vasárnap, február 5, 2023
Home Apple hírek Az Apple új fizetési projektje veszélyt jelenthet a fintechek számára

Az Apple új fizetési projektje veszélyt jelenthet a fintechek számára

A bankoknak és a fintecheknek hozzá kell szokniuk: az Apple hamarosan a versenytársuk lesz. A technológiai márka a fizetési szolgáltatásokat tette az egyik legfontosabb növekedési területévé.

“Folytatjuk az innovációba való befektetést a szolgáltatási üzletágunkban, amely az elmúlt negyedévben újabb bevételi rekordot ért el, és még jobban teljesített, mint amire számítottunk” – mondta Tim Cook vezérigazgató az elemzőknek a januári eredménybeszámoló során.

Az iPhone-gyártó a Bloomberg szerint egy “Breakout” nevű projektet fejleszt, amelynek célja a fintech-partnerek kiváltása. Arra törekszik, hogy fintech-partnereit saját megoldásokkal és infrastruktúrával váltsa fel a fizetési folyamatok, hitelellenőrzések és egyéb pénzügyi szolgáltatások megerősítése érdekében.

Ennek keretében számos eszközt, például a fizetési folyamatok feldolgozását és a hitelkockázatok értékelését is házon belülre hozzák. Cook egy “vásárolj most, fizess később” terméket is bevezet, amely lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy a vásárlások költségeit részletekben fizessék ki.

A lépés az Apple jelenlegi pénzügyi-technológiai beszállítói számára a legijesztőbb. A CoreCard (CCRD) és a Green Dot (GDOT) részvényei, amelyek rendszerei a vállalat hitelkártya- és peer-to-peer fizetési kínálatának alapját képezik, szerdán 12%-kal, illetve 5%-kal estek. Cook nemrég vásárolta meg a Credit Kudos nevű brit startupot. Ennek technológiája lehetővé teheti az Apple számára, hogy a hitelfelvevők bankszámla-előzményeihez való hozzáféréssel kiegészítse a hagyományos hitelellenőrzést.

banner

Mobilfizetés az Apple készülékeken

Az Apple már 2014 óta jelen van a mobilfizetésben. Az Apple Pay szolgáltatás bevezetése lehetővé tette a kereskedelmi egységeknél történő fizetést. A vállalat egy peer-to-peer fizetési szolgáltatást is kínál, az Apple Pay Cash-t, amelyet a Green Dot Bank üzemeltet az Apple megbízásából.

Az Apple Wallet applikációnak köszönhetően a felhasználok könnyedén hozzáadhatják hitel- és bankkártyáikat a tárcához, ezzel pofonegyszerűvé téve a kártyás fizetéseket.

A verseny felgyorsíthatja a blokklánc-tárca fejlesztését

Mióta megvásárolta a Square Payments-t és CashApp-é alakította (és nemrég átnevezte Block-ra), Jack Dorsey fintech cége gőzerővel dolgozik a fizetési téren. Sietteti a kriptodiszrupciót azzal, hogy a Bitcoin blokkláncát felkarolta, hogy a felhasználók fizetéseket küldhessenek és bitcoinban tárolhassák a pénzüket. A vállalat 2021. negyedik negyedévi nyeresége mintegy 47%-kal nőtt a negyedév során.

Mindazonáltal az Apple Breakout projektje az Apple Pay használatának fellendítésére közvetlen versenytársa a többi digitális pénztárcának, beleértve a blokklánc-alapú kriptotárcákat is. Ilyen például a CashApp, amely zökkenőmentes kriptopénz integrációkat kínál, amelyet olyan hálózatok hajtanak, mint a Bitcoin.

Lassíthatja ez a blokklánc elfogadását?

Megeshet, különösen az iPhone-t és az Apple Payt már használó fogyasztók körében, akik még nem fogadták el a kriptopénzeket. Azonban eredményezheti a technikai követelmények, az üzleti partnerségek és a kereskedelmi marketing gyorsabb fejlesztését is, ami felgyorsítaná a blokklánc piaci elfogadását a fizetések és a hitelezés terén.


Most Popular

Éhezik a HOLD!

Nem nagyon, de valamelyest. Óriási akciónk van ugyanis: ha most nyit nálunk Online Vagyonkezelés számlát, akkor az ön megtakarításának gyarapításán alig keresünk pénzt. A...

Még a zsebünkben is elfér?

Nem akar lemaradni az óriáscég. Az elmúlt évek során egyre több telefongyártó jelentkezett különleges kialakítású telefonokkal, tabletekkel. A Samsung a Galaxy Z Fold és...

Bivalyerős kamerával érkezik az új Samsung Galaxy S-sorozat

A Galaxy S23 Ultrában egy 200 megapixeles kamera van, ami akár 100x-os zoommal is értékelhető képeket készít, Európából nézve a legfontosabb változás mégsem ez:...

Mire jó egy okosotthon és hogyan alakítsuk ki a rendszert a lakásunkban?

Az okosotthon már közel sem az a futurisztikus koncepció, ami pár évtizede még csak a távoli jövő különlegességének ígérkezett, hanem bárki által elérhető, hétköznapi...

Recent Comments