szerda, november 29, 2023
HomeApple hírekHamarosan megnyílnak az Apple első indiai boltjai

Hamarosan megnyílnak az Apple első indiai boltjai

Eddig az Apple termékei Indiában vagy online, vagy viszonteladók kiterjedt hálózatán keresztül voltak elérhetőek, az Apple azonban folyamatosan igyekszik elmélyíteni kiskereskedelmi tevékenységét az országban.

India jelenleg a világ második legnagyobb okostelefon-piaca, az ország jelenleg a teljes iPhone-gyártás mintegy 5 százalékát adja.

Hétfőn Cook egy Twitter-bejegyzésben elmondta, hogy alig várja, hogy üdvözölhesse a vásárlókat az új mumbai üzletben.

Szakértők szerint azonban, bár az üzletek fontos márkaépítési stratégiát jelentenek, nem lesznek azonnali hatással az Apple indiai értékesítési számaira.

Amikor elindítasz egy Apple áruházat, akkor prémium élményt nyújtasz a prémium fogyasztók számára. Lehet, hogy ez összességében nem növeli az eladásokat, de mindenképpen több embert vonz az Apple ökoszisztémájába

– mondta Navkendar Singh technológiai elemző a BBC-nek.

Az Apple már régóta próbálkozik fizikai kiskereskedelmi üzletek megnyitásával Indiában, eredeti, 2021-es nyitásra vonatkozó tervei azonban a világjárvány miatt jócskán kitolódtak.

Cook hét év óta először utazik Indiába, a jelentések szerint pedig várhatóan Narendra Modi miniszterelnökkel és Rajeev Chandrasekhar informatikai miniszterhelyettessel is találkozik majd látogatásának során.

Az Apple részvényei idén már 27,2 százalékos pluszban vannak.

Apple0418

Címlapkép: Getty Images

Source

Most Popular

Recent Comments