szombat, május 25, 2024
Home Iphone Nem mindenhol lesz használható az iPhone-ok műholdas kapcsolata | 24.h

Nem mindenhol lesz használható az iPhone-ok műholdas kapcsolata | 24.h

Az Apple menetrendszerűen ősszel mutatja be az aktuális csúcsmobiljait, idén az iPhone 13 szériát. A bemutatóig ugyan még hetek vannak hátra, de az új készülékekről már rengeteg minden kiszivárgott. Az egyik legérdekesebb pletyka, hogy az iPhone 13-ba épített modem chip tartalmazhatja a műholdas kommunikációhoz szükséges hardvert, és megkapja a LEO (Low Earth Orbit), vagyis alacsony Föld körüli pályán keringő műholdas támogatást. Ez azt jelenti, hogy az új almás telefonokkal mobil lefedettség nélkül is lehetne telefonálni vagy üzenetet küldeni.

A MacRumors nemrég már arról írt, hogy az iPhone 13-ban valószínűleg még nem mutatkozik be a megoldás, legközelebb a 2022-es modelleknél érkezhet.

Az Apple-specialista, iparági forrásokkal rendelkező Mark Gurman újságíró legfrissebb információi szerint

a segélyhívások folytatására alkalmas technológia csak bizonyos piacokon lesz elérhető, nem világszerte.

Hogy mely régiókban lehet rá számítani, azt nem pontosítja.

Amit még tudni lehet Gurman által a műholdas megoldásról:

  • Az Apple két komponensen dolgozik: az Emergency Message via Satellite technológia lehetővé tenné, hogy a felhasználók a lefedettségen kívül eső területeken is tudjanak szöveges üzenetekkel segélyhívást kezdeményezni, ami a Messages alkalmazás része lenne.
  • A műholdas kapcsolaton keresztül küldött üzenetek szürke buborékban jelennének meg, és limitált karakterszámot kapnának.
  • Az újságíró információ szerint ilyen típusú üzenetet csak az iPhone-okon beállított, vész esetén értesítendő személynek lehet címezni.
  • Lesz egy másik funkció, amivel olyan krízishelyzetekben lehet vészjelzést leadni, mint vízi vagy légi katasztrófák, földrengés, hurrikán, tűz, vagy terrortámadás.
  • Később lehetséges, hogy sima telefonhívást is lehet majd végezni a műholdas technológiával, de egyelőre a segélyhívó funkciókon van a fókusz.

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments