szombat, április 20, 2024
Home Apple hírek Mit tud rólad az Apple? Jöhet a 2000 dolláros csekk

Mit tud rólad az Apple? Jöhet a 2000 dolláros csekk

Európában ma is kitartott a jó hangulat, a német DAX nap közben új történelmi csúcsra ért, de a végén szerény mínuszban végzett. Párizsban és  Londonban kitartott az emelkedés, a Stoxx 600 index 0,8 százalékos pluszt ért el. A főbb amerikai indexek viszont nulla körül járnak a tegnapi csúcsdöntés után, nem találják az irányt.

Itthon a BUX index fél százalékos emelkedése főleg a Richter 0,9 százalékos drágulásának köszönhető. Az OTP 0,3 százalékkal emelkedett, a Mol viszont ugyanennyivel süllyedt. Az Opus egy bejelentés nyomán kilenc százalékkal drágult. A forint megint gyengült, 365 is volt az euró, most 364,70.

Meglesz az a 2000 dolláros csekk

Nagyon úgy néz ki, hogy a képviselőház után az amerikai szenátuson is át fog menni az a módosító javaslat, amely fejenként 600 dollárról 2000 dollárra emelné az amerikaiak segélycsekkjét. Legalábbis így nyilatkozott a változtatás egyik támogatója, Josh Hawley, bár ezt még más fontos szereplők, mint Mitch McConnell frakcióvezető nem erősítették meg. Ez nyilván további keresletet és segítséget jelenthet a gazdaság számára.

(Bár a tavaszi 1200 dolláros csekkeket sem mindenki költötte vásárlásra – a felmérések szerint sokan befektették, például részvényekbe.)

Rekordot döntött az Apple, jobban védi az adataidat

Az Apple árfolyama ma meghaladta a szeptemberi 137,98 dolláros történelmi rekordot, és 138,78 is volt. A cég itt már több mint 2300 milliárd dollárt ér.

A cég bejelentette, hogy változásokat hajt végre adatkezelésében. Új adatvédelmi irányelvek léptek életbe az alkalmazásboltban, az ügyfelek most már megtudhatják, hogy a programok valójában milyen adatokat gyűjtenek róluk.

Az Apple egy újabb lépést akar tenni a nagyobb fokú adatvédelem felé. Több privátszférát biztosít a felhasználók számára. Az adatvédelmi weboldalt is felülvizsgálták és az adatvédelmi irányelveket is frissítették. Eddig a felhasználóknak nem volt áttekintésük az egyes programok által használt adatokról, miután telepítették őket az eszközökre írta a Finanzen.net.

Késik az egyik oltás

A vírushírek eközben azért nem igazán jók. Az Egyesült Királyságban járványriadó maradhat egész márciusig, Lengyelország most bezár három hétre. Valószínűleg új szót fogunk unásig használni jövőre, ez pedig a “vakcinaútlevél”. Sokak szerint külföldi utakra, egyes rendezvényekre csak olyanok vállalkozhatnak majd, akik ilyennel rendelkeznek – vagy már átestek a fertőzésen.

Az EU él opciós jogával, és további százmillió adagot rendel a Pfizer/BioNTech oltóanyagból – közölte az EU Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen a Twitteren. Így összesen 300 millió adagja lesz a biztonságosnak és hatásosnak tartott anyagból az EU-nak.

Az AstraZeneca oltása viszont alighanem késik, az EMA európai gyógyszerhatósághoz még meg sem érkezett az engedélykérelem. A szervezet szerint így nem valószínű, hogy januárban engedélyezni tudják az oltóanyagot.

Főbb kriptodevizák árfolyama 2020-ban: Bitcoin, Ether, XRP (Ripple), Litecoin, BCH (Tradingview.com) Főbb kriptodevizák árfolyama 2020-ban: Bitcoin, Ether, XRP (Ripple), Litecoin, BCH (Tradingview.com)

Zuhan a Ripple

Bár a sajtó főleg a bitcoinnal foglalkozik, ha egyáltalán, az ether (az Ethereum-rendszer pénze) kétszer annyit drágult idén. A második számú kriptodeviza az év elején 130 dollár volt, most 720, 2018 eleje óta nem állt ilyen magasan. A Ripple-rendszer XRP nevű pénze az amerikai hatóságok szankciói miatt viszont napok óta zuhan, mint a kő. Csak ma 37 százalékkal lett olcsóbb, ami még a kriptodeviza-szektorban is szokatlan mértékű elmozdulás.

Kripto-szigorítanak a franciák

Franciaországban szigorítják a kriptodeviza-kereskedésre vonatkozó szabályokat. Mindenkinek, aki jövőre szeretne kriptodeviza-tranzakciókat lebonyolítani az országban, fel kell készülnie a szigorúbb szabályokra – írja a Finanzen.net.

A kormány aggódik amiatt, hogy a számítógépes valuta felhasználható terrorizmus finanszírozására és pénzmosásra. A szigorúbb KYC (ügyfél-azonosítási) szabályok megszüntetik az anonimitást. Franciaország egyébként eddig rendkívül nyitott volt a digitális pénzek iránt. Ezt mutatta az európai Blockchain Observatory nemrégiben közzétett jelentése is.

A Privátbankár.hu Kft. (privatbankar.hu) nem minősül a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló 2007. évi CXXXVIII. törvény („Bszt.”) szerinti befektetési vállalkozásnak, így nem készít a Bszt. szerinti befektetési elemzéseket és nem nyújt a Bszt. szerinti befektetési tanácsadást a felhasználói részére. A privatbankar.hu honlaptartalma („Honlaptartalom”) a szerzők magánvéleményét tükrözi, amelyek a privatbankar.hu közzététel időpontjában érvényes álláspontját tükrözik, amelyek a jövőben előzetes bejelentés nélkül megváltozhatnak. A Honlaptartalom kizárólag tájékoztató jellegű, az érintett szolgáltatások és termékek főbb jellemzőit tartalmazza a teljesség igénye nélkül és kizárólag a figyelem felkeltését szolgálja. A megjelenített grafikonok, számadatok és képek kizárólag illusztrációs célt szolgálnak, azok pontosságáért és teljességéért az privatbankar.hu felelősséget nem vállal. A Privátbankár.hu Kft, mint a privatbankar.hu honlapjának üzemeltetője, továbbá annak szerkesztői, készítői és szerzői kizárják mindennemű felelősségüket a Honlaptartalomra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért. Ezért kérjük, hogy a befektetési döntéseinek meghozatala előtt mindenképpen több forrásból tájékozódjon, és szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával. A Privátbankár.hu Kft. (privatbankar.hu) az adott pénzügyi eszközre általa tájékoztató céllal készített Honlaptartalomból esetlegesen következő ügyletkötésben semmilyen módon nem vesz részt, és így a függetlensége megőrzésre kerül. Mindezekből következik, hogy a Honlaptartalmával vagy annak közreadásával a Bszt., valamint az annak hátteréül szolgáló, az Európai Parlament és a Tanács 2004. április 21-én kelt, 2004/39/EK számú, a pénzügyi eszközök piacairól szóló irányelve („MIFID”) jogszabályi célja nem sérül.

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments