szerda, december 6, 2023
HomeApple hírekSaját mobilos processzort készíthet az Oppo

Saját mobilos processzort készíthet az Oppo

Egy telefongyártó számára hatalmas ugrást jelent, ha saját lapkakészletet tud fejleszteni az okostelefonjaihoz, de erre egyelőre kevés vállalat volt képes. A legfrissebb hírek szerint az Oppo most erre készül, ráadásul nem is akármilyen hardvert rakhatnak le az asztalra.

A saját fejlesztésű hardver leginkább az Apple-nek jött be mostanában, de a Samsung sem tervez egyelőre felhagyni az Exynos processzorok gyártásával, annak ellenére, hogy a Galaxy S23 mobilokban már kizárólag Snapdragon lapka lesz. A Huawei is nagy játékos volt ezen a téren, de sajnos a tiltások miatt jegelniük kellett a Kirin chipsetek fejlesztését, illetve említhetjük még a Xiaomi nem túl sikeres próbálkozását, a 2017-es Surge S1-et, amit mindössze egyetlen okostelefonban, a Xiaomi Mi 5c-ben használtak fel.

Nem egyszerű terep a saját hardver fejlesztése, de a hírek szerint az Oppo mégis megpróbálkozik ezzel. Sőt, igazából már vannak is saját chipjeik, a MariSilicon X képfeldolgozó egység és a MariSilicon Y Bluetooth chip. A következő nagy lépés egy teljes lapkakészlet lesz, ami a legfrissebb hírek szerint 2024-ben jelenhet meg.

Úgy tudjuk, hogy ARM alapokra építkeznek majd, vagyis Cortex processzormagok és Mali GPU kerül a lapkába, és állítólag a TSMC-re bízzák a gyártást. Korábban arról lehetett hallani, hogy a legmodernebb, 3 nm-es technológiával készül majd az új hardver, vagyis egy igazi csúcskategóriás megoldásra számíthatunk.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!

Source

Most Popular

Recent Comments