vasárnap, július 14, 2024
Home Apple hírek Megjött az Apple új mágneses külső aksija

Megjött az Apple új mágneses külső aksija

MagSafe akkumulátor néven dobott piacra egy új kiegészítőt az iPhone 12 mobilokhoz az Apple. Ez a gyártó MagSafe technológiáját használó extrák közül az első olyan, ami tölteni is tudja a telefont.

Az iPhone 12 széria minden modelljével, így a Minivel, a Próval és a Pro Maxszal is kompatibilis a külső akku, ami a készülékek hátuljára tapad a mágneses MagSafe csatlakozón keresztül és vezeték nélkül tölti a készüléket.

Az iPhone 12 széria, hátul a MagSafe akkumulátor kiegészítővel

Fotó: Apple

A MagSafe akkumulátor 1460 milliamperórás (7.62V, 11.13Wh) teleppel van felszerelve és azon kívül, hogy feltölti a telefont, semmi másra nem képes. Az Apple korábbi, tokba szerelt külső akkumulátorai egy-egy extra funkciót is biztosítottak, például a 11-es szériához készült darabokon volt egy dedikált kameragomb.

Ezzel a kiegészítővel valahol 50-80 százalék közötti extra töltöttséget lehet majd az iPhone-okba tenni, ami jóval kevesebb, mint amit például az Apple által elismert kiegészítőgyártó, az Anker mágneses csatlakozású külső aksija kínál.

Szintén hasonlóan a korábbi tokhoz, a MagSafe akkumulátor töltöttségének állapotát jelzi az iOS a csatlakoztatott kiegészítők között. A kiegészítőt egy héten belül kezdi el kiszállítani az Apple, addig megjelenik az iOS 14.7 is, mely a használatához kell majd.

Eltérően a korábbi töltőtől, az új külső aksi kizárólag vezeték nélkül képes tölteni a telefont. Ezt 5 wattal teszi, ami harmada a vezetékes MagSafe töltők által kínált 15 wattos teljesítménynek. A 15 wattos teljesítményre a mágneses külső akku csak akkor képes, ha egy 20 wattos Apple töltőfejre van kötve vezetékkel. Egyelőre kérdéses, hogy a Qi szabványt használó töltődoboz képes lesz-e például az AirPods tokokat is tölteni, vagy csak akkor ad majd le energiát, ha egy iPhone hátuljára rakják.

Az viszont kiderült egy, a MacRumors által kiszúrt dokumentumból, hogy az iPhone-ok képesek vezeték nélküli visszatöltésre a MagSafe tokkal.

Amennyiben a telefon egy Apple töltőn át fali aljzatból veszi fel az energiát és 80 százalék töltöttség felett van az akkumulátorának szintje, képes energiát átadni a MagSafe toknak.

Ezt a vezeték nélküli visszatöltést az androidos telefonok két-három éve kezdték el bevezetni, a Samsung mobiljai szinte bármit töltenek 30%-os akku felett, a Huaweiek nagy része is képes hasonlóra és a Google is bevezette már a Pixelekben a funkciót.

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments