kedd, augusztus 3, 2021
Home Apple hírek Kiderült, hol építheti meg az Apple saját márkás elektromos autóját

Kiderült, hol építheti meg az Apple saját márkás elektromos autóját

Hamarosan lezárul az Apple-Hyundai deal, az almás cég beléphet a 10 ezer milliárd dolláros autópiacra. Források szerint az Apple által fejlesztett, úgynevezett „Apple Car” gyártása 2024-ben indulhat.

A CNBC forrásai szerint a cég közel jár ahhoz, hogy véglegesítse az üzletet a Hyundai-Kiával, arról szólóan, hogy egy Apple márkájú önvezető elektromos autót gyártsanak a Kia Georgiában található üzemében.

Az Apple részvény árfolyama a hírt követően 2 százalékot emelkedett.

Jelenleg azonban még semmilyen megállapodás nincs a két cég között, és azt is kiemelték, hogy az Apple akár úgy is dönthet, hogy végül egy másik autógyártóval fog partnerségre lépni, vagy a Hyundai mellett egy másik gyártópartnerrel is leszerződik.

IllusztrációForrás: NurPhoto via AFP/Nicolas Economou

Az Apple Hyundai iránti érdeklődése arról árulkodik, hogy a techóriás Észak-Amerikában akarja megépíteni az Apple Car-t, egy olyan autógyártóval, amely hajlandó engedni az Apple-nek abban a kérdésben, hogy olyan szoftver és hardver kerüljön a járműbe, amilyet akar. Tehát az új autó tényleg egy Apple Car lesz, nem pedig egy Kia modell Apple szoftverrel.

Jelenleg egyébként a Hyundai az Aptivval van partnerségben, amelyben önvezető járműtechnológiát fejlesztenek, beleértve a robotaxikat. Nincs arra utaló jel, hogy ez a partnerség megváltozna, ha a Hyundai megállapodást köt az Apple-lel.

Mindemellett a georgiai Kia gyárnak vannak elérhető kapacitásai, tehát a gyártás felfuttatása, és a Hyundai-Kia beszállítói láncához való hozzáférés relatíve gyorsan megtörténhet.

Most Popular

Furcsa hiba: minden előjel nélkül törhet el az új MacBook Pro kijelzője

Több felhasználó is arra panaszkodott, hogy az M1-es processzorral szerelt MacBook kijelzője minden különösebb erőbehatás nélkül, magától berepedt. Bármennyire is vigyáz valaki a...

Az Apple-vezér tényleg elküldte Elon Muskot a francba?

A Wall Street Journal újságírója, Tim Higgins által jegyzett Power Play: Tesla, Elon Musk and the Bet of the Century című könyv belső forrásokra...

Jó hír minden iPhone-osnak, aki szereti ránézéssel feloldani a telefonját

Míg korábban arról lehetett hallani, hogy az Apple visszahozná az ujjlenyomat-olvasót az iPhone-okra, a legújabb hírek inkább a Face ID, azaz az arcazonosítással...

Hiába méregdrága, kapkodnak utána: kiderült, melyik a magyarok kedvenc iPhone-ja – Pénzcentrum

Nincs már sok hátra az iPhone 12 Mininek itthon sem, hiszen az Apple június végén bejelentette, hogy leáll a gyártás, mivel a készülék nem...

Recent Comments