csütörtök, július 18, 2024
Home Macbook Mutatjuk, milyen elképesztő sor alakult ki a jóárasított MacBookokért

Mutatjuk, milyen elképesztő sor alakult ki a jóárasított MacBookokért

A régi időket idézte az első magyarországi Apple Premium Partner üzlet megnyitása.

Sokan emlékezhetnek rá, hogy a 2010-es évek elején még milyen óriási, napokig kígyózó sorok képződtek az új Apple-termékekért, főleg az aktuális iPhone-okért, az viszont már kevesebb emberhez juthatott el, hogy az almás cég egyébként nem rajongott ezért a jelenségért, az előrendelési rendszer átalakításával (és az egyre kisebb előrelépést hozó mobilokkal) pedig lényegében meg is szüntette azt.

Most azonban ismét átélhette a régi idők hangulatát az, aki tegnap ellátogatott a budapesti Árkád bevásárlóközpontba, ahol rengetegen rohamozták meg az iStyle legújabb boltját.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, ez az üzlet lett az ország első, illetve a régió második Apple Premium Partner helyszíne, amely azt jelenti, hogy a berendezését és a szolgáltatásait tekintve is nagyon közeli élményt nyújt az eredeti Apple Store-okhoz, amit legközelebb csak a bécsi  Kärtner Straßén találunk meg.

Az embertömeget azonban vélhetően nem ez vonzotta a boltba, hanem a kedvező nyitási akciók: az ünnepi alkalomból a 600 ezer forintos M2-es MacBook Airt mindössze 470 ezer forintért, a még mindig villámgyors M1-est pedig 500 ezer helyett 330 ezer forintért szórta az iStyle. A közösségi médiában is nagy erőkkel reklámozott leárazás meghozta a hatását, az alábbi TikTok-videó tanulsága szerint már másfél órával a nyitás előtt brutális sor alakult ki az Árkádban:

@gergo.m Apple Macbook Air akció az árkádban #arkad #apple #macbook #macbookair #m1 #istyle original sound – Gergő

Ez persze nem is csoda, hiszen a 27%-os ÁFA és a harmatgyenge forint miatt hazánk azon országok közé tartozik, ahol arányaiban a legdrágábbak a cupertinóiak termékei. Példának okáért, ha az M1-es MacBookot az említett hivatalos bécsi Apple-boltban szerezzük be, 1199 eurót, vagyis 465 ezer forintot kell kicsengetnünk érte, ami kapásból 25 ezer forinttal kedvezőbb a hivatalos magyar árnál.

Az iStyle mostani akciója viszont régóta nem látott szintre csökkentette a MacBook Air árát, így valószínűleg sok olyan érdeklődőt is vonzott, akik még tegnap este feldobták a szerzeményüket egy apróhirdetési oldalra, néhány tízezer forinttal drágábban.

 

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Source

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments