesítettek a jellegzetes kinézetű eszközből. Az első széria már nem is kapható, viszont még a Series 3 változat is bő 70 ezer forinttól indul, míg a jelenlegi Series 6 verzió induló ára 159 990 az Apple hivatalos weboldala szerint.

Ez nem kevés pénz, de a valódi luxusórák világában ez még a bazári bóvli kategóriát sem igazán üti meg. Valószínűleg ez járhatott a svájci H. Moser óragyár mérnökeinek a fejében, amikor 2015-ben az alábbi reklámmal fricskázták meg az Apple okosóráját.

„Köszönjük, hogy fantasztikus eldobható kütyüket gyártotok, de ami az igazi okosórát illeti, azt mi már több mint 100 éve gyártjuk, szóval innentől átvesszük az ügyet” – mondja a videóban az egyik szereplő. A videóban egyébként olyan feliratok láthatóak, hogy az Endeavour Perpetual Calendar nevű óra ugyan nem tud zenét lejátszani, de kiváló az ergonómiája és olyan egyszerűen használható, hogy még a nagymamák is elboldogulnak vele.

[embedded content]

Azt is megjegyzik, hogy ezen az órán nem lehet a két ujjunkkal zoomolni. Ami pedig az árat illeti, jó sok Apple Watch-ot el kellene adni, hogy valaki vehessen egy H.Moser darabot, a fenti videón látható időmérőért ugyanis annak idején 60 000 dollárt, azaz szűk 17,8 millió forintot kértek.

A cég azóta is előszeretettel trollkodik az Apple Watch kárára, nemrég ugyanis piacra dobták a Swiss Alp Watch Final Upgrade fantázianevű, egyébként teljesen mechanikus órát, amely külső megjelenésével az Apple okosórájára hajaz. Az óralapot a világ legfeketébb anyagával, a Vantablack-kel borították be, alá pedig egy forgó mechanika került, amely az Apple termékekről ismert „betöltés”-ikonját idézik.

[embedded content]

Az előző változathoz képest szinte ingyen van, ugyanis ezért „csak” 30 ezer dollárt, azaz nem egészen 8,9 millió forintot kell fizetni, hogy aztán messziről mindenki szűk 160 ezer forintos okoskütyünek nézze a technikai szempontból lenyűgöző megoldással összerakott karórát.

Még több óra az nlc-n:

Első ránézésre senki nem mondja meg, hogy nem egy Apple Watch képernyőjét látja (Fotó: H.Moser)

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments