szerda, december 6, 2023
HomeMacbookMegújult külsővel térhet vissza a legolcsóbb iPhone

Megújult külsővel térhet vissza a legolcsóbb iPhone

Igazi érzelmi hullámvasútra ültették fel a szivárogtatók az elmúlt hetekben, hónapokban azokat, akik rajonganak az Apple „olcsóbb”, kompaktabb készülékcsaládjáért, az iPhone SE-ért. Tavaly még azt lehetett olvasni, hogy az almás cég végre újít a külsőn, és az iPhone XR vázába pakolja be az aktuálisan elérhető legerősebb chipjét, az év elején azonban robbant a hír, miszerint kukáztak minden tervet, ami az iPhone SE negyedik generációjával volt kapcsolatos.

Ennek hátterében minden bizonnyal az előzetes közvélemény-kutatások eredményei álltak, a felhasználók ugyanis egyáltalán nem voltak elájulva egy 6,1 hüvelykes, bumszli, továbbra is LCD-kijelzővel és csak egyetlen kamerával ellátott iPhone ötletétől, ami, valljuk be, nem meglepő, a konkurencia ugyanis a 4-500 dolláros árkategóriában már jóval fejlettebb készülékeket kínál.

Pár hét csend után azonban most ismét új infókat hallani az iPhone SE új generációjáról, az egyik legmegbízhatóbb szivárogtató, Ming-Chi Kuo szerint ugyanis az Apple ismét fejleszteni kezdte a mobilt, már egy teljesen új koncepcióval – írja a MacRumors.

Kuo szerint a negyedik generációs iPhone SE egy sokkal fejlettebb mobil lehet, mint azt korábban az Apple tervezte, az iPhone XR váza helyett ugyanis egyenesen az iPhone 13/14-es készülékek borítását kapná meg. A kijelzőméret tehát továbbra is maradna 6,1 hüvelyk, a kávák azonban sokkal kisebbek lennének, a panel pedig már nem LCD, hanem egy OLED-technológiát használó Super Retina XDR lenne.

Mivel a jelenlegi iPhone SE-ben egy A15-ös chip ketyeg, a következő modellben már minden bizonnyal az A16-os fog, mely jelenleg kizárólag az iPhone 14 Pro és iPhone 14 Pro Max modelleket hajtja – az alap iPhone 14-ek ugyanis nem kaptak új chipet, egyetlenegy grafikusgyorsító-mag különbözteti meg őket az iPhone 13-as modellektől. Kuo szerint akárcsak a jelenlegi SE, az új generáció is támogatni fogja az 5G-t, a készülékben azonban már nem a Qualcomm egyedi Snapdragon X57 chipje lesz majd fellelhető, hanem az Apple saját fejlesztésű modemje.

Mikor jelenhet meg?

Bár még az iPhone XR külsejére hajazó iPhone SE-ről szóló pletykák idején arról szólt a fáma, hogy az új készülék már idén tavasszal befuthat, mi a hírről szóló cikkünkben arról írtunk, hogy erre reális esélyt nem látunk – és igazunk is lett, idén szinte biztosan nem fog megjelenni új iPhone SE. Sőt mi több, egyelőre az is kérdéses, hogy az Apple megtartja-e szokásos tavaszi eseményét, azon ugyanis egyelőre nem lenne túl sok dolog, amit meg tudnának mutatni.

A pletykák szerint készülőben van egy 15 hüvelykes, M2-es chippel szerelt MacBook Air, egy M2 Ultra chippel szerelt Mac Pro és természetesen az Apple AR/VR szemüvegéről sem szabad megfeledkezni, melyet eredetileg tavasszal leplezett volna le a gyártó, végül a jelek szerint a nyári WWDC mellett döntöttek. Ráadásul mivel a legújabb M2 Pro és M2 Max chippel szerelt MacBookokat és Mac miniket már januárban leleplezték egy egyszerű sajtóbejelentéssel, végképp nem látjuk relevanciáját egy márciusi/áprilisi Apple-eseménynek.

Ahogy azt korábbi cikkünkben is írtuk, az új iPhone SE érkezése valamikor 2024 tavaszán várható, valószínűsíthetően A16 Bionic chippel és az iPhone 13/14-es mobilokra hajazó külsővel.

Index.hu logo

Kövesse az Indexet Facebookon is!

Követem!

Source

Most Popular

Recent Comments