szerda, november 29, 2023
HomeApple hírekLefülelhetőek androidon az Apple AirTagek

Lefülelhetőek androidon az Apple AirTagek

Masszívan hatékonyabb egy ingyenes mobilapp az iOS gyári megoldásánál.

A személyes tárgyak követésére kitalált AirTag megtervezésekor az Apple már a kezdetektől fogva gondolt a visszaélésszerű használat lehetőségére, személyek titkos követése esetén a mobiljaikon megjelenő riasztással próbálja felhívni az áldozatok figyelmét a velük együtt utazó követőeszköz jelenlétére. A rendszer nem tökéletes, ráadásul eredetileg csak iPhone-ra volt elérhető.

AirGuard – AirTag protectionForrás: Secure Mobile Networking

A tavalyi év végén az Apple csendben kiadott egy androidos appot az utóbbi helyzet megoldására, azonban a Tracker Detect hatékonyságát rendkívüli módon limitálja, hogy nem nyújt állandó védelmet, a mobilozóknak manuálisan kell kereséseket indítaniuk benne. Hab a tortán, hogy a tapasztalatok szerint gyakran nem detektálja az AirTageket, így a követésüktől félőknek nem érdemes támaszkodniuk rá.

Most a Bleeping Computer beszámolója szerint a német Darmstadti Műszaki Egyetem kutatói képesek voltak adatokkal alátámasztani, hogy az eredetileg 2021 augusztusában elérhetővé vált AirGuard mobilappjuk nem csak hogy elhozza az iOS proaktív riasztórendszerét Androidra, de számottevően hatékonyabb is annál.

Zsebbe és táskába rakott, továbbá autóba rejtett követők esetén is messze hatékonyabbnak bizonyult az Apple saját megoldásánál az AirGuardForrás: Secure Mobile Networking

Az ingyenes és nyílt forráskódú mobilapp a méréseik szerint a ruha zsebébe rejtett követőt harmadannyi idő alatt, míg a hátizsákba rakottat nyolcadannyi idő találta meg, mint az Apple saját megoldása. Az autóra rögzített követő esetén az iPhone teljesen cserben hagyta őket, míg az appjukkal szerelt androidos telefon bő négy óra után képes volt riasztani az AirTag jelenlétére.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Most Popular

Recent Comments