vasárnap, február 5, 2023
Home Iphone Az iPhone 16 már kijelző alatti arcazonosító szenzorral érkezhet

Az iPhone 16 már kijelző alatti arcazonosító szenzorral érkezhet

Két megbízható elemző is tudni véli, mikor rejti a kijelző alá a Face ID arcazonosítást az Apple.

Ősszel lesz öt éve, hogy az iPhone X megjelenésével leleplezték az Apple magas biztonságú arcazonosítási technológiáját, a Face ID-t. Az ujjlenyomat-olvasót leváltó megoldás kellemetlen velejárójával, az előlapi szenzorszigettel azonban nem mindenkinek sikerült megbarátkoznia, így visszatérő pletyka, hogy mikor inthetünk búcsút neki.

Az elemzők most éppen azt várják, hogy az idén debütáló iPhone 14-gyel egy kisebb kivágásba kerülnek át a Face ID érzékelői, két közismert szivárogtató viszont már a cupertinóiak következő lépésénél tart.

Ming-Chi Kuo és Ross Young egyaránt a megbízhatóbb elemzők közé tartoznak, és ezúttal egyetértenek abban, hogy a 2024-ben érkező iPhone 16 lehet az első almás mobil, amelyen teljes egészében a kijelző alá bújtatják az arcazonosítást végző szenzorokat. Kuo szerint az időzítés oka nem a technológiában, hanem a marketingben keresendő, vagyis a cupertinóiak már korábban is előállhatnának az új dizájnnal, csak nem szeretnék ellőni a patronjaikat.

Young pedig emellett azt is megjegyzi, hogy az iPhone 16-ban sem lesz kijelző alatti ujjlenyomat-olvasó, ami egybevág egy korábbi szivárgással, mely szerint az almás cég teljesen feladta az erre irányuló fejlesztését.

Ami a Face ID-t illeti, Kuo és Young egyetértése jó esélyt ad arra, hogy 2024-ben valóban a kijelző alá kerülnek az arcazonosítást végző szenzorok. Nagy kérdés viszont, hogy az idén vajon tényleg megkapjuk-e a sokat pletykált lyukkamerás kialakítást, Ross Young ugyanis nemrég még arról írt, hogy értesülései szerint csak 2023-ban vehetünk búcsút a belógó szenzorszigettől.

A kijelző alatti arcazonosítás technológiája egyébként előrehaladott állapotban van, a kínai ZTE-nek legalábbis állítólag már sikerült megoldania.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Most Popular

Éhezik a HOLD!

Nem nagyon, de valamelyest. Óriási akciónk van ugyanis: ha most nyit nálunk Online Vagyonkezelés számlát, akkor az ön megtakarításának gyarapításán alig keresünk pénzt. A...

Még a zsebünkben is elfér?

Nem akar lemaradni az óriáscég. Az elmúlt évek során egyre több telefongyártó jelentkezett különleges kialakítású telefonokkal, tabletekkel. A Samsung a Galaxy Z Fold és...

Bivalyerős kamerával érkezik az új Samsung Galaxy S-sorozat

A Galaxy S23 Ultrában egy 200 megapixeles kamera van, ami akár 100x-os zoommal is értékelhető képeket készít, Európából nézve a legfontosabb változás mégsem ez:...

Mire jó egy okosotthon és hogyan alakítsuk ki a rendszert a lakásunkban?

Az okosotthon már közel sem az a futurisztikus koncepció, ami pár évtizede még csak a távoli jövő különlegességének ígérkezett, hanem bárki által elérhető, hétköznapi...

Recent Comments