szombat, július 20, 2024
Home Apple hírek Nagy bajban van az Apple, mégsem kér a metaverzumból

Nagy bajban van az Apple, mégsem kér a metaverzumból

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Az elmúlt időszakban számos pletyka keringett arról, hogy az Apple az év végéig piacra dobhat néhány terméket, amelyekkel beszállhat a metaverzum kiépítéséért folytatott versenybe, ezzel is felvéve a harcot a Facebook és a Microsoft ellen. Az almás cég ugyanakkor elviekben magasról tesz a dologra, és egyáltalán nem érdekelt abban, hogy belépjen az üzletágba. Vagy mégis?

Mark Gurman, egy ismert, innovációs technológiákra szakosodott pénzügyi újsáríró szerint a cupertinói székhelyű technológiai óriás, mely a metaverzum egyik fő motorja lehetne – és kellene, hogy legyen – nem érdekelt a virtuális valósághoz adaptálható termékek fejlesztésében.

A Bloomberg szerint az Apple fejlesztői egymás után hagyják ott a vállalatot, és fordulnak a Facebook új Meta projektje felé. A cég úgy próbál kilábalni a problémából, hogy mindenféle pénzbeli juttatásokkal és bónuszokkal próbálja visszacsalogatni magához fejlesztőit. Ami pedig az illeti, a felmerült nehézség nemcsak az Apple-t érinti: a Microsoft az elmúlt hat hónapban mintegy 100 képzett mérnökét veszítette el a Meta miatt.

Az Apple mindez ellenére továbbra is tagadja, hogy a 2022 első felében megjelenő új okosheadsetének – mely elvileg a „játék, a kommunikáció és a tartalomfogyasztás felvillanyozására szolgál” – bármi köze is lenne a metaverzum világához. Számos szakértő szerint a vállalat döntése a felmerült költségekkel függ össze, amelyek Tim Cook vezérigazgató szerint jelenleg aránytalanok a vállalat jelenlegi üzletmenetéhez képest.

Érdekes módon az Apple és a Microsoft is utalt arra tavaly, hogy kivennék részüket a metaverzum adta lehetőségekből. A Microsoft 2021 novemberében bejelentette a Teams és az Xbox játékkonzol frissítéseit, valamint a Dynamics 365 Connected Spaces nevű új termékét is.

A metaverzum lehetővé teszi számunkra, hogy a számítástechnikát beágyazzuk a valós világba, és fordítva” – jelentette ki Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója.

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments