Home Apple hírek Megjött az Apple új mágneses külső aksija

Megjött az Apple új mágneses külső aksija

MagSafe akkumulátor néven dobott piacra egy új kiegészítőt az iPhone 12 mobilokhoz az Apple. Ez a gyártó MagSafe technológiáját használó extrák közül az első olyan, ami tölteni is tudja a telefont.

Az iPhone 12 széria minden modelljével, így a Minivel, a Próval és a Pro Maxszal is kompatibilis a külső akku, ami a készülékek hátuljára tapad a mágneses MagSafe csatlakozón keresztül és vezeték nélkül tölti a készüléket.

Az iPhone 12 széria, hátul a MagSafe akkumulátor kiegészítővel

Az iPhone 12 széria, hátul a MagSafe akkumulátor kiegészítővel

Fotó: Apple

A MagSafe akkumulátor 1460 milliamperórás (7.62V, 11.13Wh) teleppel van felszerelve és azon kívül, hogy feltölti a telefont, semmi másra nem képes. Az Apple korábbi, tokba szerelt külső akkumulátorai egy-egy extra funkciót is biztosítottak, például a 11-es szériához készült darabokon volt egy dedikált kameragomb.

Ezzel a kiegészítővel valahol 50-80 százalék közötti extra töltöttséget lehet majd az iPhone-okba tenni, ami jóval kevesebb, mint amit például az Apple által elismert kiegészítőgyártó, az Anker mágneses csatlakozású külső aksija kínál.

Szintén hasonlóan a korábbi tokhoz, a MagSafe akkumulátor töltöttségének állapotát jelzi az iOS a csatlakoztatott kiegészítők között. A kiegészítőt egy héten belül kezdi el kiszállítani az Apple, addig megjelenik az iOS 14.7 is, mely a használatához kell majd.

Eltérően a korábbi töltőtől, az új külső aksi kizárólag vezeték nélkül képes tölteni a telefont. Ezt 5 wattal teszi, ami harmada a vezetékes MagSafe töltők által kínált 15 wattos teljesítménynek. A 15 wattos teljesítményre a mágneses külső akku csak akkor képes, ha egy 20 wattos Apple töltőfejre van kötve vezetékkel. Egyelőre kérdéses, hogy a Qi szabványt használó töltődoboz képes lesz-e például az AirPods tokokat is tölteni, vagy csak akkor ad majd le energiát, ha egy iPhone hátuljára rakják.

Az viszont kiderült egy, a MacRumors által kiszúrt dokumentumból, hogy az iPhone-ok képesek vezeték nélküli visszatöltésre a MagSafe tokkal.

Amennyiben a telefon egy Apple töltőn át fali aljzatból veszi fel az energiát és 80 százalék töltöttség felett van az akkumulátorának szintje, képes energiát átadni a MagSafe toknak.

Ezt a vezeték nélküli visszatöltést az androidos telefonok két-három éve kezdték el bevezetni, a Samsung mobiljai szinte bármit töltenek 30%-os akku felett, a Huaweiek nagy része is képes hasonlóra és a Google is bevezette már a Pixelekben a funkciót.

Most Popular

Megjött az Apple új mágneses külső aksija

MagSafe akkumulátor néven dobott piacra egy új kiegészítőt az iPhone 12 mobilokhoz az Apple. Ez a gyártó MagSafe technológiáját használó extrák közül az első...

Telefonra csatolható aksit dobott piacra az Apple | 24.hu

Az Apple oldalára csendesen felkerült egy MagSafe akkumulátor, ami az iPhone 12-es mobilok felhasználóinak jó hír – számolt be róla a GSMArena. A kiegészítő...

40 ezer forintos, telefonra csatolható akkumulátort dob piacra az Apple

A kiegészítő a MagSafe nevű technológia miatt „ragad” a készülék hátuljára, így csakis a 12-es szériával kompatibilis. MagSafe akkumulátor néven hozta forgalomba új...

Eltekint a 69 grafikus ábrázolásától az Apple

Csak 68 vagy 70 Fahrenheit lehet a hőmérséklet az időjárásappban. Internetes szenzációt keltett a The Verge beszámolója, amely szerint az iPhone gyári időjárásappja Fahrenheit-fok esetén...

Recent Comments