Home Iphone Műholdon keresztül csak segítséget hívhat az új iPhone

Műholdon keresztül csak segítséget hívhat az új iPhone

2021.09.04. 05:58

Várhatóan a 2021-es iPhone-ok egyik nagy dobása lesz, hogy alacsony pályás műholdak (LEO műholdak) segítségével is lehet majd rajta hívásokat indítani, üzeneteket küldeni és fogadni. A Ming-Chi Kuo által megszellőztetett pletykáról és a LEO műholdakat használó telefonok működési mikéntjéről ebben a cikkben írtunk.

Kuo jelentésére reagálva a Bloomberg Apple-specialistája, Mark Gurman – aki nemrég egy hosszú listát közölt arról, mit várhatunk az Apple-től idén ősszel – pontosított. Gurman szerint az Apple a műholdas fejlesztést egyelőre balesetekben és más krízishelyzetekben használható mentőövként tervezi bevezetni. A kliensoldali hardver már készen állhat, a szolgáltatás azonban csak jövőre élesedhet, elsőként a szöveges segélykérő üzenetekkel.

Gurman szerint az Emergency Message via Satellite névre keresztelt funkciót az Üzenetek alkalmazásba integrálja az Apple, ennek segítségével a földfelszíni lefedettségen kívül eső területekről is lehet majd segítségkérő üzenetet küldeni. Ehhez szabad ég alatt kell állnia majd a felhasználónak, a rendszer pedig az SMS zöld és az iMessage kék színétől úgy különbözteti meg a segélykérő üzenetet, hogy az egy szürkés színű buborékban jelenik meg a kijelzőn, írja a HWSW a hír kapcsán.

Arról egyelőre nem tudni, hogy a segélykérő üzenetekben limitálva lesz-e a karakterszám. Gurman szerint a vészhelyzeti üzenetet a segélyhívón kívül kizárólag olyan, szintén iPhone-t használó személynek lehet elküldeni, aki vész esetén értesítendőnek van beállítva a bajba került telefonján. A másik fél profiltól, némított vagy ne zavarjanak üzemmódtól függetlenül meg fogja kapni a segélykérést.

Baj esetén – legyen az baleset, vízi- vagy légi szerencsétlenség, terrortámadás, természeti katasztrófa, vagy egy tűzeset – az illetékes szerveket a rendszer automatikusan riasztani fogja, átadva nekik a segélykérést indító mobiltelefonjának helyzetét és a felhasználó által az iOS-ben megadott orvosi adatokat.

A Bloomberg szerint a műholdas vészhelyzeti jelzés elsőként az Egyesült Államokban indulhat el, elérhetősége más országokban korlátozott lesz. A rendszerhez az Apple várhatóan a Globalstar nevű vállalattal társul, ám később saját műholdas rendszer kiépítését sem tartják elképzelhetetlennek a cupertinói techóriástól.

Most Popular

Hazudott az Apple – állítja a fortnite-os Epic Games első embere

Bár az Epic Games és az Apple közötti per bírói döntése azt sugallhatta, hogy visszatérhet a népszerű Fortnite játék az App Store-ba (bíztak...

Keresztbe tett az Apple a Facebooknak

Az Apple előírta, hogy az adatgyűjtést és a követést a felhasználóval közölni kell és egy felugró ablakban jóvá is kell velük hagyatni.Ha ez nem...

Kamu iPhone-bemutatóval loptak el 20 millió forintnyi bitcoint

A tolvajok az iPhone 13-ra húztak fel egy kampányt, azt is ígérve, hogy az adakozók még több pénzt kapnak vissza – nem így...

Ettől félt az Apple: az EU-ban kötelező lesz az USB-C a mobilokon | 24

Az Európai Bizottság sajtóközleményben jelentette be, hogy előterjesztik azt az új jogszabályt, ami megszabná a telefongyártók számára, hogy egységesen USB-C töltőporttal lássák el az...

Recent Comments