szerda, március 22, 2023
Home Apple hírek Japán lap: az orosz gazdaság és az oroszok mentalitása ellenállt a nyugati…

Japán lap: az orosz gazdaság és az oroszok mentalitása ellenállt a nyugati…

Oroszország gazdasága ellenállt a nyugati szankcióknak, az oroszok mentalitása az egyik oka az ország ellenálló képességének – olvasható Wataru Nakamura japán újságíró Yahoo News Japan lapban megjelent cikkében.

Nakamura szerint a nyugati gazdasági szankcióknak volt némi hatása Oroszországra, de nem merültek fel olyan komoly nehézségek, “amelyeket a japánok képzelnek”. “A televízió jól mutatja be a helyzeteket, ha “történik valami”, de nem olyan jól, ha “szinte semmi sem történik”, így egy ilyen állapotról alig tudósítanak” – írta.

Elmondta, hogy a tavaly februári és márciusi jelentések sokaknak azt a benyomást kelthették, hogy az orosz gazdaság összeomlik a szankciók hatására, de figyelemre méltó ellenállóképességről tett tanúbizonyságot.

Válaszul arra, hogy számos nyugati márka kivonult az országból, a hatóságok engedélyezték a párhuzamos importot, így még most is megtalálhatóak a boltok polcain például az Apple és a Samsung termékei, amelyek távoztak az orosz piacról.

Ami a gazdasági mutatókat illeti, mint Nakamura az IMF októberi elemzésében rámutatott, Oroszország volt az egyetlen ország, amelynek gazdasági növekedési előrejelzését felfelé módosították, noha az továbbra is negatív tartományban maradt, míg a fejlett gazdaságokra vonatkozó előrejelzéseket lefelé módosították. Emellett a munkanélküliségi ráta is stabil maradt.

Az orosz gazdaság stabilitását számos más tényező is támogatja, többek között az Indiával és Kínával folytatott kereskedelem, az energiaexport és az energiaárak emelkedése, valamint az ország élelmiszer-önellátása – mondta.

Az újságíró hozzátette, hogy egy másik fontos dolog az oroszok mentalitása.

Például a felmérések során az emberek, különösen a 40 év felettiek, azt mondták neki, hogy a Szovjetunió összeomlása után a jelenlegi zavarok “semmiségek”. Rámutatott, hogy a nyugati szankcióknak másodlagos hatásként a gazdaság visszaesése miatt fáradtságot kellett volna terjeszteniük az országban, de a fent leírt rugalmasság miatt aligha lehetett számítani arra, hogy nagy hatásuk lesz.

“Ez az egyik példa arra, hogy Oroszország nyugati mércével történő értékelése hibás megközelítés” – összegezte Nakamura.

A Nyugat fokozta az Ukrajnával kapcsolatos szankciókat Oroszországgal szemben, ami Európában és az Egyesült Államokban a villamos energia, az üzemanyag és az élelmiszerek árának emelkedéséhez vezetett. Vlagyimir Putyin elnök korábban azt mondta, hogy az Oroszország megfékezésére és gyengítésére irányuló politika a Nyugat hosszú távú stratégiája, és a szankciók komoly csapást mértek az egész világgazdaságra. Moszkva többször kijelentette, hogy Oroszország megoldja az összes problémát, amelyet a Nyugat okoz neki.

Source

Most Popular

Az Apple sokat kritizált lépését veheti át a Samsung

Korábban sok kritika érte a cupertinói vállalatot, amiért kivette a töltőt a dobozból, ám úgy tűnik, hamarosan a Samsung is hasonló útra léphet. ...

KárpátHír • Hírek Kárpátaljáról, Ukrajnából Önnek!

A Kremlben elrendelték, hogy senki sem használhatja az Apple mobiljait az épületben. A Reuters információi szerint az oroszok a nyugati kémektől tartanak. Source

Különleges hadművelet indul az iPhone ellen

Az orosz kormányzat nem szeretne egyetlen Apple okostelefont sem látni a minisztériumi tisztségviselők kezében. A Kommerszant tegnapi beszámolója szerint orosz kormányzati körökben kötelezően el...

Recent Comments