csütörtök, július 18, 2024
Home Apple hírek Az Apple új fizetési projektje veszélyt jelenthet a fintechek számára

Az Apple új fizetési projektje veszélyt jelenthet a fintechek számára

A bankoknak és a fintecheknek hozzá kell szokniuk: az Apple hamarosan a versenytársuk lesz. A technológiai márka a fizetési szolgáltatásokat tette az egyik legfontosabb növekedési területévé.

“Folytatjuk az innovációba való befektetést a szolgáltatási üzletágunkban, amely az elmúlt negyedévben újabb bevételi rekordot ért el, és még jobban teljesített, mint amire számítottunk” – mondta Tim Cook vezérigazgató az elemzőknek a januári eredménybeszámoló során.

Az iPhone-gyártó a Bloomberg szerint egy “Breakout” nevű projektet fejleszt, amelynek célja a fintech-partnerek kiváltása. Arra törekszik, hogy fintech-partnereit saját megoldásokkal és infrastruktúrával váltsa fel a fizetési folyamatok, hitelellenőrzések és egyéb pénzügyi szolgáltatások megerősítése érdekében.

Ennek keretében számos eszközt, például a fizetési folyamatok feldolgozását és a hitelkockázatok értékelését is házon belülre hozzák. Cook egy “vásárolj most, fizess később” terméket is bevezet, amely lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy a vásárlások költségeit részletekben fizessék ki.

A lépés az Apple jelenlegi pénzügyi-technológiai beszállítói számára a legijesztőbb. A CoreCard (CCRD) és a Green Dot (GDOT) részvényei, amelyek rendszerei a vállalat hitelkártya- és peer-to-peer fizetési kínálatának alapját képezik, szerdán 12%-kal, illetve 5%-kal estek. Cook nemrég vásárolta meg a Credit Kudos nevű brit startupot. Ennek technológiája lehetővé teheti az Apple számára, hogy a hitelfelvevők bankszámla-előzményeihez való hozzáféréssel kiegészítse a hagyományos hitelellenőrzést.

banner

Mobilfizetés az Apple készülékeken

Az Apple már 2014 óta jelen van a mobilfizetésben. Az Apple Pay szolgáltatás bevezetése lehetővé tette a kereskedelmi egységeknél történő fizetést. A vállalat egy peer-to-peer fizetési szolgáltatást is kínál, az Apple Pay Cash-t, amelyet a Green Dot Bank üzemeltet az Apple megbízásából.

Az Apple Wallet applikációnak köszönhetően a felhasználok könnyedén hozzáadhatják hitel- és bankkártyáikat a tárcához, ezzel pofonegyszerűvé téve a kártyás fizetéseket.

A verseny felgyorsíthatja a blokklánc-tárca fejlesztését

Mióta megvásárolta a Square Payments-t és CashApp-é alakította (és nemrég átnevezte Block-ra), Jack Dorsey fintech cége gőzerővel dolgozik a fizetési téren. Sietteti a kriptodiszrupciót azzal, hogy a Bitcoin blokkláncát felkarolta, hogy a felhasználók fizetéseket küldhessenek és bitcoinban tárolhassák a pénzüket. A vállalat 2021. negyedik negyedévi nyeresége mintegy 47%-kal nőtt a negyedév során.

Mindazonáltal az Apple Breakout projektje az Apple Pay használatának fellendítésére közvetlen versenytársa a többi digitális pénztárcának, beleértve a blokklánc-alapú kriptotárcákat is. Ilyen például a CashApp, amely zökkenőmentes kriptopénz integrációkat kínál, amelyet olyan hálózatok hajtanak, mint a Bitcoin.

Lassíthatja ez a blokklánc elfogadását?

Megeshet, különösen az iPhone-t és az Apple Payt már használó fogyasztók körében, akik még nem fogadták el a kriptopénzeket. Azonban eredményezheti a technikai követelmények, az üzleti partnerségek és a kereskedelmi marketing gyorsabb fejlesztését is, ami felgyorsítaná a blokklánc piaci elfogadását a fizetések és a hitelezés terén.


Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments