kedd, október 4, 2022
Home Macbook Közelebb lehet az M2-es MacBook Pro, mint gondolnánk

Közelebb lehet az M2-es MacBook Pro, mint gondolnánk

Egy friss jelentés szerint az Apple nemsokára bemutathatja az új generációs chippel szerelt csúcslaptopot.

Habár sokan számítottak rá, hogy az Apple ősszel leleplezi a házon belül fejlesztett M1-es chipje új generációját, végül csak az alap SoC ráncfelvarrott kiadásait, az M1 Prót és az M1 Maxet kaptunk meg, melyek rögtön bekerültek az almás laptopok csúcsának számító MacBook Prókba is.

Így aztán nem is tűnik valószínűnek, hogy az őszi szezonig frissülhet az MBP-paletta, egy friss jelentés szerint viszont pontosan ez fog történni, és heteken belül befuthat az új, M2-es MacBook Pro.

A pletyka forrása a tajvani DigiTimes, amely azt írja, hogy az Apple beszállító partnerei a kínai holdújév alatti ünneplés idején sem állították le a gyártósorokat, hogy felkészüljenek az új csúcslaptop rajtjára.

“A források szerint az Apple március elején egy sor új eszközt fog kiadni, köztük a legújabb M2 processzort alkalmazó új MacBook Pro-t, valamint a kedvező árú 5G-s iPhone SE-t és iPadet. A processzor kivételével az új MacBook Pro legtöbb alkatrésze szinte ugyanazokkal a specifikációkkal rendelkezik majd, mint a meglévő, M1-es chipeket használó modellé, ami a MacBook Pro beszállítói lánc partnereit arra készteti, hogy az egyhetes holdújévi ünnep alatt is fenntartsák a termelést, hogy kielégítsék a Mac-sorozat iránti növekvő keresletet.”

– szól a DigiTimes jelentése. A portálról viszont érdemes elmondani, hogy habár az évek során sokszor sikerült előre jeleznie az Apple terveit, összességében nem tartozik a legmegbízhatóbb források közé.

Magyarán az olvasottak szigorú fenntartásokkal kezelendők. Ami a másik két említett terméket illeti, az 5G-s iPhone SE-ről már több pletyka is napvilágot látott, egy újabb jóárasított iPad megjelenése viszont szinte kizárt, hiszen csak néhány hónapja frissült az almás márka alap táblája. Az iPad Pro ugyanakkor valóban frissülhet a tavasz során, hiszen ez már tavaly és tavalyelőtt is így történt.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Most Popular

Realme Watch 2 Pro – műholdvevő fapaddal

Külső, kijelző, üzemidőMagyarországon nyitotta meg első európai üzletét a Realme, és mi is megjelentünk a budapesti Lurdy Ház földszintjén, hogy részt vegyünk a nyitóeseményen,...

Döntött az EU: egységesítik a töltőket, 2024-től minden készülékbe USB-C-t kell tenni, az iPhone-okba is

Az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsának tárgyalói megállapodtak, hogy 2024-től a kis- és közepes méretű hordozható elektronikus eszközök legtöbbje csak az...

A Pro modellekhez hasonló dizájnt és M2-es lapkát kapott az új MacBook Air

Az Apple a tegnapi, fejlesztőknek szóló konferenciájának nyitóeseményén lerántotta a leplet az M1 utódjának szánt M2-es rendszerchipről, amely teljesítmény szempontjából alig (a CPU 18,...

Így lehet arcátlanul lemásolni egy iPhone-t

Visszatért a Letv, az új mobilja egy iPhone-klón, USB-C porttal és jackcsatlakozóval.  A Letv visszatért a mobilpiaca, méghozzá az Y1 Pro nevű okostelefonjával. A bemutatót...

Recent Comments