Home Apple hírek Veszélyes lehet Visa kártyát Apple Payjel társítani

Veszélyes lehet Visa kártyát Apple Payjel társítani

A Birminghami és a Surrey-i Egyetem kutatói figyelmeztetést adtak ki, miszerint az Apple Pay and Visa együttes használata lehetővé teszi a hackerek számára, hogy érintésmentes fizetéskor, a készülék feloldása nélkül bármekkora összeget leemeljenek a kártyáról — írja a Sky News.

Fotó: Shutterstock

A kutatók egy videóban szemléltették, hogyan tudtak ezer fontot levenni egy zárolt iPhone készülékről az Express Travel menetjegy- és bérletvásárlási funkció segítségével. 

A potenciális veszély csak azokat az iPhone készülékeket érinti, ahol az Express Travel szolgáltatásnál Visa kártya van alapértelmezett bankkártyaként beállítva. 

A Birminghami Egyetem kutatója, Andreea-Ina Radu szerint az iPhone-okba épített, Express Travel funkció nem igényli a felhasználóktól a készülék ujjlenyomattal vagy Face ID-val való hitelesítését, és ez teszi sérülékennyé a rendszert.

A tudósok már egy éve kérik  a hibák kijavítását az Apple-től és a Visától, azonban egyik cég sem tett még konkrét lépéseket a rendszer helyreállítására. Radu elmondta, hogy az Apple-lel és a Visával is folytatott tárgyalásokat az egyetem, azonban láthatólag nincs egyetértés a két cég között arra vonatkozóan, kinek a feladata lenne a fennálló probléma megoldása, így a rendszer továbbra is sebezhető marad. 

Radu arra kéri az iPhone-felhasználókat, hogy ne kössék össze Visa kártyájukat az Express Travel funkcióval, 

az iPhone elvesztése esetén pedig aktiválják az „elvesztett” módot az iPhone-on, és kérjék a banktól a kártya zárolását. Az iPhone zárolása nélkül ugyanis bármekkora összeg levonható a kártyáról, mivel a feloldáshoz Face ID és ujjlenyomat-leolvasás sem szükséges.

A Visa szóvivője hangsúlyozta, hogy minden biztonsági fenyegetést nagyon komolyan vesznek, és a Visa kártyák az Apple Pay szolgáltatással együtt továbbra is biztonsággal használhatók. A cég álláspontja szerint az esetleges csalási szcenáriókat több mint egy évtizede tanulmányozzák laboratóriumi körülmények között, és a tapasztalat azt mutatja, hogy a valós életben lehetetlen a kivitelezésük.

Most Popular

Veszélyes lehet Visa kártyát Apple Payjel társítani

A Birminghami és a Surrey-i Egyetem kutatói figyelmeztetést adtak ki, miszerint az Apple Pay and Visa együttes használata lehetővé teszi a hackerek számára, hogy...

Igen gyorsan lemerül az iPhone-ja? Esélyes, hogy a Spotify a ludas

Sorra derülnek ki az Apple új mobil operációs rendszerének gyengeségei. Legutóbb például a Spotifynak is meggyűlt vele a baja, de úgy is fogalmazhatnánk,...

Támadhatóak az Apple AirTagek megtalálói

Súlyos sebezhetőség található a keresőkütyü szoftverében. Nem remekel újabban az ügyfelek biztonságát és magánszféráját állítólag mindenek felett tartó Apple a sérülékenységek javításában, egy macOS-ben lévő...

Teszt és rengeteg fotó: kipróbáltuk a legolcsóbb és az eddigi legjobb iPhone-t

Az Apple idén visszatért a normál kerékvágásba és már szeptember közepén leleplezte új okostelefonjait. A kompakt méretben komoly teljesítményre vágyóknak készült az iPhone 13...

Recent Comments