vasárnap, június 16, 2024
Home Macbook Ez a falu a magyar pokol maga: rabszolgatartás, uzsora, halál – Helyszíni…

Ez a falu a magyar pokol maga: rabszolgatartás, uzsora, halál – Helyszíni…

Z. Levente mindössze 14 éves, a fiú a szomszédban élő idős asszonyt, a 83 éves Ilona nénit verte agyon kedden este. A tinédzsert még aznap elfogták a zsaruk.

Este tízkor mentem el a fiaimmal Ilonka néni háza előtt, amikor megláttuk, hogy az ajtaja nyitva van. Kiabáltunk neki, de nem szólt vissza senki. Miután beléptünk, szörnyű látvány fogadott: hanyatt feküdt, holtan – magyarázta hüledezve munkatársunknak Radics Norbert. A fiai sokkot kaptak, ő pedig azonnal tárcsázta a segélyhívót, de az asszonyon már nem tudtak segíteni. Az áldozatról csak jókat tudott elmondani, mindenki szerette és tisztelte a faluban. Úgy tudjuk, gyilkosa már korábban is betört hozzá, akkor több tízezer forintot zsákmányolt tőle.

Fotó: Zsolnai Péter

A falu lakói közül sokan megjárták a börtönt, így nem lehet csodálkozni rajta, hogy nagy a bűnözés / Fotó: Zsolnai Péter

Ilona néni gyermekei külföldön élnek, a legközelebbi Magyarországon élő hozzátartozói a testvérei. Egyikük fiát tegnapi ottjártunkkor a gyilkosság helyszínén találtuk. Társaival megrendülve pakolásztak az idős asszony elhagyatott portájánál.

(A legfrissebb hírek itt)

Úgy tudom, bejárt hozzá segíteni a szomszédban élő fiú, aki pénzt akart tőle, ezen pedig összevesztek. Különösen szörnyű az egész, hiszen éppen most akart utazni a fiához Kanadába szegény. Mivel ez egy borzalmas környék, már este mondták a rendőrök, jobban tesszük, ha elvisszük a megmaradt értékeket, ezért jöttünk most ide – mondta szomorúan lapunknak a szerencsétlenül járt asszony hozzátartozója.

Ilona nénire holtan találtak rá

Ilonáról egy fiatalkori fényképpel emlékeztek meg rokonai. Az asszonyt mindenki szerette a falujában

A meggyanúsított gyermek anyját nem találtuk otthon, a rendőrök nem sokkal korábban vitték el Ózdra kihallgatásra. A párja börtönben van, a tíz gyermekével két éve költöztek ide Bükkszenterzsébetről. Sok gond volt velük, a helyiek finoman szólva sem örültek az érkezésüknek.

A gyilkossággal a helybeli, 14 éves fiút gyanúsítják

A gyilkossággal a helybeli, 14 éves fiút gyanúsítják

Nincs munka

Segíthet-e bárki, bármi Csernelyen? Sokaknak nincs munkája, mások közmunkából tengődnek, a településen járva szembetűnő, hogy sok lakóház igen szegényes. A helyiek is az anyagi kilátástalansággal indokolják, hogy ennyire rossz itt a közbiztonság. Néhány éve anyát és lányát taszították rabszolgasorba uzsorások, 2015-ben a Tungsram nyugdíjas igazgatóját ölte meg egy helybeli férfi, míg 2014-ben egy asszonyt gyilkolt meg saját házában egy férfi ismerőse. Lopások, rablás? Az emberek ilyesmire itt már fel sem kapják a fejüket.

Fotó: Zsolnai Péter

Piroska szerint különösen az idősek félnek / Fotó: Zsolnai Péter

Sajnos elég sok bűncselekmény történik a faluban, az idősek pedig nagyon félnek. Én kamerákat szereltettem fel a házamra, miután betörtek és elvitték a tyúkomat. Nagy a szegénység és a munkanélküliség is. Persze most sok a rendőr, de csak a gyilkosság miatt – szomorkodott a 71 éves Piroska néni.

Ha tehetné, a 19 esztendős Krisztofer már rég elköltözött volna a faluból.

Nincs munka, ezért van a sok rablás. Pár napja tőlem is ellopták a biciklit, ami azóta sem került elő. Polgárőrök ugyan vannak, de nem járkálnak eleget – tette hozzá.

Fotó: Zsolnai Péter

Krisztofer legszívesebben otthagyná a falut / Fotó: Zsolnai Péter

A település polgármestere, egyben a helyi polgárőrség vezetője, Borsodi László néhány éve még grandiózus tervekről beszélt a Magyar Narancsnak. Akkor elmondta: a 700 fős faluban legalább 30 fő büntetett előéletű ember él. Borsodi akkor azt mondta: a támadásnak leginkább kitett idős embereknek riasztórendszert kell majd kiépíteni, ennek keresik a lehetőségét.

Fotó: Zsolnai Péter

Hiába működik a településen polgárőrség, gyakori a bűnözés / Fotó: Zsolnai Péter

Természetesen kerestük őt, ám az irodájában és telefonon sem volt elérhető. Végül a faluban autózva találtuk meg, ám miután megállt, és megpróbáltuk feltenni kérdéseinket neki arról, hogy milyen lépéseket tett a közbiztonság javítása érdekében, minősíthetetlen stílusban förmedt ránk, majd kiabálva elviharzott.

„A felesleges erőszak a gyávák, a szociálisan érzéktelenek, a primitív emberek műfaja”

„A felesleges erőszak a gyávák, a szociálisan érzéktelenek, a primitív emberek műfaja”

Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 15,43 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

Source

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments