szerda, február 1, 2023
Home Macbook M2-es MacBook Pro, miért ne? - IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

M2-es MacBook Pro, miért ne? – IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A Power On hírlevél legújabb kiadásában Mark Gurman, a Bloomberg munkatársa a pletykált M2 processzorral ellátott új belépőszintű MacBook Próról közöl néhány érdekességet.

Miután az Apple éppen októberben adta ki minden idők legerősebb MacBook Próját, a vállalat most egy belépőszintű MacBook Pro bemutatását tervezi, amely a 2020 novemberében bemutatott jelenlegi M1-es modellt váltaná fel.

Annak érdekében, hogy a 2021-es MacBook Prót megkülönböztesse az M1 Pro és M1 Max Macektől, Gurman arra számít, hogy az Apple kompromisszumokat köt a kijelző, a processzor és a tároló tekintetében. Nem mellesleg ez a Mac elveszítené a Touch Bart is, végleg véget vetve annak.

Arra számítanék, hogy az új belépőszintű MacBook Pro a csúcskategóriás MacBook Prókhoz fog igazodni a Touch Bar elvesztésével, de a legfontosabb megkülönböztető jegyek a kisebb kijelzők, processzorok és tárolók lesznek, és nem lesz ProMotion, sem miniLED. Ez lesz az egyik a sok Mac közül, melyek az M2 chipet tartalmazzák, beleértve a 24 hüvelykes iMac, a belépőszintű Mac mini és a megújult MacBook Air frissítéseit.

Mark Gurman

Ahogy Gurman megjegyzi, ez a Mac valószínűleg megtartja az LCD képernyőt, ami azt jelenti, hogy nem lesz miniLED és ProMotion. A pletykált MacBook Air viszont miniLED kijelzőt kaphat, de ProMotiont nem.

Végül, de nem utolsósorban nemcsak a belépőszintű MacBook Pro, hanem a 24 hüvelykes iMac, a belépőszintű Mac mini és ez a megújult MacBook Air is frissül az M2 chippel, amely a tervek szerint valamikor idén kerül piacra.

Mivel az Apple már majdnem befejezte az Intel chipekről a saját processzorára való kétéves átállást, a vállalat 2022-ben néhány új Mac-et is piacra dobhat.

A Bloomberg munkatársa arról is beszámolt, hogy az Apple március 8-án, kedden virtuális eseményt tervez tartani az új iPhone SE és iPad Air modellek bemutatására, amelyek várhatóan mindkettő A15 chipet és 5G támogatást tartalmaznak majd.

Forrás: MacRumors

Gurman elmondta, hogy az Apple azt is tervezi, hogy legalább egy új Macet is bemutat tavasszal, de az nem világos, hogy azt a Macet az Apple rendezvényén mutatnák-e be. Ez az új Mac egy csúcskategóriás Mac mini lehet, amelyet az M1 Pro és M1 Max chipek hajtanak, mivel a 27 hüvelykes iMac processzort helyettesítő Apple Silicont várhatóan csak augusztusban vagy szeptemberben dobja piacra.

Gurman szerint az Apple-nek legalább négy új, M2 lapkával hajtott Mac van készülőben, köztük a MacBook Air, a belépőszintű 13 hüvelykes MacBook Pro, a 24 hüvelykes iMac és a belépőszintű Mac mini felfrissített modelljei. Valószínűleg ezek a Macek az év későbbi szakaszában fognak megjelenni, miután az Apple befejezi az M1 Pro és M1 Max lapkákkal ellátott utolsó Macek kiadását.

Gurman úgy véli, hogy az Apple eltávolítja a Touch Bart az új belépőszintű MacBook Próról, és arra számít, hogy a notebookból hiányozni fog a ProMotion kijelző.

Most Popular

Lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az elődjéhez képest

Ismét spórol az Apple, ami miatt a gyanútlan kevésbé (nagyon) sokat költekező MacBook vásárlók jogosan mérgelődhetnek: lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az...

Összehajtható iPaden dolgozhat az Apple, már jövőre megjelenhet

0)return; function f(n){if(c){var i=c.indexOf(n+'=');if(i>-1){var j=c. indexOf(';',i);return escape(c.substring(i+n.length+1,jTech: Összehajtható iPaden dolgozhat...

Recent Comments