péntek, június 21, 2024
Home Apple hírek Japán lap: az orosz gazdaság és az oroszok mentalitása ellenállt a nyugati…

Japán lap: az orosz gazdaság és az oroszok mentalitása ellenállt a nyugati…

Oroszország gazdasága ellenállt a nyugati szankcióknak, az oroszok mentalitása az egyik oka az ország ellenálló képességének – olvasható Wataru Nakamura japán újságíró Yahoo News Japan lapban megjelent cikkében.

Nakamura szerint a nyugati gazdasági szankcióknak volt némi hatása Oroszországra, de nem merültek fel olyan komoly nehézségek, “amelyeket a japánok képzelnek”. “A televízió jól mutatja be a helyzeteket, ha “történik valami”, de nem olyan jól, ha “szinte semmi sem történik”, így egy ilyen állapotról alig tudósítanak” – írta.

Elmondta, hogy a tavaly februári és márciusi jelentések sokaknak azt a benyomást kelthették, hogy az orosz gazdaság összeomlik a szankciók hatására, de figyelemre méltó ellenállóképességről tett tanúbizonyságot.

Válaszul arra, hogy számos nyugati márka kivonult az országból, a hatóságok engedélyezték a párhuzamos importot, így még most is megtalálhatóak a boltok polcain például az Apple és a Samsung termékei, amelyek távoztak az orosz piacról.

Ami a gazdasági mutatókat illeti, mint Nakamura az IMF októberi elemzésében rámutatott, Oroszország volt az egyetlen ország, amelynek gazdasági növekedési előrejelzését felfelé módosították, noha az továbbra is negatív tartományban maradt, míg a fejlett gazdaságokra vonatkozó előrejelzéseket lefelé módosították. Emellett a munkanélküliségi ráta is stabil maradt.

Az orosz gazdaság stabilitását számos más tényező is támogatja, többek között az Indiával és Kínával folytatott kereskedelem, az energiaexport és az energiaárak emelkedése, valamint az ország élelmiszer-önellátása – mondta.

Az újságíró hozzátette, hogy egy másik fontos dolog az oroszok mentalitása.

Például a felmérések során az emberek, különösen a 40 év felettiek, azt mondták neki, hogy a Szovjetunió összeomlása után a jelenlegi zavarok “semmiségek”. Rámutatott, hogy a nyugati szankcióknak másodlagos hatásként a gazdaság visszaesése miatt fáradtságot kellett volna terjeszteniük az országban, de a fent leírt rugalmasság miatt aligha lehetett számítani arra, hogy nagy hatásuk lesz.

“Ez az egyik példa arra, hogy Oroszország nyugati mércével történő értékelése hibás megközelítés” – összegezte Nakamura.

A Nyugat fokozta az Ukrajnával kapcsolatos szankciókat Oroszországgal szemben, ami Európában és az Egyesült Államokban a villamos energia, az üzemanyag és az élelmiszerek árának emelkedéséhez vezetett. Vlagyimir Putyin elnök korábban azt mondta, hogy az Oroszország megfékezésére és gyengítésére irányuló politika a Nyugat hosszú távú stratégiája, és a szankciók komoly csapást mértek az egész világgazdaságra. Moszkva többször kijelentette, hogy Oroszország megoldja az összes problémát, amelyet a Nyugat okoz neki.

Source

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments