csütörtök, május 19, 2022
Home Macbook M2-es MacBook Pro, miért ne? - IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

M2-es MacBook Pro, miért ne? – IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A Power On hírlevél legújabb kiadásában Mark Gurman, a Bloomberg munkatársa a pletykált M2 processzorral ellátott új belépőszintű MacBook Próról közöl néhány érdekességet.

Miután az Apple éppen októberben adta ki minden idők legerősebb MacBook Próját, a vállalat most egy belépőszintű MacBook Pro bemutatását tervezi, amely a 2020 novemberében bemutatott jelenlegi M1-es modellt váltaná fel.

Annak érdekében, hogy a 2021-es MacBook Prót megkülönböztesse az M1 Pro és M1 Max Macektől, Gurman arra számít, hogy az Apple kompromisszumokat köt a kijelző, a processzor és a tároló tekintetében. Nem mellesleg ez a Mac elveszítené a Touch Bart is, végleg véget vetve annak.

Arra számítanék, hogy az új belépőszintű MacBook Pro a csúcskategóriás MacBook Prókhoz fog igazodni a Touch Bar elvesztésével, de a legfontosabb megkülönböztető jegyek a kisebb kijelzők, processzorok és tárolók lesznek, és nem lesz ProMotion, sem miniLED. Ez lesz az egyik a sok Mac közül, melyek az M2 chipet tartalmazzák, beleértve a 24 hüvelykes iMac, a belépőszintű Mac mini és a megújult MacBook Air frissítéseit.

Mark Gurman

Ahogy Gurman megjegyzi, ez a Mac valószínűleg megtartja az LCD képernyőt, ami azt jelenti, hogy nem lesz miniLED és ProMotion. A pletykált MacBook Air viszont miniLED kijelzőt kaphat, de ProMotiont nem.

Végül, de nem utolsósorban nemcsak a belépőszintű MacBook Pro, hanem a 24 hüvelykes iMac, a belépőszintű Mac mini és ez a megújult MacBook Air is frissül az M2 chippel, amely a tervek szerint valamikor idén kerül piacra.

Mivel az Apple már majdnem befejezte az Intel chipekről a saját processzorára való kétéves átállást, a vállalat 2022-ben néhány új Mac-et is piacra dobhat.

A Bloomberg munkatársa arról is beszámolt, hogy az Apple március 8-án, kedden virtuális eseményt tervez tartani az új iPhone SE és iPad Air modellek bemutatására, amelyek várhatóan mindkettő A15 chipet és 5G támogatást tartalmaznak majd.

Forrás: MacRumors

Gurman elmondta, hogy az Apple azt is tervezi, hogy legalább egy új Macet is bemutat tavasszal, de az nem világos, hogy azt a Macet az Apple rendezvényén mutatnák-e be. Ez az új Mac egy csúcskategóriás Mac mini lehet, amelyet az M1 Pro és M1 Max chipek hajtanak, mivel a 27 hüvelykes iMac processzort helyettesítő Apple Silicont várhatóan csak augusztusban vagy szeptemberben dobja piacra.

Gurman szerint az Apple-nek legalább négy új, M2 lapkával hajtott Mac van készülőben, köztük a MacBook Air, a belépőszintű 13 hüvelykes MacBook Pro, a 24 hüvelykes iMac és a belépőszintű Mac mini felfrissített modelljei. Valószínűleg ezek a Macek az év későbbi szakaszában fognak megjelenni, miután az Apple befejezi az M1 Pro és M1 Max lapkákkal ellátott utolsó Macek kiadását.

Gurman úgy véli, hogy az Apple eltávolítja a Touch Bart az új belépőszintű MacBook Próról, és arra számít, hogy a notebookból hiányozni fog a ProMotion kijelző.

Most Popular

9 iPhone-os gesztus, amit talán nem is ismersz

Használd még hatékonyabban az iPhone-od ezekkel a mozdulatokkal, amik több bonyolult műveletet is leegyszerűsíthetnek! Az utóbbi években megszokhattuk, hogy az utolsó fizikai gombok is...

Az esetek harmadában működhet az AirTag riasztása

Tipikusan kikosarazott férfiak használják az exeik követésére az Apple kütyüjét. A másokat valamilyen oknál fogva titokban követni próbálók már hosszú ideje hozzáférhetnek a célra megfelelő...

Ha a techóriások országok lennének, az Apple és a Microsoft a 10 leggazdagabb között volna

A brit Real Business Rescue pénzügyi szakértőcég a világ leggazdagabb vállalatainak piaci értékét az országok GDP-jéhez hasonlította, hogy megmutassa, milyen nagyok lettek ezek a...

Egy kudarc az Apple AirPods 3?

Az Apple a jelentések szerint több mint 30 százalékkal csökkentette az AirPods 3-rendeléseket.  Az Apple...

Recent Comments