szombat, augusztus 13, 2022
Home Apple hírek Megjött az Apple új mágneses külső aksija

Megjött az Apple új mágneses külső aksija

MagSafe akkumulátor néven dobott piacra egy új kiegészítőt az iPhone 12 mobilokhoz az Apple. Ez a gyártó MagSafe technológiáját használó extrák közül az első olyan, ami tölteni is tudja a telefont.

Az iPhone 12 széria minden modelljével, így a Minivel, a Próval és a Pro Maxszal is kompatibilis a külső akku, ami a készülékek hátuljára tapad a mágneses MagSafe csatlakozón keresztül és vezeték nélkül tölti a készüléket.

Az iPhone 12 széria, hátul a MagSafe akkumulátor kiegészítővel

Az iPhone 12 széria, hátul a MagSafe akkumulátor kiegészítővel

Fotó: Apple

A MagSafe akkumulátor 1460 milliamperórás (7.62V, 11.13Wh) teleppel van felszerelve és azon kívül, hogy feltölti a telefont, semmi másra nem képes. Az Apple korábbi, tokba szerelt külső akkumulátorai egy-egy extra funkciót is biztosítottak, például a 11-es szériához készült darabokon volt egy dedikált kameragomb.

Ezzel a kiegészítővel valahol 50-80 százalék közötti extra töltöttséget lehet majd az iPhone-okba tenni, ami jóval kevesebb, mint amit például az Apple által elismert kiegészítőgyártó, az Anker mágneses csatlakozású külső aksija kínál.

Szintén hasonlóan a korábbi tokhoz, a MagSafe akkumulátor töltöttségének állapotát jelzi az iOS a csatlakoztatott kiegészítők között. A kiegészítőt egy héten belül kezdi el kiszállítani az Apple, addig megjelenik az iOS 14.7 is, mely a használatához kell majd.

Eltérően a korábbi töltőtől, az új külső aksi kizárólag vezeték nélkül képes tölteni a telefont. Ezt 5 wattal teszi, ami harmada a vezetékes MagSafe töltők által kínált 15 wattos teljesítménynek. A 15 wattos teljesítményre a mágneses külső akku csak akkor képes, ha egy 20 wattos Apple töltőfejre van kötve vezetékkel. Egyelőre kérdéses, hogy a Qi szabványt használó töltődoboz képes lesz-e például az AirPods tokokat is tölteni, vagy csak akkor ad majd le energiát, ha egy iPhone hátuljára rakják.

Az viszont kiderült egy, a MacRumors által kiszúrt dokumentumból, hogy az iPhone-ok képesek vezeték nélküli visszatöltésre a MagSafe tokkal.

Amennyiben a telefon egy Apple töltőn át fali aljzatból veszi fel az energiát és 80 százalék töltöttség felett van az akkumulátorának szintje, képes energiát átadni a MagSafe toknak.

Ezt a vezeték nélküli visszatöltést az androidos telefonok két-három éve kezdték el bevezetni, a Samsung mobiljai szinte bármit töltenek 30%-os akku felett, a Huaweiek nagy része is képes hasonlóra és a Google is bevezette már a Pixelekben a funkciót.

Most Popular

Realme Watch 2 Pro – műholdvevő fapaddal

Külső, kijelző, üzemidőMagyarországon nyitotta meg első európai üzletét a Realme, és mi is megjelentünk a budapesti Lurdy Ház földszintjén, hogy részt vegyünk a nyitóeseményen,...

Döntött az EU: egységesítik a töltőket, 2024-től minden készülékbe USB-C-t kell tenni, az iPhone-okba is

Az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsának tárgyalói megállapodtak, hogy 2024-től a kis- és közepes méretű hordozható elektronikus eszközök legtöbbje csak az...

A Pro modellekhez hasonló dizájnt és M2-es lapkát kapott az új MacBook Air

Az Apple a tegnapi, fejlesztőknek szóló konferenciájának nyitóeseményén lerántotta a leplet az M1 utódjának szánt M2-es rendszerchipről, amely teljesítmény szempontjából alig (a CPU 18,...

Így lehet arcátlanul lemásolni egy iPhone-t

Visszatért a Letv, az új mobilja egy iPhone-klón, USB-C porttal és jackcsatlakozóval.  A Letv visszatért a mobilpiaca, méghozzá az Y1 Pro nevű okostelefonjával. A bemutatót...

Recent Comments