szombat, július 20, 2024
Home Apple hírek Ezeket az Apple-termékeket várjuk 2022-ben

Ezeket az Apple-termékeket várjuk 2022-ben

Fatima

Heteken belül megtarthatja idei első eseményét az Apple. Milyen termékek érkezhetnek márciusban, és mikre számíthatunk 2022-ben?

Egy átlagos évben az Apple három-négy eseményt tart: egyet tavasszal, március környékén, egyet a WWDC (Apple Fejlesztői Világkonferencia) alatt júniusban, egyet szeptemberben – ekkor az iPhone-ra és az Apple Watch-ra összpontosítanak -, és általában egy októberi eseményre is sort kerítenek az iPadek vagy Mac-ek frissített verzióinak.

Tavasz

A napokban robbant a hír, miszerint március elején tartják a 2022-es első bemutatót, ami érdekes termékeket tartogat. Ezek közül az egyik a 2020-as iPhone SE frissített változata 5G támogatással, továbbfejlesztett kamerával és gyorsabb processzorral, ám külsőre akkora változást nem fogunk tapasztalni – a 8-as széria alapdarabjának a dizájnját viszi tovább. Az ára hasonló lesz, mint a jelenlegi iPhone SE készüléké.

Emellett az iPad Air utódja is jöhet, ráadásul 5G-vel.

A MacRumors információi szerint A15 Bionic chipet, 12 megapixeles ultrawide előlapi kamerát kap, egyébként pedig hasonló lesz a jelenlegi iPad Airhez – egyetlen hátsó kamera, 10,9 hüvelykes LCD-kijelző, USB-C port, Touch ID a bekapcsológombon és széles színválaszték jellemzi majd. Az iOS 15.4-es verzióját és egy Mac-et is bemutatnak ezen az eseményen – azt jósolják, hogy az eddiginél minden téren erősebb Mac Mini kerül majd terítékre kedvezőbb portokkal, továbbfejlesztett M1 chippel és több-kevesebb meglepetéssel. 

Nyár

Az Apple mindig júniusban tartja világméretű fejlesztői konferenciáját, és 2022-ben sem kell attól tartani, hogy megborulna a rend.  Az viszont elég valószínű, hogy a WWDC-t 2022-ben is digitálisan rendezik majd meg a járványhelyzet miatt. Ezen bemutatkozhat az iOS 16, az iPadOS 16, a watchOS 9, a tvOS 16 és a macOS 13. Ennyi és nem több – legalábbis az eddigi tippek szerint.

Ősz

Az ősz az egyik legizgalmasabb időszak – már ami az Apple-t illeti. Ilyenkor az új iPhone-ok vannak rivaldafényben, persze egyéb ínyencségekkel is készülnek. Idén az iPhone 14-et és az Apple Watch Series 8-at várjuk. Kezdjük az előbbivel: a 6,1 hüvelykes iPhone 14 és iPhone 14 Pro, valamint a 6,7 ​​hüvelykes iPhone 14 Pro Max mellől eltűnik az 5,4 hüvelykes mini verzió. Azaz nem lesz iPhone 14 mini!

A pletykák szerint elődjei nem hozták a hozzájuk fűzött reményeket, az emberek mégsem vágynak az aprócska, de termetéhez képest nagy kijelzővel rendelkező telefonokra. A Pro modellek dizájnjában viszont lehetnek meglepetések. Már a 13-as szériában kisebb lett a bevágás, ami a két új modellből teljesen eltűnhet. Az előlapi kamera egy kis kivágásban lesz, ahogy a Face ID is. Emellett a titán keretet, a kamerafejlesztéseket és a gyorsabb A16 chipet említhetjük az újítások között.

Ugyanekkor lehull a lepel az Apple Watch Series 8 új egészségügyi funkcióiról: ha lehet hinni az előrejelzéseknek, akkor hőmérséklet-érzékelésre, alvási apnoe észlelésére, valamint a vércukorszint figyelésre és a vérnyomásmérésre is lehet majd használni. A 8-as sorozattal együtt egy Apple Watch SE megjelenésére számítanak.

Tél

Egy Mac-ekre és iPadekre összpontosító októberi vagy novemberi rendezvényre is sor kerülhet 2022-ben, ám kérdéses, milyen termékekkel újítanak. A cég egy 27 hüvelykes iMac-en dolgozik – ám ennek bemutatását sokan nem őszre, hanem 2022 nyarára, esetleg augusztusra vagy szeptemberre datálják -, emellett egy felturbózott MacBook Airrel számolnak. Az Apple 2022-es Airje vékonyabb és könnyebb lehet, mint a jelenlegi modell, törtfehér billentyűzettel és MagSafe töltési technológiával láthatják el, arra azonban ne számítsunk, hogy portok tekintetében nagylelkűbb lesz a cég.

Az Apple egy ideje egy AR/VR fejhallgatón ügyködik, amit a WWDC-n mutattak volna be, fejlesztési problémák miatt azonban a nyári debütálás nem valószínű – tehát vagy év vége felé, vagy csak jövőre ismerkedhetünk meg vele. 

Az iPad Pro frissítése viszont annál valószínűbb. Talán még egy kis extra is érkezik a géppel, ugyanis elég időszerű már a vezeték nélküli töltést lehetővé tévő üveg hátlap bevezetése a táblagépekben, akárcsak egy fordított vezeték nélküli töltés, amely lehetővé teszi, hogy az iPaddel töltsük például AirPods-okat. Ki tudja, talán majd ősztől erre is lesz lehetőség…

Amire még várunk

Az imént említett kütyük csak a kötelezők voltak – de mi van az egyéb fejlesztésekkel és termékekkel? Bőven akadnak ugyanis ismeretlen megjelenési dátumú Apple-cuccok, köztük az olcsó iPad, a 13 hüvelykes MacBook Pro, az új AirPods Pro, a Mac Pro vagy az Apple Display – ezek elméletileg 2022 folyamán jelenhetnek meg. És persze ott van a 7,5 és 8 hüvelyk közötti összecsukható iPhone, amit 2023-ra datálnak, vagy az Apple elektromos autója, aminek bevezetésére 2023 és 2025 között kerülhet sor.

iPhone 13 / Fotó: Jakub Porzycki /AFP

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments