kedd, május 28, 2024
Home Apple Watch Két nagy dobás jön hamarosan az Apple-től

Két nagy dobás jön hamarosan az Apple-től

Az Apple az új iPad Pro-t 2022-ben, az iPad minit pedig még idén tervezi piacra dobni, tudta meg bennfentesektől a Bloomberg. Az iPad Pro tesztelés alatt álló fő dizájnváltozása az üveg hátlapra való áttérés a jelenlegi alumínium házról. A frissített iPad mini a tervek szerint keskenyebb képernyőszegélyeket kap, miközben a home gomb eltűnhet a készülék következő generációjáról.

Az iPad az elmúlt időszakban egyre fontosabb részévé vált az Apple portfóliójának, mivel a felhasználók új módokat kerestek a munkavégzésre, a tanulásra és az otthoni szórakozásra a Covid-korlátozások alatt. Az iPadek eladásai 2020 utolsó hat hónapjában 43 százalékkal ugrottak meg az egy évvel korábbihoz képest, a trend pedig idén is folytatódott, az idei első negyedévben a táblagépek 7,8 milliárd dollár bevételt termeltek, 79 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.

Az új Pro modell esetében az üveg hátlapra való váltást részben azért tesztelik, hogy először legyen lehetőség a vezeték nélküli töltésre. Az anyagváltás révén az iPadek ebből szempontból közelebb kerülnének az iPhone-okhoz, amelyeknél az Apple az elmúlt években alumíniumról üveg hátlapra tért át.

Az új iPad Pro fejlesztése még a korai stádiumban van, és a vállalat tervei még a jövő évi megjelenés előtt változhatnak, mondták a fejlesztésekre rálátó bennfentesek. Az Apple szóvivője nem kívánt nyilatkozni a témában.

A következő iPad Pro fejlesztésének részeként az Apple a fordított vezeték nélküli töltésnek nevezett technológiát is kipróbálja. Ez lehetővé tenné, hogy a felhasználók úgy töltsék iPhone-jukat vagy más eszközüket, hogy azokat a táblagép hátuljára fektetik. Az Apple korábban már dolgozott azon, hogy ezt lehetővé tegye az iPhone számára az AirPods és az Apple Watch töltésére.

A következő generációs iPad Pro és iPad mini mellett az Apple dolgozik a belépő szintű iPad vékonyabb, diákoknak szánt változatán is. Ez a termék a tervek szerint már az év végén megjelenik, nagyjából az új iPad minivel egy időben.

Az Apple legutóbb 2018-ban tervezte újra az iPad Pro-t, és az elmúlt két frissítés a teljesítményre és a kameratechnológiákra összpontosított. Az iPad mini legutóbb 2019-ben frissült az Apple Pencil támogatásával és egy gyorsabb chippel. A belépőszintű iPad tavaly szeptemberben frissült gyorsabb processzorral.

(Bloomberg)

Címlapkép: Brendon Thorne/Bloomberg via Getty Images

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments