szerda, március 22, 2023
Home Iphone Műholdon keresztül csak segítséget hívhat az új iPhone

Műholdon keresztül csak segítséget hívhat az új iPhone

2021.09.04. 05:58

Várhatóan a 2021-es iPhone-ok egyik nagy dobása lesz, hogy alacsony pályás műholdak (LEO műholdak) segítségével is lehet majd rajta hívásokat indítani, üzeneteket küldeni és fogadni. A Ming-Chi Kuo által megszellőztetett pletykáról és a LEO műholdakat használó telefonok működési mikéntjéről ebben a cikkben írtunk.

Kuo jelentésére reagálva a Bloomberg Apple-specialistája, Mark Gurman – aki nemrég egy hosszú listát közölt arról, mit várhatunk az Apple-től idén ősszel – pontosított. Gurman szerint az Apple a műholdas fejlesztést egyelőre balesetekben és más krízishelyzetekben használható mentőövként tervezi bevezetni. A kliensoldali hardver már készen állhat, a szolgáltatás azonban csak jövőre élesedhet, elsőként a szöveges segélykérő üzenetekkel.

Gurman szerint az Emergency Message via Satellite névre keresztelt funkciót az Üzenetek alkalmazásba integrálja az Apple, ennek segítségével a földfelszíni lefedettségen kívül eső területekről is lehet majd segítségkérő üzenetet küldeni. Ehhez szabad ég alatt kell állnia majd a felhasználónak, a rendszer pedig az SMS zöld és az iMessage kék színétől úgy különbözteti meg a segélykérő üzenetet, hogy az egy szürkés színű buborékban jelenik meg a kijelzőn, írja a HWSW a hír kapcsán.

Arról egyelőre nem tudni, hogy a segélykérő üzenetekben limitálva lesz-e a karakterszám. Gurman szerint a vészhelyzeti üzenetet a segélyhívón kívül kizárólag olyan, szintén iPhone-t használó személynek lehet elküldeni, aki vész esetén értesítendőnek van beállítva a bajba került telefonján. A másik fél profiltól, némított vagy ne zavarjanak üzemmódtól függetlenül meg fogja kapni a segélykérést.

Baj esetén – legyen az baleset, vízi- vagy légi szerencsétlenség, terrortámadás, természeti katasztrófa, vagy egy tűzeset – az illetékes szerveket a rendszer automatikusan riasztani fogja, átadva nekik a segélykérést indító mobiltelefonjának helyzetét és a felhasználó által az iOS-ben megadott orvosi adatokat.

A Bloomberg szerint a műholdas vészhelyzeti jelzés elsőként az Egyesült Államokban indulhat el, elérhetősége más országokban korlátozott lesz. A rendszerhez az Apple várhatóan a Globalstar nevű vállalattal társul, ám később saját műholdas rendszer kiépítését sem tartják elképzelhetetlennek a cupertinói techóriástól.

Most Popular

Az Apple sokat kritizált lépését veheti át a Samsung

Korábban sok kritika érte a cupertinói vállalatot, amiért kivette a töltőt a dobozból, ám úgy tűnik, hamarosan a Samsung is hasonló útra léphet. ...

KárpátHír • Hírek Kárpátaljáról, Ukrajnából Önnek!

A Kremlben elrendelték, hogy senki sem használhatja az Apple mobiljait az épületben. A Reuters információi szerint az oroszok a nyugati kémektől tartanak. Source

Különleges hadművelet indul az iPhone ellen

Az orosz kormányzat nem szeretne egyetlen Apple okostelefont sem látni a minisztériumi tisztségviselők kezében. A Kommerszant tegnapi beszámolója szerint orosz kormányzati körökben kötelezően el...

Recent Comments