szerda, március 22, 2023
Home Apple hírek Olyan fejlesztésen dolgozik az Apple, amit Steve Jobs utált

Olyan fejlesztésen dolgozik az Apple, amit Steve Jobs utált

Megbízhatónak tűnő források szerint az Apple épp azon munkálkodik, hogy egy olyan fejlesztéssel lással el a Mac számítógépeket, amit a vállalat társalapítója, Steve Jobs “ergonómiailag szörnyűnek” tartott.

A Bloomberg számolt be róla, hogy az almás cégen belül aktívan dolgoznak azon, hogy az Apple MacBook Pro-hoz érintképernyőt fejlesszenek, és a lap értesülései szerint az első modellek már 2025-ben forgalomba kerülhetnek.

A konkurens vezető gyártók, köztük a Dell, a HP, a Lenovo és a Microsoft kínálatában is vannak érintőképernyős laptopok, így ezidáig az Apple volt az egyetlen nagy szereplő, aki távol tartotta magát ettől a megoldástól.

Még 2021-ben is azt mondta Tom Boger, a technológiai óriás marketingvezetője, hogy míg az iPad a világ “legjobb érintőképernyős számítógépe”, addig a Mac “teljesen a közvetlen bevitelre van optimalizálva”. Akkor azt mondta, hogy az Apple-nek nincs szüksége arra, hogy változtasson ezen a megközelítésen, és hogy érintőképernyőssé tegye a Mac-et. Az idők azonban változnak, még jobban, mint számítottunk rá, így mostanra úgy tűnik, hogy felülvizsgálták ezt az álláspontot.

2012-ben Tim Cook, az Apple vezérigazgatója még úgy fogalmazott, hogy a táblagép és a laptop kijelzőfunkciók egyesítése olyan, mintha egy kenyérpirítót kombinálnánk egy hűtőszekrénnyel. A techóriás szoftverekért felelős vezetője, Craig Federighi 2018-ban szintén azt mondta, hogy “nem rajong az érintőképernyőkért” a PC-k esetében. “Tényleg úgy érezzük, hogy a Mac használatának ergonómiája abban áll, hogy a kezed egy felületen nyugszik, és hogy a karod felemelése a képernyő bökdöséséhez elég fárasztó dolog” – magyarázta.

Most azonban az Apple Mac eladásai megugrottak – 2022-ben több mint 40 milliárd dolláros bevételt termeltek -, miután a vállalat saját chipekre cserélte az Intel processzorokat, ezzel javítva a gépek akkumulátorainak üzemidejét. Mivel a Mac-üzletág egyre nagyobb szeletet tesz ki a vállalat bevételi tortájából, az iPadhez viszonyítva, ezért úgy tűnik, az Apple igyekszik a lehető legversenyképesebb funkciókat biztosítani számítógépei számára a konkurenciával szemben.

A Bloomberg értesülései szerint az Apple első, az új dizájnnal feljavított MacBook Pro-ja várhatóan tartalmazza majd a szokásos trackpadot és billentyűzetet, kiegészítve az iPhone-hoz vagy iPadhez hasonló érintéses bevitelt és gesztusokat támogató képernyővel. Az újítás érdekében az Apple a hírek szerint azt tervezi, hogy a Mac-jeiben az LCD-kről – folyadékkristályos kijelzőkről – áttér az organikus fénykibocsátó dióda, vagyis az OLED technológiára. De a fejlesztések ellenére a vállalat állítólag még mindig nem dolgozik aktívan az iPad és a Mac operációs rendszerek egyesítésén.Source

Most Popular

Az Apple sokat kritizált lépését veheti át a Samsung

Korábban sok kritika érte a cupertinói vállalatot, amiért kivette a töltőt a dobozból, ám úgy tűnik, hamarosan a Samsung is hasonló útra léphet. ...

KárpátHír • Hírek Kárpátaljáról, Ukrajnából Önnek!

A Kremlben elrendelték, hogy senki sem használhatja az Apple mobiljait az épületben. A Reuters információi szerint az oroszok a nyugati kémektől tartanak. Source

Különleges hadművelet indul az iPhone ellen

Az orosz kormányzat nem szeretne egyetlen Apple okostelefont sem látni a minisztériumi tisztségviselők kezében. A Kommerszant tegnapi beszámolója szerint orosz kormányzati körökben kötelezően el...

Recent Comments