Home Apple hírek Kiderült, hol építheti meg az Apple saját márkás elektromos autóját

Kiderült, hol építheti meg az Apple saját márkás elektromos autóját

Hamarosan lezárul az Apple-Hyundai deal, az almás cég beléphet a 10 ezer milliárd dolláros autópiacra. Források szerint az Apple által fejlesztett, úgynevezett „Apple Car” gyártása 2024-ben indulhat.

A CNBC forrásai szerint a cég közel jár ahhoz, hogy véglegesítse az üzletet a Hyundai-Kiával, arról szólóan, hogy egy Apple márkájú önvezető elektromos autót gyártsanak a Kia Georgiában található üzemében.

Az Apple részvény árfolyama a hírt követően 2 százalékot emelkedett.

Jelenleg azonban még semmilyen megállapodás nincs a két cég között, és azt is kiemelték, hogy az Apple akár úgy is dönthet, hogy végül egy másik autógyártóval fog partnerségre lépni, vagy a Hyundai mellett egy másik gyártópartnerrel is leszerződik.

IllusztrációForrás: NurPhoto via AFP/Nicolas Economou

Az Apple Hyundai iránti érdeklődése arról árulkodik, hogy a techóriás Észak-Amerikában akarja megépíteni az Apple Car-t, egy olyan autógyártóval, amely hajlandó engedni az Apple-nek abban a kérdésben, hogy olyan szoftver és hardver kerüljön a járműbe, amilyet akar. Tehát az új autó tényleg egy Apple Car lesz, nem pedig egy Kia modell Apple szoftverrel.

Jelenleg egyébként a Hyundai az Aptivval van partnerségben, amelyben önvezető járműtechnológiát fejlesztenek, beleértve a robotaxikat. Nincs arra utaló jel, hogy ez a partnerség megváltozna, ha a Hyundai megállapodást köt az Apple-lel.

Mindemellett a georgiai Kia gyárnak vannak elérhető kapacitásai, tehát a gyártás felfuttatása, és a Hyundai-Kia beszállítói láncához való hozzáférés relatíve gyorsan megtörténhet.

Most Popular

Samsung Galaxy felület kipróbálása iPhone-on, egyszerűen | Techwok

Ha valaki folyamatosan olvas minket, bizonyára belefutott már néhány olyan cikkbe, amelyben régi játékok, és különféle operációs rendszerek (például DOS, Windows 98, BeOS stb.) böngészőben történő kipróbálásáról...

Hangra induló mini hangrögzítő és Voice Memo applikáció az Apple-től

Ebben a cikkben bemutatunk egy méltán kedvelt hangrögzítő vagy mini diktafon eszközt, és az Apple szintén népszerű Voice Memo alkalmazását. Bár...

Így nézett ki az első Apple 1 számítógép, ami idén 45 éves

Az Apple I vagy Apple 1 személyi számítógépet 1976-ban kezdték el árusítani, 666,66 dollárért lehetett megvásárolni. Bár nagyon kezdetleges volt, egy montitort és egy billentyűzetet...

Az iPhone-felhasználók 90 százaléka frissített eddig iOS 14-re

Az Apple hivatalos számokat nem közölt, de a Mixpanel szerint nagyjából a felhasználók 90 százaléka frissített már. Frissítések terén sosem állt rosszul az Apple és...

Recent Comments