csütörtök, június 20, 2024
Home Apple Watch Apple okosórával követte a barátnőjét a zaklató

Apple okosórával követte a barátnőjét a zaklató

Egyáltalán nem az Apple AirTag a leghatékonyabb követőeszköz.

Könnyű időket élnek a másokat valamilyen oknál fogva titokban követni próbálók, feltűnésmentesen és szabadon válogathatnak a legkülönfélébb a célra megfelelő követőkütyük között. Az elmúlt évben az olcsó Apple AirTag különösen népszerűvé vált erre a célra az Egyesült Államokban, bár a többet költeni hajlandók ennél sokkal diszkrétebb és megbízhatóbb megoldásokat is találnak.

A kép csak illusztráció (Apple Watch Series 4)Forrás: Apple

Most egy fiatal pár került be a hírekbe nyomkövetéses ügy miatt, a pénteken letartóztatott Lawrence Welch viszonylag innovatív és drága ötlettel élve a mobilnetes Apple Watch okosórájával követte a barátnőjének autóját, a jármű felnijére rögzítette azt.

A felek párkapcsolata enyhén szólva sem volt harmonikus, a barátnő elmondása szerint az erőszakos fiatalember több alkalommal is a megölésével fenyegette, egy ideje a Life360 appal követték egymás tartózkodási helyét. Viszont pénteken kikapcsolta az appot, mielőtt elindult volna segítséget kérni a legközelebbi családvédelmi központba, távoltartási végzést szeretett volna szerezni Welch ellen.

A hivatalban való intézkedés során nagy meglepetésre megjelent a férfi, ám az épületbe való belépés helyett először a barátnő kocsijának utasoldali első kerekénél matatott valamit. A családvédelmi központ hívására kiérkezett rendőrök ennek utánajárva fedezték fel az Apple Watchot a kocsi felnijén.

A mobilnetes okosórának köszönhetően Welch valós időben tudta követni az áldozat mozgását, miközben a barátnője nem kapott értesítést a vele együtt mozgó követőeszközről.

A férfit pénteken követőeszköz illegális használata miatt tartóztatták el, emellett pedig két családon belüli bántalmazásos vádpont miatt már folyamatban van ellene egy másik eljárás is.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments