vasárnap, június 16, 2024
Home Apple hírek Melyik a legnépszerűbb streamingplatform most Magyarországon?

Melyik a legnépszerűbb streamingplatform most Magyarországon?

2022-ben még a Netflix vezetett, de már akkor akkor a sarkában lihegett az Amazon Prime Video. Vajon változott a felállás?

Noha egy ideig úgy tűnt, hogy a lineáris televíziózással szemben nyerésre álló streaming képes lehet a mozikra épülő hagyományos filmforgalmazási modellt is kiütni a nyeregből, a koronavírus-járvány szorításából kiszabadult fogyasztók gyorsan változó igényei, megfejelve egy kibontakozóban lévő megélhetési válsággal, új helyzetet teremtettek.

Ebben azzal szembesültek a szolgáltatók, hogy jellemzően kevesebb új előfizetőt tudnak bevonzani, mint ahányan lemorzsolódnak, emiatt pedig többféle túlélési technikával próbálkoznak a reklámokkal terhelt csomagok bevezetésétől az áremelésen, a jelszavak megosztásának megnehezítésén és a tartalomgyártás visszavágásán át a gyengébben teljesítő filmek, sorozatok és egyéb produkciók kigyomlálásáig.

Mindez a hazai piacon úgy csapódott le, hogy január 1-je és március 31-e között a legnagyobb platformok közül a Netflix, az HBO Max és az Apple TV+ is is veszített egy-egy százalékot a részesedéséből, miközben a kevésbé ismert Mubinak épp 1 százalékkal sikerült növelnie részarányát. a JustWatch adatai szerint.

A legtöbben változatlanul a Netflixet részesítik előnyben, az elmúlt negyedévben a magyar piac 33 százalékát birtokolta, míg a második helyezett Amazon Prime Videónak 25 százalék jutott. A decemberben még fej-fej mellett lévő Disney+ és HBO Max dobogóért folytatott versengésében az utóbbinak sikerült szert tennie minimális, 1 százalékpontos előnyre, így most 11 százalékon áll. A JustWatch még nem méri külön a SkyShowtime, a február közepén elindult platform számai minden bizonnyal az Egyéb kategóriában jelentkeznek.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha többet szeretnél tudni az üzleti világról, vagy az IT területén akarsz dolgozni, akkor kövesd a legfontosabb híreket!

Source

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments