szombat, augusztus 13, 2022
Home Apple hírek Kínai okostelefon-gyártó előzte meg az Apple-t a második negyedévben

Kínai okostelefon-gyártó előzte meg az Apple-t a második negyedévben

A Canalys elemzőcég jelentése szerint a második negyedévben a Xiaomi 17 százalékos részesedéssel rendelkezett a globális okostelefon szállításokból, ezzel felzárkódott a Samsung mögé (19 százalék) és megelőzte az Apple-t (14 százalék).

Az elmúlt időszakban a Xiaomi gyorsan terjeszkedett a nemzetközi piacokon, és a legújabb okostelefonjaival már a prémium kategóriát is célba vette.

A Xiaomi gyorsan növeli tengerentúli üzleti tevékenységét” – mondta el Ben Stanton, a Canalys kutatási menedzsere sajtóközleményében. Megjegyezte, hogy a szállítások Latin-Amerikában 300 százalékkal, Nyugat-Európában 50 százalékkal nőttek éves szinten. A kínai gyártó okostelefon szállításának növekedése éves szinten 83 százalék volt, szemben a Samsung 15 százalékával, és az Apple 1 százalékával.

Eddig a Xiaomi-telefonok főként a tömegpiacra készültek, hiszen a készülékek átlagos eladási ára 75 százalékkal olcsóbb, mint az Apple-é. A közelmúltban azonban a pekingi székhelyű vállalat a csúcskategóriás piacot is célba vette. Év elején piacra dobta a Mi 11 Ultra prémium okostelefont, és megkezdte az első összecsukható telefonjának értékesítését is.

Lei Jun kínai milliárdos vállalkozó a Xiaomi Inc társalapítója.Forrás: Imaginechina via AFP/Niu Bo

Úgy tűnik, a Xiaomi profitált a Huawei küzdelmeiből. A Huawei egykor a világ legnagyobb okostelefon-gyártója volt, de az amerikai szankciók elzárták a kínai vállalatot az eszenciális alkatrészektől – beleértve a szoftvereket és a chipeket is -, ami az értékesítés erőteljes visszaesését okozta.

A Xiaomi logója a kínai okostelefongyártó székhelyén, Pekingben.Forrás: AFP/Imaginechina/Stringer

Noha az okostelefonok továbbra is a Xiaomi bevételeinek többségét adják, a cég új üzleti területekre is igyekszik terjeszkedni. Márciusban a technológiai óriás bejelentette, hogy 10 milliárd dollárt fektet be az elektromos járműgyártásba az elkövetkező 10 évben.

Most Popular

Realme Watch 2 Pro – műholdvevő fapaddal

Külső, kijelző, üzemidőMagyarországon nyitotta meg első európai üzletét a Realme, és mi is megjelentünk a budapesti Lurdy Ház földszintjén, hogy részt vegyünk a nyitóeseményen,...

Döntött az EU: egységesítik a töltőket, 2024-től minden készülékbe USB-C-t kell tenni, az iPhone-okba is

Az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsának tárgyalói megállapodtak, hogy 2024-től a kis- és közepes méretű hordozható elektronikus eszközök legtöbbje csak az...

A Pro modellekhez hasonló dizájnt és M2-es lapkát kapott az új MacBook Air

Az Apple a tegnapi, fejlesztőknek szóló konferenciájának nyitóeseményén lerántotta a leplet az M1 utódjának szánt M2-es rendszerchipről, amely teljesítmény szempontjából alig (a CPU 18,...

Így lehet arcátlanul lemásolni egy iPhone-t

Visszatért a Letv, az új mobilja egy iPhone-klón, USB-C porttal és jackcsatlakozóval.  A Letv visszatért a mobilpiaca, méghozzá az Y1 Pro nevű okostelefonjával. A bemutatót...

Recent Comments