Home Apple Watch Két nagy dobás jön hamarosan az Apple-től

Két nagy dobás jön hamarosan az Apple-től

Az Apple az új iPad Pro-t 2022-ben, az iPad minit pedig még idén tervezi piacra dobni, tudta meg bennfentesektől a Bloomberg. Az iPad Pro tesztelés alatt álló fő dizájnváltozása az üveg hátlapra való áttérés a jelenlegi alumínium házról. A frissített iPad mini a tervek szerint keskenyebb képernyőszegélyeket kap, miközben a home gomb eltűnhet a készülék következő generációjáról.

Az iPad az elmúlt időszakban egyre fontosabb részévé vált az Apple portfóliójának, mivel a felhasználók új módokat kerestek a munkavégzésre, a tanulásra és az otthoni szórakozásra a Covid-korlátozások alatt. Az iPadek eladásai 2020 utolsó hat hónapjában 43 százalékkal ugrottak meg az egy évvel korábbihoz képest, a trend pedig idén is folytatódott, az idei első negyedévben a táblagépek 7,8 milliárd dollár bevételt termeltek, 79 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.

Az új Pro modell esetében az üveg hátlapra való váltást részben azért tesztelik, hogy először legyen lehetőség a vezeték nélküli töltésre. Az anyagváltás révén az iPadek ebből szempontból közelebb kerülnének az iPhone-okhoz, amelyeknél az Apple az elmúlt években alumíniumról üveg hátlapra tért át.

Az új iPad Pro fejlesztése még a korai stádiumban van, és a vállalat tervei még a jövő évi megjelenés előtt változhatnak, mondták a fejlesztésekre rálátó bennfentesek. Az Apple szóvivője nem kívánt nyilatkozni a témában.

A következő iPad Pro fejlesztésének részeként az Apple a fordított vezeték nélküli töltésnek nevezett technológiát is kipróbálja. Ez lehetővé tenné, hogy a felhasználók úgy töltsék iPhone-jukat vagy más eszközüket, hogy azokat a táblagép hátuljára fektetik. Az Apple korábban már dolgozott azon, hogy ezt lehetővé tegye az iPhone számára az AirPods és az Apple Watch töltésére.

A következő generációs iPad Pro és iPad mini mellett az Apple dolgozik a belépő szintű iPad vékonyabb, diákoknak szánt változatán is. Ez a termék a tervek szerint már az év végén megjelenik, nagyjából az új iPad minivel egy időben.

Az Apple legutóbb 2018-ban tervezte újra az iPad Pro-t, és az elmúlt két frissítés a teljesítményre és a kameratechnológiákra összpontosított. Az iPad mini legutóbb 2019-ben frissült az Apple Pencil támogatásával és egy gyorsabb chippel. A belépőszintű iPad tavaly szeptemberben frissült gyorsabb processzorral.

(Bloomberg)

Címlapkép: Brendon Thorne/Bloomberg via Getty Images

Most Popular

Rég várt lépést tehet az Apple | 24.hu

Az Apple nagy eséllyel idén végre egy újratervezett iPad minivel jelentkezik, ami azért nagy dolog, mert a táblagép 2012-es megjelenése óta lényegében ugyanúgy néz...

Apple kütyü segítségével lett meg a lopott bicikli | 24.hu

A bostoni rendőrség az Apple AirTag nevű, gombalakú nyomkövetőjének segítségével lelt rá egy lopott drótszamárra–számolt be róla az Apple Insider. Gene Gorter kerékpárja július...

Az Apple Airtag mindent megtalál

Az életben bármikor adódhat olyan nem várt, vagy épp ellenkezőleg, nagyon is várt helyzet, amikor hitelre van szükségünk. Elromlott az autó, beázott a tető,...

Gyorsan visszaállítható lesz az Apple-jelszó

Nem kell majd az ügyfélszolgálathoz fordulniuk a fiókjukból magukat kizártaknak. Pillanatok alatt roppant kellemetlen helyzetbe kerülhetnek az Apple-fiókjuk jelszavát elfelejtők, hiszen pár sikertelen belépési próbálkozás...

Recent Comments