csütörtök, május 19, 2022
Home Apple hírek Szuperhősös paródiafilm rendezőjét perli az Apple

Szuperhősös paródiafilm rendezőjét perli az Apple

Nem tetszik a vállalatnak az ukrán produkció Apple-Man nevű főszereplője.

Az alma főnév egyre nagyobb mértékű kisajátításának keretében az Apple folytatja mások agresszív perelgetését. Az iPhone Canada beszámolója szerint az USA Szabadalmi és Védjegyhivatalánál most épp a független ukrán filmrendező Vasyl Moskalenko ellen indítottak offenzívát a vállalat ügyvédei, miután az védjegykérelmet nyújtott be az éppen utómunkálatok alatt álló Apple-Man filmjéhez.

Az Apple-Man plakátjaForrás: Vasyl Moskalenko

A Kickstarteren összegyűjtött 101 ezer euróból megvalósuló film egy akció-komédia, amely egyrészt a népszerű szuperhősös filmeket próbálja kifigurázni, másrészt pedig a rendező szerint erős társadalmi célú üzenete is van, szeretné az egészséges táplálkozást népszerűsíteni.

A főhőse az ember és alma genetikai kódjainak fúziójából létrejött Almaember, aki a Cseresznyenő segítségével próbál leszámolni a gonosz Dr. Burgermannal; a tét az univerzum megmentése.

Az Apple-nek nem tetszik az Apple-Man védjegykérelem, véleménye szerint olyan benyomást kelthet, mintha köze volna hozzá.

Moskalenko attól fél, hogy ha nem sikerül megszereznie a védjegyet, akkor az Apple a film kiadását is megpróbálhatja blokkolni. Nem világos, hogy ez mennyire megalapozott, a hirtelen jött médiaszenzáció egyelőre valószínűleg pozitívum számára, korábban nem érte el a nagyközönséget a projektje.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Most Popular

9 iPhone-os gesztus, amit talán nem is ismersz

Használd még hatékonyabban az iPhone-od ezekkel a mozdulatokkal, amik több bonyolult műveletet is leegyszerűsíthetnek! Az utóbbi években megszokhattuk, hogy az utolsó fizikai gombok is...

Az esetek harmadában működhet az AirTag riasztása

Tipikusan kikosarazott férfiak használják az exeik követésére az Apple kütyüjét. A másokat valamilyen oknál fogva titokban követni próbálók már hosszú ideje hozzáférhetnek a célra megfelelő...

Ha a techóriások országok lennének, az Apple és a Microsoft a 10 leggazdagabb között volna

A brit Real Business Rescue pénzügyi szakértőcég a világ leggazdagabb vállalatainak piaci értékét az országok GDP-jéhez hasonlította, hogy megmutassa, milyen nagyok lettek ezek a...

Egy kudarc az Apple AirPods 3?

Az Apple a jelentések szerint több mint 30 százalékkal csökkentette az AirPods 3-rendeléseket.  Az Apple...

Recent Comments