kedd, október 4, 2022
Home Macbook M2-es MacBook Pro, miért ne? - IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

M2-es MacBook Pro, miért ne? – IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A Power On hírlevél legújabb kiadásában Mark Gurman, a Bloomberg munkatársa a pletykált M2 processzorral ellátott új belépőszintű MacBook Próról közöl néhány érdekességet.

Miután az Apple éppen októberben adta ki minden idők legerősebb MacBook Próját, a vállalat most egy belépőszintű MacBook Pro bemutatását tervezi, amely a 2020 novemberében bemutatott jelenlegi M1-es modellt váltaná fel.

Annak érdekében, hogy a 2021-es MacBook Prót megkülönböztesse az M1 Pro és M1 Max Macektől, Gurman arra számít, hogy az Apple kompromisszumokat köt a kijelző, a processzor és a tároló tekintetében. Nem mellesleg ez a Mac elveszítené a Touch Bart is, végleg véget vetve annak.

Arra számítanék, hogy az új belépőszintű MacBook Pro a csúcskategóriás MacBook Prókhoz fog igazodni a Touch Bar elvesztésével, de a legfontosabb megkülönböztető jegyek a kisebb kijelzők, processzorok és tárolók lesznek, és nem lesz ProMotion, sem miniLED. Ez lesz az egyik a sok Mac közül, melyek az M2 chipet tartalmazzák, beleértve a 24 hüvelykes iMac, a belépőszintű Mac mini és a megújult MacBook Air frissítéseit.

Mark Gurman

Ahogy Gurman megjegyzi, ez a Mac valószínűleg megtartja az LCD képernyőt, ami azt jelenti, hogy nem lesz miniLED és ProMotion. A pletykált MacBook Air viszont miniLED kijelzőt kaphat, de ProMotiont nem.

Végül, de nem utolsósorban nemcsak a belépőszintű MacBook Pro, hanem a 24 hüvelykes iMac, a belépőszintű Mac mini és ez a megújult MacBook Air is frissül az M2 chippel, amely a tervek szerint valamikor idén kerül piacra.

Mivel az Apple már majdnem befejezte az Intel chipekről a saját processzorára való kétéves átállást, a vállalat 2022-ben néhány új Mac-et is piacra dobhat.

A Bloomberg munkatársa arról is beszámolt, hogy az Apple március 8-án, kedden virtuális eseményt tervez tartani az új iPhone SE és iPad Air modellek bemutatására, amelyek várhatóan mindkettő A15 chipet és 5G támogatást tartalmaznak majd.

Forrás: MacRumors

Gurman elmondta, hogy az Apple azt is tervezi, hogy legalább egy új Macet is bemutat tavasszal, de az nem világos, hogy azt a Macet az Apple rendezvényén mutatnák-e be. Ez az új Mac egy csúcskategóriás Mac mini lehet, amelyet az M1 Pro és M1 Max chipek hajtanak, mivel a 27 hüvelykes iMac processzort helyettesítő Apple Silicont várhatóan csak augusztusban vagy szeptemberben dobja piacra.

Gurman szerint az Apple-nek legalább négy új, M2 lapkával hajtott Mac van készülőben, köztük a MacBook Air, a belépőszintű 13 hüvelykes MacBook Pro, a 24 hüvelykes iMac és a belépőszintű Mac mini felfrissített modelljei. Valószínűleg ezek a Macek az év későbbi szakaszában fognak megjelenni, miután az Apple befejezi az M1 Pro és M1 Max lapkákkal ellátott utolsó Macek kiadását.

Gurman úgy véli, hogy az Apple eltávolítja a Touch Bart az új belépőszintű MacBook Próról, és arra számít, hogy a notebookból hiányozni fog a ProMotion kijelző.

Most Popular

Realme Watch 2 Pro – műholdvevő fapaddal

Külső, kijelző, üzemidőMagyarországon nyitotta meg első európai üzletét a Realme, és mi is megjelentünk a budapesti Lurdy Ház földszintjén, hogy részt vegyünk a nyitóeseményen,...

Döntött az EU: egységesítik a töltőket, 2024-től minden készülékbe USB-C-t kell tenni, az iPhone-okba is

Az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsának tárgyalói megállapodtak, hogy 2024-től a kis- és közepes méretű hordozható elektronikus eszközök legtöbbje csak az...

A Pro modellekhez hasonló dizájnt és M2-es lapkát kapott az új MacBook Air

Az Apple a tegnapi, fejlesztőknek szóló konferenciájának nyitóeseményén lerántotta a leplet az M1 utódjának szánt M2-es rendszerchipről, amely teljesítmény szempontjából alig (a CPU 18,...

Így lehet arcátlanul lemásolni egy iPhone-t

Visszatért a Letv, az új mobilja egy iPhone-klón, USB-C porttal és jackcsatlakozóval.  A Letv visszatért a mobilpiaca, méghozzá az Y1 Pro nevű okostelefonjával. A bemutatót...

Recent Comments