Home Apple Watch Két nagy dobás jön hamarosan az Apple-től

Két nagy dobás jön hamarosan az Apple-től

Az Apple az új iPad Pro-t 2022-ben, az iPad minit pedig még idén tervezi piacra dobni, tudta meg bennfentesektől a Bloomberg. Az iPad Pro tesztelés alatt álló fő dizájnváltozása az üveg hátlapra való áttérés a jelenlegi alumínium házról. A frissített iPad mini a tervek szerint keskenyebb képernyőszegélyeket kap, miközben a home gomb eltűnhet a készülék következő generációjáról.

Az iPad az elmúlt időszakban egyre fontosabb részévé vált az Apple portfóliójának, mivel a felhasználók új módokat kerestek a munkavégzésre, a tanulásra és az otthoni szórakozásra a Covid-korlátozások alatt. Az iPadek eladásai 2020 utolsó hat hónapjában 43 százalékkal ugrottak meg az egy évvel korábbihoz képest, a trend pedig idén is folytatódott, az idei első negyedévben a táblagépek 7,8 milliárd dollár bevételt termeltek, 79 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.

Az új Pro modell esetében az üveg hátlapra való váltást részben azért tesztelik, hogy először legyen lehetőség a vezeték nélküli töltésre. Az anyagváltás révén az iPadek ebből szempontból közelebb kerülnének az iPhone-okhoz, amelyeknél az Apple az elmúlt években alumíniumról üveg hátlapra tért át.

Az új iPad Pro fejlesztése még a korai stádiumban van, és a vállalat tervei még a jövő évi megjelenés előtt változhatnak, mondták a fejlesztésekre rálátó bennfentesek. Az Apple szóvivője nem kívánt nyilatkozni a témában.

A következő iPad Pro fejlesztésének részeként az Apple a fordított vezeték nélküli töltésnek nevezett technológiát is kipróbálja. Ez lehetővé tenné, hogy a felhasználók úgy töltsék iPhone-jukat vagy más eszközüket, hogy azokat a táblagép hátuljára fektetik. Az Apple korábban már dolgozott azon, hogy ezt lehetővé tegye az iPhone számára az AirPods és az Apple Watch töltésére.

A következő generációs iPad Pro és iPad mini mellett az Apple dolgozik a belépő szintű iPad vékonyabb, diákoknak szánt változatán is. Ez a termék a tervek szerint már az év végén megjelenik, nagyjából az új iPad minivel egy időben.

Az Apple legutóbb 2018-ban tervezte újra az iPad Pro-t, és az elmúlt két frissítés a teljesítményre és a kameratechnológiákra összpontosított. Az iPad mini legutóbb 2019-ben frissült az Apple Pencil támogatásával és egy gyorsabb chippel. A belépőszintű iPad tavaly szeptemberben frissült gyorsabb processzorral.

(Bloomberg)

Címlapkép: Brendon Thorne/Bloomberg via Getty Images

Most Popular

Hazudott az Apple – állítja a fortnite-os Epic Games első embere

Bár az Epic Games és az Apple közötti per bírói döntése azt sugallhatta, hogy visszatérhet a népszerű Fortnite játék az App Store-ba (bíztak...

Azon dolgozik az Apple, hogy az iPhone-unk felismerje, ha depressziósak vagyunk

Az Apple szerint az iPhone képes lehet felismerni a szorongást, a depressziót és a kognitív hanyatlást. Az iPhone figyelné...

Keresztbe tett az Apple a Facebooknak

Az Apple előírta, hogy az adatgyűjtést és a követést a felhasználóval közölni kell és egy felugró ablakban jóvá is kell velük hagyatni.Ha ez nem...

Kamu iPhone-bemutatóval loptak el 20 millió forintnyi bitcoint

A tolvajok az iPhone 13-ra húztak fel egy kampányt, azt is ígérve, hogy az adakozók még több pénzt kapnak vissza – nem így...

Recent Comments