Home Apple hírek Mit tud rólad az Apple? Jöhet a 2000 dolláros csekk

Mit tud rólad az Apple? Jöhet a 2000 dolláros csekk

Európában ma is kitartott a jó hangulat, a német DAX nap közben új történelmi csúcsra ért, de a végén szerény mínuszban végzett. Párizsban és  Londonban kitartott az emelkedés, a Stoxx 600 index 0,8 százalékos pluszt ért el. A főbb amerikai indexek viszont nulla körül járnak a tegnapi csúcsdöntés után, nem találják az irányt.

Itthon a BUX index fél százalékos emelkedése főleg a Richter 0,9 százalékos drágulásának köszönhető. Az OTP 0,3 százalékkal emelkedett, a Mol viszont ugyanennyivel süllyedt. Az Opus egy bejelentés nyomán kilenc százalékkal drágult. A forint megint gyengült, 365 is volt az euró, most 364,70.

Meglesz az a 2000 dolláros csekk

Nagyon úgy néz ki, hogy a képviselőház után az amerikai szenátuson is át fog menni az a módosító javaslat, amely fejenként 600 dollárról 2000 dollárra emelné az amerikaiak segélycsekkjét. Legalábbis így nyilatkozott a változtatás egyik támogatója, Josh Hawley, bár ezt még más fontos szereplők, mint Mitch McConnell frakcióvezető nem erősítették meg. Ez nyilván további keresletet és segítséget jelenthet a gazdaság számára.

(Bár a tavaszi 1200 dolláros csekkeket sem mindenki költötte vásárlásra – a felmérések szerint sokan befektették, például részvényekbe.)

Rekordot döntött az Apple, jobban védi az adataidat

Az Apple árfolyama ma meghaladta a szeptemberi 137,98 dolláros történelmi rekordot, és 138,78 is volt. A cég itt már több mint 2300 milliárd dollárt ér.

A cég bejelentette, hogy változásokat hajt végre adatkezelésében. Új adatvédelmi irányelvek léptek életbe az alkalmazásboltban, az ügyfelek most már megtudhatják, hogy a programok valójában milyen adatokat gyűjtenek róluk.

Az Apple egy újabb lépést akar tenni a nagyobb fokú adatvédelem felé. Több privátszférát biztosít a felhasználók számára. Az adatvédelmi weboldalt is felülvizsgálták és az adatvédelmi irányelveket is frissítették. Eddig a felhasználóknak nem volt áttekintésük az egyes programok által használt adatokról, miután telepítették őket az eszközökre írta a Finanzen.net.

Késik az egyik oltás

A vírushírek eközben azért nem igazán jók. Az Egyesült Királyságban járványriadó maradhat egész márciusig, Lengyelország most bezár három hétre. Valószínűleg új szót fogunk unásig használni jövőre, ez pedig a “vakcinaútlevél”. Sokak szerint külföldi utakra, egyes rendezvényekre csak olyanok vállalkozhatnak majd, akik ilyennel rendelkeznek – vagy már átestek a fertőzésen.

Az EU él opciós jogával, és további százmillió adagot rendel a Pfizer/BioNTech oltóanyagból – közölte az EU Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen a Twitteren. Így összesen 300 millió adagja lesz a biztonságosnak és hatásosnak tartott anyagból az EU-nak.

Az AstraZeneca oltása viszont alighanem késik, az EMA európai gyógyszerhatósághoz még meg sem érkezett az engedélykérelem. A szervezet szerint így nem valószínű, hogy januárban engedélyezni tudják az oltóanyagot.

Főbb kriptodevizák árfolyama 2020-ban: Bitcoin, Ether, XRP (Ripple), Litecoin, BCH (Tradingview.com) Főbb kriptodevizák árfolyama 2020-ban: Bitcoin, Ether, XRP (Ripple), Litecoin, BCH (Tradingview.com)

Zuhan a Ripple

Bár a sajtó főleg a bitcoinnal foglalkozik, ha egyáltalán, az ether (az Ethereum-rendszer pénze) kétszer annyit drágult idén. A második számú kriptodeviza az év elején 130 dollár volt, most 720, 2018 eleje óta nem állt ilyen magasan. A Ripple-rendszer XRP nevű pénze az amerikai hatóságok szankciói miatt viszont napok óta zuhan, mint a kő. Csak ma 37 százalékkal lett olcsóbb, ami még a kriptodeviza-szektorban is szokatlan mértékű elmozdulás.

