csütörtök, május 19, 2022
Home Apple hírek Fagyhaláltól mentette meg tulajdonosát egy Apple Watch

Fagyhaláltól mentette meg tulajdonosát egy Apple Watch

Újabb történet bizonyítja, hogy az okosóra nem csak az értesítések olvasgatására jó.

Sokat lehetne vitatkozni azon, hogy mennyire tesz jót az a sok kütyü, amivel manapság körülvesszük magunkat, de az Apple Watch egészségügyi funkciói már számtalanszor bizonyították, hogy érdemes lehet félretenni az idegenkedést, mert bizony életet menthet egy ilyen eszköz.

Az almás okosóra esésérzékelő funkciója a 2018-as Series 4-modellektől felfelé képes automatikusan tárcsázni a segélyhívót az áldozat GPS-koordinátáival. A funkció tavaly nyáron mentett meg egy 25 éves srácot, aki a kórház mosdójában rogyott össze, most pedig a biztos fagyhalál karmaiból szabadította ki egy másik tulajdonosát.

Egy helyi híroldal, a CBS 546 News Atlanta számolt be róla, hogy a georgiai Morrow városában január 23-án egy idős férfi esett el a saját birtokán, s miután nem reagált az Apple Watch jelzésére, az óra értesítette a hatóságokat. A városi tűzoltók és a rendőrség azonnal a helyszínre siettek, s habár az okosóra csak a legközelebbi címet tudta közölni, végül így is sikerült megtalálni az illetőt.

Az Apple Watch riasztása és a kiérkezés között ugyan csak 12 perc telt el, de még ez is elég volt ahhoz, hogy a zavart és magatehetetlen férfi kihűlés közeli állapotba kerüljön. Azóta viszont már ki is engedték a kórházból, az Apple pedig nyert magának egy újabb hálás ügyfelet. A legutóbbi hasonló eset óta egyébként csak néhány hónap telt el, novemberben ugyanis egy kanadai nyugdíjas járt így, de szerencsére őt is sikerült megmenteni.

Habár a cupertinóiaknak mindenképp jó reklám egy ilyen történet, illik megjegyezni, hogy nem csak az almás órákon van esésérzékelés, hiszen tudják ezt már például a Samsung és a Huawei egyes modelljei is.  

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Most Popular

9 iPhone-os gesztus, amit talán nem is ismersz

Használd még hatékonyabban az iPhone-od ezekkel a mozdulatokkal, amik több bonyolult műveletet is leegyszerűsíthetnek! Az utóbbi években megszokhattuk, hogy az utolsó fizikai gombok is...

Az esetek harmadában működhet az AirTag riasztása

Tipikusan kikosarazott férfiak használják az exeik követésére az Apple kütyüjét. A másokat valamilyen oknál fogva titokban követni próbálók már hosszú ideje hozzáférhetnek a célra megfelelő...

Ha a techóriások országok lennének, az Apple és a Microsoft a 10 leggazdagabb között volna

A brit Real Business Rescue pénzügyi szakértőcég a világ leggazdagabb vállalatainak piaci értékét az országok GDP-jéhez hasonlította, hogy megmutassa, milyen nagyok lettek ezek a...

Egy kudarc az Apple AirPods 3?

Az Apple a jelentések szerint több mint 30 százalékkal csökkentette az AirPods 3-rendeléseket.  Az Apple...

Recent Comments