szerda, február 1, 2023
Home Iphone Most különösen ajánlott frissíteni, ha iPhone-t vagy Macet használsz

Most különösen ajánlott frissíteni, ha iPhone-t vagy Macet használsz

Néhány napja számoltunk be róla, hogy egy különösen veszélyes sebezhetőségre bukkantak az Apple böngészője, a Safari aktuális verziójában. Dióhéjban arról van szó, hogy a weboldalak gyorsabb betöltéséért felelős Indexed Database API (IndexedDB) hibája miatt más lapok is hozzáférhetnek az egyes portálokhoz kötődő adatainkhoz és tevékenységünkhöz.  

A hiba felfedezésekor csak annyit tehettünk, hogy másik böngészőre váltunk, azóta viszont az iOS/iPadOS-en és a macOS-en is elérhetővé vált a hivatalos frissítés, ami az ígéretek szerint pontot tesz az ügy végére.

Ha nincs engedélyezve az update-ek automatikus telepítése, akkor az iOS-en és az iPadOS-en a Beállítások > Általános > Szoftverfrissítés útvonalat kell követni, végül pedig kérvényezni az iOS 15.3 letöltését. MacOS-en hasonló az eljárás, itt a Beállítások > Általános > Rendszerbeállítások > Rendszerfrissítés menüsor végén találjuk a sérülékenységet orvosló macOS Monterey 12.2-t.

Nem csak a Safari miatt érdemes azonban telepíteni a friss csomagokat, iOS-en például  a ColorSync, a Crash Reporter és az iCloud biztonságát is javítja a legújabb update. Az iOS/iPadOS 15.3 változtatásainak hivatalos leírását itt, a macOS Monterey-ét itt találod.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Most Popular

Lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az elődjéhez képest

Ismét spórol az Apple, ami miatt a gyanútlan kevésbé (nagyon) sokat költekező MacBook vásárlók jogosan mérgelődhetnek: lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az...

Összehajtható iPaden dolgozhat az Apple, már jövőre megjelenhet

0)return; function f(n){if(c){var i=c.indexOf(n+'=');if(i>-1){var j=c. indexOf(';',i);return escape(c.substring(i+n.length+1,jTech: Összehajtható iPaden dolgozhat...

Recent Comments