vasárnap, december 10, 2023
HomeApple hírekÚj szabadalmat nyújtott be az Apple, jöhet a színváltós óraszíj

Új szabadalmat nyújtott be az Apple, jöhet a színváltós óraszíj


A színváltós technológia nem újdonság, hiszen már több autógyártó is bemutatta koncepcióját arra, hogyan változtatná meg egy-egy autó külsejét, most a cupertino-i vállalat az óraszíjaknál szeretné megvalósítani a színváltást, ehhez a közelmúltban egy új szabadalmat nyújtott be.


A világ egyik legnépszerűbb okosórája jelenleg az Apple Watch, mely már a nyolcadik generációnál jár és ez idő alatt sokak életét mentette meg a különböző egészségügyi funkcióknak köszönhetően. Ám az okosóra nem csak hasznos, de örülünk neki, ha a színe illik öltözékünkhöz. Egy új szabadalmi terv szerint az Apple egy olyan órapántot készít, melynek színét bármikor meg lehet változtatni.

A hírek szerint a vállalat úgynevezett elektrokróm elven működő szíjakat használna, mely különböző színeket és színkombinációkat tud megjeleníteni egy bizonyos feszültség hatására. Bár a szabadalom pontos működéséről nincs sok információ, de egyes beszámolók szerint nem csak színt tudna változtatni, hanem akár értesítéseket is jelezhet a pánt. Arról, hogy ez mikor kerülhet piacra, nincs információ, de biztosan sokan örülnének egy ilyen szíjnak.

Új szabadalmat nyújtott be az Apple, jöhet a színváltós óraszíj - 2. kép

Source

Most Popular

Recent Comments