Kripto-szigorítanak a franciák

Franciaországban szigorítják a kriptodeviza-kereskedésre vonatkozó szabályokat. Mindenkinek, aki jövőre szeretne kriptodeviza-tranzakciókat lebonyolítani az országban, fel kell készülnie a szigorúbb szabályokra – írja a Finanzen.net.

A kormány aggódik amiatt, hogy a számítógépes valuta felhasználható terrorizmus finanszírozására és pénzmosásra. A szigorúbb KYC (ügyfél-azonosítási) szabályok megszüntetik az anonimitást. Franciaország egyébként eddig rendkívül nyitott volt a digitális pénzek iránt. Ezt mutatta az európai Blockchain Observatory nemrégiben közzétett jelentése is.

A Privátbankár.hu Kft. (privatbankar.hu) nem minősül a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló 2007. évi CXXXVIII. törvény („Bszt.”) szerinti befektetési vállalkozásnak, így nem készít a Bszt. szerinti befektetési elemzéseket és nem nyújt a Bszt. szerinti befektetési tanácsadást a felhasználói részére. A privatbankar.hu honlaptartalma (“Honlaptartalom”) a szerzők magánvéleményét tükrözi, amelyek a privatbankar.hu közzététel időpontjában érvényes álláspontját tükrözik, amelyek a jövőben előzetes bejelentés nélkül megváltozhatnak. A Honlaptartalom kizárólag tájékoztató jellegű, az érintett szolgáltatások és termékek főbb jellemzőit tartalmazza a teljesség igénye nélkül és kizárólag a figyelem felkeltését szolgálja. A megjelenített grafikonok, számadatok és képek kizárólag illusztrációs célt szolgálnak, azok pontosságáért és teljességéért az privatbankar.hu felelősséget nem vállal. A Privátbankár.hu Kft, mint a privatbankar.hu honlapjának üzemeltetője, továbbá annak szerkesztői, készítői és szerzői kizárják mindennemű felelősségüket a Honlaptartalomra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért. Ezért kérjük, hogy a befektetési döntéseinek meghozatala előtt mindenképpen több forrásból tájékozódjon, és szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával. A Privátbankár.hu Kft. (privatbankar.hu) az adott pénzügyi eszközre általa tájékoztató céllal készített Honlaptartalomból esetlegesen következő ügyletkötésben semmilyen módon nem vesz részt, és így a függetlensége megőrzésre kerül. Mindezekből következik, hogy a Honlaptartalmával vagy annak közreadásával a Bszt., valamint az annak hátteréül szolgáló, az Európai Parlament és a Tanács 2004. április 21-én kelt, 2004/39/EK számú, a pénzügyi eszközök piacairól szóló irányelve („MIFID”) jogszabályi célja nem sérül.

Most Popular

Samsung Galaxy felület kipróbálása iPhone-on, egyszerűen | Techwok

Ha valaki folyamatosan olvas minket, bizonyára belefutott már néhány olyan cikkbe, amelyben régi játékok, és különféle operációs rendszerek (például DOS, Windows 98, BeOS stb.) böngészőben történő kipróbálásáról...

Hangra induló mini hangrögzítő és Voice Memo applikáció az Apple-től

Ebben a cikkben bemutatunk egy méltán kedvelt hangrögzítő vagy mini diktafon eszközt, és az Apple szintén népszerű Voice Memo alkalmazását. Bár...

Így nézett ki az első Apple 1 számítógép, ami idén 45 éves

Az Apple I vagy Apple 1 személyi számítógépet 1976-ban kezdték el árusítani, 666,66 dollárért lehetett megvásárolni. Bár nagyon kezdetleges volt, egy montitort és egy billentyűzetet...

Az iPhone-felhasználók 90 százaléka frissített eddig iOS 14-re

Az Apple hivatalos számokat nem közölt, de a Mixpanel szerint nagyjából a felhasználók 90 százaléka frissített már. Frissítések terén sosem állt rosszul az Apple és...

Recent Comments