vasárnap, február 5, 2023
Home Apple hírek Döntöttek a felhasználók: ez most a legjobb telefon fotózásra

Döntöttek a felhasználók: ez most a legjobb telefon fotózásra

Készült egy nagyszabású kutatás, amely során 16 népszerű 2022-es okostelefon kameráját hasonlították össze. Az eredmény elég meglepő lett, az Apple és a Samsung sem tudott bekerülni a legjobb 3-ba!

Ezúttal nem a DxOMark eredményeit hoztuk el nektek, hanem egy valós felhasználók véleménye alapján összeállított sorrendet. Az ismert techvideós, MKBHD minden év végén csinál egy vaktesztes felmérést, idén azonban új szintre emelte a dolgot, így a korábbiaknál sokkal megbízhatóbb eredmények jöttek ki.

A teszt lényege röviden annyi, hogy a 16 versengő készülék mindegyikével elkészítették ugyanazt a 3 fotót, egy normál nappali, egy éjszakai és egy portré képet. Majd egy vakteszt során a felhasználók több körben kiválaszthatták, hogy két véletlenszerű kép közül melyik tetszik nekik jobban.

A több, mint 600 ezer felhasználó által leadott 21 millió szavazat után egy spéci ELO algoritmussal végül felállítottak egy sorrendet.

A versenyzők (ez még nem a sorrend)

 • Huawei Mate 50 Pro
 • Google Pixel 7 Pro
 • Samsung S22 Ultra
 • Apple iPhone SE
 • Apple iPhone 14 Pro
 • Google Pixel 6a
 • OnePlus 10 Pro
 • Nothing Phone
 • Oppo Find X5 Pro
 • ROG Phone 6
 • Sony Xperia 1 IV
 • ASUS ZenFone 9

Az év meghatározó felsőkategóriás készülékeiről van szó (mondjuk Xiaomi telefon valamiért nem került a listába).

A Pixel 6a lett a legjobb fotós telefon

A vaktesztet magasan Google mobiljai nyerték, név szerint a Pixel 6a és a Pixel 7 Pro. Utánuk a Zenfone 9, az Oppo Find X5 Pro, a Galaxy S22 Ultra, a Realme 10 Pro+, az iPhone 14 Pro és a Huawei Mate 50 Pro következik.

Ha az egyes képeket nézzük külön-külön, akkor a nappali fotónál az Oppo Fond X5 Pro volt a legjobb a szavazatok alapján, az éjszakai képe a Vivo X80 Pro+-nak lett a legszebb, a portréban pedig a Pixel 7 Pro győzedelmeskedett.

A legnagyobb csalódások

Hiába a remek kameraszenzor, a legrosszabbul a Sony Xperia 1 IV teljesített, de a 200 MP-es Moto Edge 30 Ultra is csalódást okozott. Ezek mellett a lista végén szerepel még a Nothing Phone (1) és az iPhone SE is.

Legjobb ár/érték arány

Az abszolút nyertes, vagyis a Pixel 6a az egyik legolcsóbb telefon a listán, így nem kérdés, hogy ár/érték arányban is első lett. Ha fontos a jó kamera, és nem akarsz egy vagyont kifizetni, akkor aligha találsz ennél jobb ajánlatot, esetleg még a Realme 10 Pro+ kerülhet szóba, ami szintén jól teljesített az árcédulájához képest.

Ha részletesebben is érdekel a teszt, akkor mindenképpen ajánljuk az alábbi videót, amelyben mindent elmagyaráznak, de angol tudás nem árt hozzá:

[embedded content]

Mit szólsz az eredményekhez? Szerinted korrekt sorrend született?

Forrás: MKBHD

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!

Most Popular

Éhezik a HOLD!

Nem nagyon, de valamelyest. Óriási akciónk van ugyanis: ha most nyit nálunk Online Vagyonkezelés számlát, akkor az ön megtakarításának gyarapításán alig keresünk pénzt. A...

Még a zsebünkben is elfér?

Nem akar lemaradni az óriáscég. Az elmúlt évek során egyre több telefongyártó jelentkezett különleges kialakítású telefonokkal, tabletekkel. A Samsung a Galaxy Z Fold és...

Bivalyerős kamerával érkezik az új Samsung Galaxy S-sorozat

A Galaxy S23 Ultrában egy 200 megapixeles kamera van, ami akár 100x-os zoommal is értékelhető képeket készít, Európából nézve a legfontosabb változás mégsem ez:...

Mire jó egy okosotthon és hogyan alakítsuk ki a rendszert a lakásunkban?

Az okosotthon már közel sem az a futurisztikus koncepció, ami pár évtizede még csak a távoli jövő különlegességének ígérkezett, hanem bárki által elérhető, hétköznapi...

Recent Comments