hétfő, január 17, 2022
Home Apple hírek Kínai okostelefon-gyártó előzte meg az Apple-t a második negyedévben

Kínai okostelefon-gyártó előzte meg az Apple-t a második negyedévben

A Canalys elemzőcég jelentése szerint a második negyedévben a Xiaomi 17 százalékos részesedéssel rendelkezett a globális okostelefon szállításokból, ezzel felzárkódott a Samsung mögé (19 százalék) és megelőzte az Apple-t (14 százalék).

Az elmúlt időszakban a Xiaomi gyorsan terjeszkedett a nemzetközi piacokon, és a legújabb okostelefonjaival már a prémium kategóriát is célba vette.

A Xiaomi gyorsan növeli tengerentúli üzleti tevékenységét” – mondta el Ben Stanton, a Canalys kutatási menedzsere sajtóközleményében. Megjegyezte, hogy a szállítások Latin-Amerikában 300 százalékkal, Nyugat-Európában 50 százalékkal nőttek éves szinten. A kínai gyártó okostelefon szállításának növekedése éves szinten 83 százalék volt, szemben a Samsung 15 százalékával, és az Apple 1 százalékával.

Eddig a Xiaomi-telefonok főként a tömegpiacra készültek, hiszen a készülékek átlagos eladási ára 75 százalékkal olcsóbb, mint az Apple-é. A közelmúltban azonban a pekingi székhelyű vállalat a csúcskategóriás piacot is célba vette. Év elején piacra dobta a Mi 11 Ultra prémium okostelefont, és megkezdte az első összecsukható telefonjának értékesítését is.

Lei Jun kínai milliárdos vállalkozó a Xiaomi Inc társalapítója.Forrás: Imaginechina via AFP/Niu Bo

Úgy tűnik, a Xiaomi profitált a Huawei küzdelmeiből. A Huawei egykor a világ legnagyobb okostelefon-gyártója volt, de az amerikai szankciók elzárták a kínai vállalatot az eszenciális alkatrészektől – beleértve a szoftvereket és a chipeket is -, ami az értékesítés erőteljes visszaesését okozta.

A Xiaomi logója a kínai okostelefongyártó székhelyén, Pekingben.Forrás: AFP/Imaginechina/Stringer

Noha az okostelefonok továbbra is a Xiaomi bevételeinek többségét adják, a cég új üzleti területekre is igyekszik terjeszkedni. Márciusban a technológiai óriás bejelentette, hogy 10 milliárd dollárt fektet be az elektromos járműgyártásba az elkövetkező 10 évben.

Most Popular

Ismét perlik az Apple-t, ezúttal egy töltési probléma miatt

Talán nem túlzunk azzal a kijelentéssel, hogy a tech iparból a legtöbbször az Apple-lel kapcsolatban kapja fel a sajtó, ha közük van valamilyen bírósági...

Az iPad Air is frissül az új iPhone SE mellett

Mindenki úgy kalkulál, hogy az Apple a tavasszal esedékes bemutatóján a friss iPhone SE-t fogja fókuszba helyezni. Ezzel kapcsolatban azt várja a szakma, hogy...

Átalakul a céges laptopok piaca: egyre több a MacBook az irodákban

A cikk megjelenését az iSTYLE támogatta. Amikor egy vállalat informatikai beruházást hajt végre, több szempontot is mérlegelnie kell, például az alkalmazottak és a...

Borsos áron jöhet az Apple kevert valóságos kütyüje | 24.hu

Egy ideje már lehet róla hallani, hogy az Apple headsetet fejleszt, ami a cég első kevertvalóság-eszköze lesz. A belsős forrásokkal ellátott Mark Gurman, a...

Recent Comments