vasárnap, május 26, 2024
Home Macbook Többezer diák a BankCode országos pénzügyi versenyen

Többezer diák a BankCode országos pénzügyi versenyen

Több mint 3000 középiskolás diákot mozgatott meg az immár ötödik alkalommal megrendezett Bank/Code verseny. A Pénzmúzeum és a Pénziránytű Alapítvány országos tudásalapú versenye idén is rámutatott arra, hogy a tizenévesek nyitottak a pénzügyi ismeretszerzésre.

Hogyan hozzunk jó gazdasági döntéseket? Hol érdemes a pénzünket tartani? Mire jó a bankkártya? – többek között ezekre a kérdésekre kaphattak választ a felkészülés és a versenyfeladatok megoldása során azok a középiskolások, akik beneveztek a Bank/Code 2023 versenyre, melyen idén rekordszámú, 1056 csapat és több mint 3100 diák vett részt.

A szuperdöntő március 30-án a legeredményesebb 3-3 csapat részvételével zajlott a Pénzmúzeumban. Az első díjat elhozó zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium iskola felkészítő tanára, Rinfel Mónika elmondta:

ötödik alkalommal indultak a versenyen. Kedvenc feladattípusuk a kreatív feladat, ahol a diákok tényleges lehetőséget kapnak arra, hogy meg tudják csillantani pénzügyi vénájukat.

A csapatot felkészítő tanár vagy szülő segíthette, de a Pénziránytű Alapítvány is hozzájárult a sikeres részvételhez. Számítási példákat bemutató versenyfelkészítő webinárium-sorozatuk, valamint a felkészüléshez szükséges ingyenes háttéranyagaik a magabiztos szereplést támogatták.

Az évente megrendezett BankCode vetélkedővel a Pénziránytű Alapítvány és a Pénzmúzeum 2024-ben jelentkezik ismét, de a diákok más terepen is megmérettethetik magukat. A jelenleg zajló Neumann Next a középiskolások, egyetemisták pénzügyi és gazdasági ismereteit teszi próbára egy hathónapos online vetélkedő során, melynek első fordulója jelenleg is tart, így most sem késő jelentkezni rá: https://www.penzmuzeum.hu/aktualis/hirek/neumann-next/

BankCode 2023 eredmények:

Az 1. helyezett a zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium csapata lett. Nyereményük egy-egy Apple Macbook Air notebook és 60.000 Ft/fő értékű utalvány.

A 2. helyezett a budapesti Lauder Javne Középiskola iskola csapata lett. Nyereményük egy-egy Apple iPhone 14 (128GB) mobiltelefon, valamint 40.000 Ft/fő értékű utalvány.

A 3. helyezett a ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium csapata lett. Ők fejenként egy-egy Apple iPad 10 készülékkel és 20.000 Ft/fő értékű utalvánnyal lettek gazdagabbak.

Képek a BankCode 2023-as szuperdöntőjéről az alábbi linken érhetők el: https://penziranytu.hu/bankcode2023

Source

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments