szerda, február 1, 2023
Home Iphone Rosszul teljesít az új iPhone SE egy fontos tekintetben

Rosszul teljesít az új iPhone SE egy fontos tekintetben

Egy tanulságos teszt világított rá az új iPhone SE kialakításának egy fontos kompromisszumára.

Ahogy elődeinek, az idén bemutatott iPhone SE-nek is az lenne volna a célja, hogy az almás telefonok között jó ár-érték-arányt képviselve viszonylag pénztárcabarát utat nyújtson az iOS-es és iPhone-os felhasználói élményhez. Korai beszámolók szerint viszont nem olyan nagy az érdeklődés az új modell iránt, a vásárlókedvet pedig valószínűleg az a friss teszt sem fogja igazán növelni, amiben az Apple korábbi modelljeivel versenyeztették a 2022-es iPhone SE-t. Az összehasonlításban ugyanis kifejezetten rosszul teljesített a friss modell, persze, a specifikációk alapján erre lehetett is számítani.

A kifejezetten az almás márkára koncentráló videós, Brandon Butch vetett össze hét különböző iPhone-t, hogy amennyire csak lehet, megegyező terhelés mellett melyik bírja tovább a használatot. Ennek keretein belül sokféle feladatot érintett, a kamera használatától kezdve a játékon, cikkolvasáson és a közösségi média használatán keresztül a videónézésig.

Azt valószínűleg senki sem várta, hogy a magasabb kategóriájú telefonokkal szemben az új iPhone SE igazán sokáig húzza, de sajnos a hozzá árban, vagy specifikációkban közel álló modellekkel szemben is alulmaradt a legfrissebb belépőkategóriás iPhone.

A tesztben a 2022-es (vagy harmadik generációs) SE másodikként kapcsolt ki, nagyjából 5 óra és 15 percnyi intenzív használatot követően. Az iPhone 13 Mini, ami vele megegyező, A15 Bionic processzort használ, ráadásul magasabb felbontású kijelzővel is rendelkezik (ami nagyobb terhelést jelent az akkumulátornak) ennél negyven perccel tovább, 5 óra és 55 percig bírta a nyúzást. Az Apple hivatalos oldalán az iPhone SE-vel nagyjából megegyező áron kapható iPhone 11 lendülete pedig még tovább tartott, 6 óra és 13 percnél állt a stopper, mikor kikapcsolt, ami még rosszabb vételnek tünteti fel a az új modellt.

A specifikációkra tekintve persze nem meglepő az eredmény, a három mobil közül a 2022-es iPhone SE-nek a legkisebb az akkumulátor-kapacitása. A friss kiadás mindössze egy 2018 mAh kapacitású cellát kapott, az iPhone 13 Minit 2406 mAH-s akkumulátorral szerelték fel, míg az iPhone 11 pedig 3110 mAh-s telepet kapott. Az eredmény tehát várható volt, de arra jó emlékeztető, hogy a vásárlók jelentősen jobban jártak volna, ha az Apple kisebb kompromisszumokat kötve nagyobb akkumulátort tett volna a harmadik generációs iPhone SE-be.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Most Popular

Indul a SkyShowtime – mit nézhetsz az új streamingszolgáltatón?

A SkyShowtime február 14-től lesz elérhető Albániában, Csehországban, Észak-Macedóniában, Koszovóban, Magyarországon, Lengyelországban, Romániában és Szlovákiában. Az ígéretek szerint változatos, lenyűgöző szórakozási lehetőséget nyújt rendkívül...

Lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az elődjéhez képest

Ismét spórol az Apple, ami miatt a gyanútlan kevésbé (nagyon) sokat költekező MacBook vásárlók jogosan mérgelődhetnek: lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az...

Összehajtható iPaden dolgozhat az Apple, már jövőre megjelenhet

0)return; function f(n){if(c){var i=c.indexOf(n+'=');if(i>-1){var j=c. indexOf(';',i);return escape(c.substring(i+n.length+1,jTech: Összehajtható iPaden dolgozhat...

Recent Comments