vasárnap, június 16, 2024
Home Apple hírek Kínai okostelefon-gyártó előzte meg az Apple-t a második negyedévben

Kínai okostelefon-gyártó előzte meg az Apple-t a második negyedévben

A Canalys elemzőcég jelentése szerint a második negyedévben a Xiaomi 17 százalékos részesedéssel rendelkezett a globális okostelefon szállításokból, ezzel felzárkódott a Samsung mögé (19 százalék) és megelőzte az Apple-t (14 százalék).

Az elmúlt időszakban a Xiaomi gyorsan terjeszkedett a nemzetközi piacokon, és a legújabb okostelefonjaival már a prémium kategóriát is célba vette.

A Xiaomi gyorsan növeli tengerentúli üzleti tevékenységét” – mondta el Ben Stanton, a Canalys kutatási menedzsere sajtóközleményében. Megjegyezte, hogy a szállítások Latin-Amerikában 300 százalékkal, Nyugat-Európában 50 százalékkal nőttek éves szinten. A kínai gyártó okostelefon szállításának növekedése éves szinten 83 százalék volt, szemben a Samsung 15 százalékával, és az Apple 1 százalékával.

Eddig a Xiaomi-telefonok főként a tömegpiacra készültek, hiszen a készülékek átlagos eladási ára 75 százalékkal olcsóbb, mint az Apple-é. A közelmúltban azonban a pekingi székhelyű vállalat a csúcskategóriás piacot is célba vette. Év elején piacra dobta a Mi 11 Ultra prémium okostelefont, és megkezdte az első összecsukható telefonjának értékesítését is.

Lei Jun kínai milliárdos vállalkozó a Xiaomi Inc társalapítója.Forrás: Imaginechina via AFP/Niu Bo

Úgy tűnik, a Xiaomi profitált a Huawei küzdelmeiből. A Huawei egykor a világ legnagyobb okostelefon-gyártója volt, de az amerikai szankciók elzárták a kínai vállalatot az eszenciális alkatrészektől – beleértve a szoftvereket és a chipeket is -, ami az értékesítés erőteljes visszaesését okozta.

A Xiaomi logója a kínai okostelefongyártó székhelyén, Pekingben.Forrás: AFP/Imaginechina/Stringer

Noha az okostelefonok továbbra is a Xiaomi bevételeinek többségét adják, a cég új üzleti területekre is igyekszik terjeszkedni. Márciusban a technológiai óriás bejelentette, hogy 10 milliárd dollárt fektet be az elektromos járműgyártásba az elkövetkező 10 évben.

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments