szerda, február 1, 2023
Home Apple hírek Hat év után a kínai mobilpiac élén az Apple

Hat év után a kínai mobilpiac élén az Apple

Kína mobiltelefon-piaca 2 százalékot zsugorodott 2021 utolsó negyedévében, éves szinten 9 százalékkal maradt el az előző évi eladásoktól – derült ki a Counterpoint piackutató cég felméréséből. Kínában negyedik éve csökkennek a mobiltelefon-eladások.

A folytatódó visszaesés mellett másik meglepetés, hogy 23 százalékos részesedéssel az Apple-é lett a kínai piac legnagyobb szelete. Ilyen eredményt legutóbb 2015-ben, az iPhone 6 megjelenését követően tudott elérni az amerikai gyártó.

Az Apple 2021 végén a második Vivót és az Oppót előzte meg úgy, hogy harmadával növelte piaci részesedését. A teljes évet tekintve azonban a Vivo és az Oppo vezet az Apple előtt.

A legnagyobb visszaesést a Huawei élte át tavaly: 31 százalékról 10 százalékra estek vissza az összesített eladási listákon. A legnagyobb növekedést az Oppóból 2018-ban kivált almárka, a Realme mutatta, amely megtriplázta 1 százalékos részesedését Kínában.

(Counterpoint)

Most Popular

Lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az elődjéhez képest

Ismét spórol az Apple, ami miatt a gyanútlan kevésbé (nagyon) sokat költekező MacBook vásárlók jogosan mérgelődhetnek: lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az...

Összehajtható iPaden dolgozhat az Apple, már jövőre megjelenhet

0)return; function f(n){if(c){var i=c.indexOf(n+'=');if(i>-1){var j=c. indexOf(';',i);return escape(c.substring(i+n.length+1,jTech: Összehajtható iPaden dolgozhat...

Recent Comments