csütörtök, május 30, 2024
Home Macbook Szem nem marad szárazon a jövő évi iPad árai láttán

Szem nem marad szárazon a jövő évi iPad árai láttán

A jövő évi OLED iPad Pro modelleknek “szemet gyönyörködtető” kezdő árai lehetnek.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Az Apple 2024-es OLED iPad Pro modelljei jóval drágábbak lehetnek, mint a jelenlegi iPad Prok, és még a jelenleg kapható MacBook Prok némelyikénél is drágábbak lehetnek, állítja egy új koreai hír.

A The Elec által idézett iparági források szerint az Apple már mérlegeli a jövő évi két OLED iPad Pro modell árstratégiáját, a jelenlegi becslések szerint a 11 és 13 hüvelykes modellek ára 1500, illetve 1800 dollárról indul.

Ezzel a 11 hüvelykes készülék több mint 80 százalékkal lenne drágább, mint a jelenlegi 799 dollárról induló, LED Liquid Retina kijelzővel ellátott iPad Pro, a 13 hüvelykes modell pedig több mint 60 százalékkal lenne drágább, mint a jelenlegi, 1099 dollárról induló, mini-LED Liquid Retina XDR kijelzővel ellátott 12,9 hüvelykes iPad Pro.

Szem nem marad szárazon a jövő évi iPad árai láttán

Az OLED árbecslések még a jelenleg kapható MacBook Pro modellek némelyikének árát is háttérbe szorítják. A 13,6 hüvelykes MacBook Air M2 chippel például 1199 dollárról indul, míg a 13 hüvelykes MacBook Pro M2 chippel 1299 dollárról.

A koreai nyelvű jelentés szerint az iparág reakciója az áremelésekre megosztott: egyesek ésszerű emelésnek tartják őket, tekintettel a kiváló OLED technológiára való átállásra, amely vonzza az Apple hűséges vásárlói bázisát, míg mások úgy vélik, hogy az árak megnehezítik az eladások fenntartását, mivel az iPadek nem rendelkeznek az iPhone-ok csereigényével.

Az emelések fő oka állítólag az, hogy az anyagköltségek nagy részét az OLED-panelek beszerzése teszi ki. Az Apple jelenleg állítólag tárgyalásokat folytat a Samsunggal és az LG Display-jel a panelek szállításának áráról, amelyek specifikációi olyan gyártási eljárások alkalmazását igénylik, amelyeket korábban még nem kombináltak a kívánt méretű OLED-panelekhez.

A The Elec szerint a meglévő 10 hüvelykes készülékekhez szükséges OLED-panelek szállítási ára 100 és 150 dollár körül mozog, míg az Apple által igényelt 11 és 13 hüvelykes panelek előállításához szükséges eljárások költségei közelebb lehetnek a 270, illetve 350 dollárhoz.

A jelentés megjegyzi, hogy az iparág jelenlegi OLED iPad Pro árbecslései a jövőben változhatnak. Az LG és a Samsung által szállítani tervezett OLED-panelek még a fejlesztési szakaszban vannak, így a panelárak még nem véglegesek.

Ennek ellenére a jelentések szerint a Samsung, az LG és a BOE panelbeszállítók körében aggodalmak merültek fel azzal kapcsolatban, hogy az Apple OLED iPad Pro árai és szállítási előrejelzései negatívan befolyásolhatják a nyereséget és a gyártósorokba történő beruházásokat. 

A Samsung a nyolcadik generációs OLED gyártósorokba fog beruházni, amelyeknek „elméletileg” alacsonyabb költségű paneleket kellene eredményezniük, de ezeket már az Apple jövőbeli OLED MacBookjaihoz tervezték, amelyek várhatóan szintén 2024-ben debütálnak.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:

Source

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments