szombat, május 25, 2024
Home Apple hírek Kiderült, milyen okostelefonokkal készülhet a Google 2025-ig

Kiderült, milyen okostelefonokkal készülhet a Google 2025-ig

A Google termékei rendszeresen idő előtt kiszivárognak, nem csupán a velük kapcsolatos információk, de olykor a prototípusok is kikerülnek a keresőóriás műhelyéből. Éppen emiatt volt sokszor, hogy a gyártó inkább a bemutató előtt maga leleplezte le egyes készülékeit. Most viszont új sebességre kapcsoltak a szivárogtatók, akik több évre előre megszellőztették a Google okostelefonokkal kapcsolatos terveit.

Egy komplett ütemterv szivárgott ki, ami lényegében a Google elképzeléseit tartalmazza a mobilokat illetően, mégpedig 2023-tól egészen 2025-ig. Ilyen gigantikus szivárgás nem mindennap történik, talán nem is volt még hasonló, így aztán érdemes a mélyére ásni az új információknak. Szóval jövőre jön a Google Pixel 7a, ez már azért tudott, a “lynx” kódnevet viselő okostelefon mellett érkezik a gyártó első hajlítható mobilja is, a fejlesztési idő alatt “felix” névre hallgató Google Pixel Fold.

Mindkét készülék valamikor május környékén fog megjelenni, a Google éves I/O konferenciáját követően, amin egyebek mellett ezeket az újdonságokat is le fogják leplezni. A hajlítható mobilra korábban mint Pixel Notepad is hivatkoztak egyes források, de a jelenlegi értesülések szerint mégiscsak Pixel Fold lesz az okostelefon végleges neve.

Jó hír, hogy a Pixel 7a ugyanannyiba fog kerülni állítólag, mint a jelenlegi középkategóriás modell, a Pixel 6a, ami az USA-ban 449 dollárt jelent. A készülék támogatni fogja a vezeték nélküli töltést, és végre 90 Hz-es kijelzőt kaphat. A Pixel Fold viszont sokkal komolyabb befektetés lesz a maga 1799 dolláros vételárával. Ezt az összeget már korábban is emlegették a bennfentesek, szóval valószínűleg tényleg valami ehhez hasonló cetli kerül a hajlítható Google-mobil dobozára.

Valamikor később még ugyanabban az évben, vagyis 2023-ban érkezik a Pixel 8 sorozat, amelynek alapmodellje némileg kisebb lesz, mint a Pixel 7, míg a Pixel 8 Pro ugyanakkora képernyővel lesz felvértezve, mint a Pixel 7 Pro. Az okostelefonok lelke egy új lapkakészlet lesz, amely vélhetően a Tensor G3 viseli majd. Állítólag a következő Pixel generáció nem sokban fog különbözni a jelenlegitől, csak apróbb finomításokat eszközölnek majd.

Amennyiben minden a tervek szerint alakul, akkor 2024-ben kerül piacra a Google Pixel 8a, de az is lehet, hogy kétéves ciklusra állnak át a sorozattal. Minden a Google Pixel 7a sikerétől függ majd. Amennyiben a Google Pixel 8a mégis megérkezik, akkor 499 dolláros áron fogják forgalmazni, ami csupán 50 dollárral ugyan, de több, mint amibe az előző modell került.

A Google Pixel 9 széria a hírek szerint három készülékből fog állni, lesz az alapmodell, ami megjelenítő szempontjából ugyanakkora marad, mint elődje, aztán érkezik egy Pro modell, 6,7 col körüli kijelzővel, illetve lesz egy másik Pro kategóriás készülék is, ami mindent tudni fog, mint amit a méretesebb Pro kiadás, viszont kompaktabb, 6,3 hüvelykes megjelenítővel rendelkezhet. A legnagyobb modell neve Pro Max lehet, vagyis a Google elkezdi – ebben is – utánozni az Apple-t, a kisebb Pro pedig csak szimplán Pro lesz. A készülékek belsejében mérettel függetlenül a Tensor G4 chipset zakatol majd.

Eddig nem írtunk róla, de elvileg lesz hajlítható mobil 2024-ben is, ám egyelőre nem tudni róla semmit, és ez a szivárogtatás sem árul el róla többet. A Google állítólag megvárja, hogy milyen sikert arat a Pixel Fold, és majd ennek függvényében adja ki, vagy sem a folytatást.

2025-re is vannak tervei a Google-nek, de ezek már az előző év kudarcaitól vagy sikereitől függenek. Megfontolás tárgyat képezi a cég vezetőinél egy flip kialakítású okostelefon is, ami ha megvalósul, akkor 2025 őszén a többi Pixel modellel együtt érkezik majd. Ha mégsem nyer piros hangszórót, akkor négy hagyományos, vagyis nem hajlítható Pixel érkezik, egy alapmodell kis és nagy méretben, valamint egy Pro variáns, ami szintén kétféle nagyságú kijelzővel lesz kapható. Úgy látszik, az Apple marad továbbra is az ihletadó múzsa.

Az új információk és ez a kiszivárgott ütemterv állítólag olyan forrásból származik, ami megbízható és közel van a tűzhöz, de azért valamit érdemes észben tartani. Tételezzük fel, hogy a fenti értesülések maximálisan hitelesek, 2024 elég messze van, 2025 meg pláne, vagyis a Google addig még akár többször is újragondolhatja elképzeléseit, és változtathat a forgatókönyveken.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!

Source

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments